Jump to content

Recommended Posts

Posted

Bardzo ładna domena. Jej nazwa jest dość ogólna więc zastosowań jest tak wiele, że trudno powiedzieć do czego byłaby najlepsza.

Warta jednak wydanych pieniędzy. Gratuluje zakupu.

Posted

niektore generyki, pomimo ze bardzo ladnie wygladaja, maja niestety mala wartosc ze wzgledu na niemozliwosc skojarzenia ich z czymkolwiek. Tak jest moim zdaniem ze slowem "zbiory". Do niczego nie pasuje. Ani jako zbiory - plony, ani jako zbiory - muzealne, antyki, ani jako zbiory matematyczne ani jako zbiory biblioteczne..naprawde nie widze zastosowania dla tego generyka. Nazwa ladna, komercyjne zastosowanie (zeby sie z czyms kojarzylo) zadne

Posted
niektore generyki, pomimo ze bardzo ladnie wygladaja, maja niestety mala wartosc ze wzgledu na niemozliwosc skojarzenia ich z czymkolwiek. Tak jest moim zdaniem ze slowem "zbiory". Do niczego nie pasuje. Ani jako zbiory - plony, ani jako zbiory - muzealne, antyki, ani jako zbiory matematyczne ani jako zbiory biblioteczne..naprawde nie widze zastosowania dla tego generyka. Nazwa ladna, komercyjne zastosowanie (zeby sie z czyms kojarzylo) zadne

Ja bym na pewno znalazł wiele ciekawych zastosowań dla tej domeny.

Moim zdaniem to doskonała inwestycja. W przypadku takiego generyka jego uniwersalność może mu wyjść tylko na plus, ponieważ zainteresowanych może być znacznie więcej kupujących.

Posted
Ostatnio na TVN oglądałem program o zakładaniu i prowadzeniu skupu runa leśnego :blink: tylko oni raczej domeny nie potrzebują :rolleyes:

Jak spojrzysz w archiwum strony to zobaczysz, że wcześniej była tam właśnie strona o zbiorze runa leśnego ;P

Ja myślałem raczej o jakimś serwisie kolekcjonerskim :blink:

Posted
....yyyy, czyli jakie, dlaczego nie podałeś żadnych przykładów?

No to podam choćby kilka przykładów na szybko: zbiory zdjęć, programów, zbiory biblioteczne (księgozbiory), dzieła sztuki (aukcje), serwis rolniczy, praca sezonowa przy zbiorach owoców i jest tego pewnie o wiele więcej.

Posted

Przyzwyczajasz nas Heden do tego że jak dajesz same dobre domeny do wyceny, uważaj bo jak któregoś dnia dasz coś kiepskiego to zobaczysz "buuuu" :rolleyes: Nie wiem ile za nią dałeś ale widać że zrobiłeś kolejny dobry interes. Mnie się ta domena skojarzyła ze sztuką - dzieła, zbiory, zabytki a to niezwykle drogocenna dziedzina.

Posted

Można ja wykorzystać teraz, jako szybki serwis o ofertach pracy przy zbiorach jagód, malin, za chwilę porzeczek, póżniej gruszek itd....

20 zł za poradę please :rolleyes:

Posted (edited)
[...] Nie wiem ile za nią dałeś ale widać że zrobiłeś kolejny dobry interes. Mnie się ta domena skojarzyła ze sztuką - dzieła, zbiory, zabytki a to niezwykle drogocenna dziedzina.

Sprawdziłem na szybko i dałem na dropped ~ 4k więc też nie najtańsza. Mam ją już 2 miesiące tylko ostatnio myślę żeby na kilku swoich domenach postawić jakieś serwisy dlatego dałem ją do wyceny i zapytałem Was jakie widzicie zastosowanie.

@Domainer:

Skojarzenia co do zastosownia masz poprawne. Co prawda niektórzy mogą na nią patrzeć poprzez pryzmat tego co pokazuje archive :rolleyes: a tam rzeczywiście widać, że na domenie był jakiś serwis o zbiorze owoców. Mnie kojarzy się właśnie z jakimiś kolekcjami, zbiorami, dziełami sztuki lub zabytkami. Ewentualnie inny serwis kolekcjonerski.

Edited by Heden
Guest Michal
Posted

Mi się podoba: krótka i łatwa do zapamiętania. Może mieć wiele zastosowań.

Jako nazwa jest dobra, ale niezbyt nadaje się do specyficznego marketingu niszowego, ponieważ jest za ogólna i nie do końca wiadomo na pierwszy rzut oka, o co może chodzić.

• 1 year later...
Posted

Przypomnialem sobie, ze posiadam ta ;) ;)

Moze ktos jeszcze sie wypowie na jej temat?

Czy cos takiego nada sie np na portfolio domen? Oczywiscie przy moich domenach ja nie bede robil portfolio <_<

Posted (edited)
A cos na temat domeny? Podoba sie czy nie? Nada sie czy nie? <_< Jakies inne zastosowanie?

Pierwsze skojarzenia: matematyka, rolnictwo/ogrodnictwo, wyjazdy za granicę/praca przy zbiorze winogron etc.

Edit: z "wyższej półki": kolekcjonerstwo (obrazy, figury, malarstwo, rzeźba, numizmatyka, antyki) - chyba tutaj byłaby najbardziej adekwatna ...

Edited by yarowa