Jump to content

czyja to domena? [uwaga osztust!]

Recommended Posts

Posted

wiecie moze czyja jest domena: vooo.eu

koles (wlasciciel) probowal na peb.pl sprzedawac DropSeeka (NIELEGALNIE!). Chcialbym go wytropic i uniemozliwic mu otrzymywanie nowszych wersji.

Jednoczesnie zaznaczam, iz zakup jakiegokolwiek programu "z moich stajni" (tj. GGTA SOFTWARE, CoderCOM, iGOGEL SOFTWORKS) bez licencji powoduje niemoznosc otrzymywania aktualizacji oraz w przypadku niektorych programow niemoznosc ich poprawnego uzytkowania.

Posted

Adres e-mail jego:

kilm@onet.pl

Zwróć się do NetArt(bo tam ma domenę) opisz sprawę i możliwe, że dostaniesz dane adresowe delikwenta.

Posted
wiecie moze czyja jest domena: vooo.eu

koles (wlasciciel) probowal na peb.pl sprzedawac DropSeeka (NIELEGALNIE!). Chcialbym go wytropic i uniemozliwic mu otrzymywanie nowszych wersji.

Jednoczesnie zaznaczam, iz zakup jakiegokolwiek programu "z moich stajni" (tj. GGTA SOFTWARE, CoderCOM, iGOGEL SOFTWORKS) bez licencji powoduje niemoznosc otrzymywania aktualizacji oraz w przypadku niektorych programow niemoznosc ich poprawnego uzytkowania.

Jeśli sprzedaje produkt, do którego masz prawa autorskie to wytocz mu sprawę ;) albo przynajmniej postrasz go tym .

Posted

no wlasnie dlatego chce o nim jak najwiecej danych zgromadzic ;)

mysle, ze to, ktorys z moich klientow bo pisal ze moze sprzedawac dropseeka 3.1 a ja ludziom go dopiero wczoraj udostepnilem. Takze licze, ze po numerach kont, ktore podal noname uda mi sie go wytropic ;) a jesli sie okaze ze robil, z ktoregos z tych kont przelew do mnie to bede mial w historii wszystkie jego dane

Posted (edited)
Chyba sobie żartujesz.

To ty chyba sobie zartujesz.

Jestem po rozmowie właśnie z konsultantem online.

Napisz do nich na e-mail abuse@netart.pl i opisz dokładnie problem.

To podadzą Ci dane.

Jeśli wchodzi w drogę łamanie licencji programu, oraz zarabianie na tym, to jest to zwykłe przestępstwo.

Edit. Tobi fakt literówka się wdarła.

Edited by Kornel
Posted
To ty chyba sobie zartujesz.

Jestem po rozmowie właśnie z konsultantem online.

Napisz do nich na e-mail abuse@netart.pl i opisz dokładnie problem.

To podadzą Ci dane.

Jeśli wchodzi w drogę łamanie licencji programu, oraz zarabianie na tym, to jest to zwykłe przestępstwo.

Twierdzisz że w sytuacji gdy ktoś nam podpadł i chcemy zdobyć jego dane osobowe to wystarczy dowiedzieć się jaką ma domenę a następnie napisać do abuse@rejestrator.pl i w odpowiedzi uzyskamy: imię i nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu ?

Posted
Udupić chama. ;)

Popieram ;)

Łakomić się na coś co sprzedaje się za 15 zł żeby łamać prawa autorskie to już szczyt debilizmu.

Jak mówi stare powiedzenie - Jak kraść to miliony

Posted
Twierdzisz że w sytuacji gdy ktoś nam podpadł i chcemy zdobyć jego dane osobowe to wystarczy dowiedzieć się jaką ma domenę a następnie napisać do abuse@rejestrator.pl i w odpowiedzi uzyskamy: imię i nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu ?

Przeczytałeś dokładnie co napisałem? Jeśli igogel potwierdzi, że jest autorem tego programu w Netart, przedstawi, że weszło w drogę łamanie licencji i zarabianie na tym, to jest to nazywane nie inaczej jak przestępstwem. Nawet jakby nie chcieli ujawnić, może zwrócić się do odpowiednich organów i takie dane prędzej czy później otrzyma.

To tak jakbyś używał pirackiego OS ze stajni M$. Różnica żadna..poczytaj w kodeksie karnym co grozi za łamanie licencji, oraz uzyskiwanie na tym korzyści materialnych.

Posted
Nawet jakby nie chcieli ujawnić, może zwrócić się do odpowiednich organów i takie dane prędzej czy później otrzyma.

I o to mi właśnie chodziło. W tym przypadku NetArt ma prawno ujawnić dane tej osoby dopiero na prośbę odpowiednich organów a nie pierwszej lepszej prywatnej osoby.

Posted

wiecie - jak sami zauwazyliscie DropSeek nie kosztuje jakichs duzych pieniedzy. Staram sie tylko pobierac drobna oplate, ktora by mnie motywowala do rozwoju programu ;)

w ogole I wersja powstala dlatego, ze mi kasy na studiach zabraklo ^^ i pomyslalem, ze umiem taki programik napisac.

wracajc do zlodzieja:

dzisiaj wieczorem bede przegladal wszystkie przelewy za dropseeka. Byc moze mam jego dane. Gorzej jesli to ktos kto kupil przez platnosci allegro - wtedy moge juz nie miec jego danych bo aukcja byc moze zostala przesunieta do archiwum. No nic - trzymac kciuki ;)

Posted

Odnosnie udostepniania danych osobowych osoba prywatnym czy firma, NetArt nie ma takiego prawa i robiac to zlamie ustawe.

Takie dane mozna udostepniac tylko na wezwanie uprawnionych do pozyskiwania takich danych instytucji typu policja, prokuratura itp.

Powoli mnie zaczyna irytowac sytuacja gdzie kazdy moze po chwili miec dane osobowe interesujacej go osoby:/

Posted
Adres e-mail jego:

kilm@onet.pl

A jesteś pewny że ten powyższy mail należy do niego? Bo IMHO nie i do złego 'ktosia' napisze ;)

Posted (edited)
Ciekawa opinia osoby zatrudnionej w onet.pl ;)

Znaczy co w tym ciekawego? Kornel nie zauważył, że adres, który podał NIE jest adresem jaki widnieje na stronie "o mnie" na Allegro u człeka, którego dotyczy wątek... Tam jest .eu, nie .pl...

Odpowiedź masz w drugim poście tego tematu:

https://ssl.allegro.pl/my_page.php?uid=6906501

No więc jak przyjrzysz się tej stronie, to zobaczysz tam adres w domenie onet.eu, nie onet.pl.

Uwierz, to NIE jest ten sam adres...

Edited by danlis
Posted
No więc jak przyjrzysz się tej stronie, to zobaczysz tam adres w domenie onet.eu, nie onet.pl.

Faktycznie, zwróciłem uwagę jedynie na drugiego posta (gdzie jest EU) i sądziłem, że do niego się odnosisz. Nawet nie zauważyłem, że gdzieś indziej ktoś napisał PL.

Posted

wymyslilem skad wezme jego dane ;)

kupie jedna z jego boskich domen na allegro ;) ich cena nie przekroczy z 10 zl ;):) takze duzo na tym nie strace