Jump to content

Recommended Posts

Posted

3).- Zabronione jest mieszanie RED BULLA z alkoholem, ponieważ mieszanka ta zmienia napój w “Śmiertelną Bombę”, która atakuje bezpośrednio wątrobę, powodując, że miejsce zaatakowane się nie regeneruje.

Wiem próbowałem to na sobie.

Red Bull + wódka(alkohol)= mieszanka wybuchowa

Efekt jest taki, że alkohol obniża ciśnienie, a red bull podwyższa i ma się taką fazę, że szok. Urwanie filmu szybciej niż myślisz to właśnie skutek tego.

Jedyny plus to brak kaca na drugi dzień i nie jesteś ospały.

Zapewne ma to podobne skutki jak powszechna amfetamina i jej pochodne(chodź nie próbowałem)

Posted (edited)
3).- Zabronione jest mieszanie RED BULLA z alkoholem, ponieważ mieszanka ta zmienia napój w “Śmiertelną Bombę”, która atakuje bezpośrednio wątrobę, powodując, że miejsce zaatakowane się nie regeneruje.

Wiem próbowałem to na sobie.

Red Bull + wódka(alkohol)= mieszanka wybuchowa

Efekt jest taki, że alkohol obniża ciśnienie, a red bull podwyższa i ma się taką fazę, że szok. Urwanie filmu szybciej niż myślisz to właśnie skutek tego.

Jedyny plus to brak kaca na drugi dzień i nie jesteś ospały.

Zapewne ma to podobne skutki jak powszechna amfetamina i jej pochodne(chodź nie próbowałem)

Alkohol obniża ciśnienie? Ciekawa teoria. Znów czegoś nie doczytałeś? Skąd Ty bierzesz te wszystkie głupoty z nonsensopedii chyba :rolleyes:

Mixowanie wódki z redbullem jest niewskazane ponieważ alkohol podnosi cisnienie i w połączeniu z tauryną i kofeiną zawartymi w Redbullu mają negatywny wpływ na serce, wątrobe etc .... Bajkopisarzowi Kornelowi mówimy NIE!

Edited by halapenio
Posted

Osobiscie bardzo lubie RedBulla z wodka :blink: Wszyscy wiedza ze jest niezdrowy a i tak pija - w tym ja :blink:

Jaki pub, klub nie oferuje tego drinka ?:rolleyes: Chyba wszyscy maja to w swoim "Menu" ;)

Posted

Ja kiedyś wracałem w nocy i przed 4 rano pociągnąłem dwa redbulle.. Tak mi się ręce trzęsły, że musiałem się zatrzymać i przeczekać ten stan. Co gorsza do domu zostało mi tylko 120 km :]

Posted

RedBull daje troszke kopa ale nie takiego jak te aktualnie sprzedawane na stacjach "kapsułki" - sa mało smaczne ale daja takiego kopa ze ło moj boze - lodz->szczecin->lodz i jakos strasznie zmeczony nie byłem - wiecej tego nie kupie - szkoda organizmu :rolleyes:

Posted (edited)
Ja kiedyś wracałem w nocy i przed 4 rano pociągnąłem dwa redbulle.. Tak mi się ręce trzęsły, że musiałem się zatrzymać i przeczekać ten stan. Co gorsza do domu zostało mi tylko 120 km :]

A ja często piłem ze 2 litrowe Tiger'ki w nocy i tak nie bardzo na mnie działały :rolleyes:

Może dlatego, że samych kaw wypijam z 15 dziennie

EDIT:

Kilka lat temu jak weszły na rynek te napoje (Red Bull) to rzeczywiście złowiek miał po 1 wrażenie, że nieźle "kopie"

Edited by heden.pl
Posted (edited)
W rzeczywistości (actimel) pojawił się jako lek dla tych niewielu ludzi, którzy nie wytwarzają tej bakterii

Actimel nie jest lekiem, a jedynie tzw. nutraceutykiem czyli żywnoscią funkcjonalną i o cechach probiotycznych. Nie musiał więc przechodzić takich testów klinicznych jak typowe leki. Jedyne badania kliniczne jakie mi sie udalo znalezc na temat Actimela to w USA pt. "Decreasing Rates of Illness in Kids (DRINK)". Badania takie JAK TE, można spokojnie o kant d..y potłuc (odchylenia standardowe są duże)

DLA ZAINTERESOWANYCH:

WYKAZ LITERATURY NAUKOWEJ poświęconej Actimelowi (nie jest tego za wiele) a tu z GOOGLE SCHOLAR. TUTAJ SĄ prace naukowe poświęcone szczepowi Lactobacillus casei DN-114001

The story of Actimel, an innovation which has been turned by Danone into one of the world’s biggest functional brands, is one of the most fascinating success stories of the food industry. Julian Mellentin interviewed Ian Wilson, General Manager of Actimel worldwide.

marketing, marketing i jeszcze raz marketing:

And the growth model for Actimel relies heavily on a massive advertising spend (...) Take the UK as a benchmark, where last year Danone was the fourth-biggest spender on TV advertising of all food and drink brands – just after Unilever with its cholesterol-lowering spread Flora Pro.activ in number three slot. Danone invested around € 12 million in advertising Actimel, earning € 37 million in sales. If we extrapolate that across the brand internationally, it would suggest that Danone is spending over € 100 million on advertising a brand which earned the company € 350 million in sales last year.

(...) the bottles are only 100g each. So we do comparisons between the rate of sale of Actimel and the best-selling SKU of Coca-Cola – and they are often surprised to find that they often sell nearly as many bottles of Actimel as cans of Coke. And the price per bottle is the same or even higher than the price per can of Coke. And knowing that is a big psychological benefit for the retailer

http://www.new-nutrition.com

CO DO REDBULLA:

To że zawiera czynniki stymulujące nie znaczy, ze od razu dostanie się zawału serca czy innych gorszych rzeczy (nie znam literatury naukowej, ktora by to potwierdzala). Red BUll jest dopuszczony do konsumpcji, wiec oznacza to ze przeszedl testy bezpieczenstwa zgodne z wytycznymi EFSA, FDA i innych agend zajmujacych sie bezpiecznestwem zywnosci. A wiec tej tauryny i kofeiny nie zawiera tak wiele, wlasciwie sa tam tego tak minimalne ilosci,z e smiem twierdzic, ze nie maja zadnego wplywu na organizm. Duzo gorsza jest zawartosc cukru. W panstwach europy zachodniej mysli sie powaznie o ograniczeniu sprzedazy dzieciom tego napoju wlasnie ze wzgledu na jego szkodliwy wplyw na organizm w zwiazku z zwartoscia cukru, ktorego noomalny organizm przecietnego czlowieka malo aktywnego fizycznie nie spali we wlasciwych ilosciach jak np. organizm sportowcow.

Tak wiec byc moze sa to prawdy, ale potrzeba naukowych dowodow. Z tego dokumentu w .doc to nie wynika, aby bylo naukowo potwierdzone. Tak że ostrożnośc jest wskazana we wszystkim, co czlowiek niepotrzebnie konsumuje. Dowiedzione naukowo: duża ilośc cukrów w organiźmie = intoksykacja komórek, którek przechodza na oddychanie beztlenowe = doskonałe warunki do powstawania błędów wewnątrz komórek przekazywanych kolejnym pokoleniom komórek i w efekcie kiedyś tam rozpoczyna się nowotwór (bardzo lubiący środowisko beztlenowe). Jedząc frytki konsumujemy tak naprawde akrylamid - silnie rakotwórczy związek. Konsumujac regularnie napoje i jedzenie zawierajace slodziki na bazie aspartamu sprawiamy, ze tak naprawde faszerujemy się formaldehydem (popularna nazwa to formalina) konserwujac swoje cialo i mózgi, ponieważ formaldehyd powstaje w przemianie apsartamu w cyklu metabolicznym w organiźmie. Tak naprawdę, czy cos szkodliwie bedzie dzialac na organizm czy nie, zalezy od tzw. stężenia progowego. Kawa nie dziala, poniewaz nawet z 10 czy 20 filizanek kawy nie ma wystarczającego stężenia alkaloidow zdolnych do pobudzenia odpowiednich szlaków sygnałowych w organiźmie. Kto tego nie wie i nie jest kumaty w naukach biologicznych, biologii molekularnej czy farmakologii, ten nadal bedzie kupowal buteleczke actimela z przeswiadczeniem, ze "robi dobrze swojemu zdrowiu" albo "bedzie czul sie odprezony" po wypiciu zaledwie 2-3 kaw.

A co powiecie na to? :rolleyes:

redbullcola.jpg

redbullcola.jpg

10_1208240782.jpg

wlasnie pojawiło się na reklamach.

Edited by umberto
Posted

Wielu producentów ma swoje tajemnice.

Kiedyś szef departamentu jamy ustnej w dużej firmie powiedział, iż pasta wcale nie jest niezbędna dla zdrowia zębów bo składniki zawarte w ustach same sobie z tym radzą.

A swoją drogą jakie jedzenie jest w 100% zdrowe ?

Posted (edited)

Jeszcze się odniosę:

Po pierwsze, w Azji od zawsze pito taki napój, o nazwie "Czerwony Bizon".

1).- Jest niebezpiecznie spożywać go, jeśli po jego spożyciu nie wykonujesz ćwiczeń fizycznych, ponieważ funkcja energetyzująca napoju przyspiesza rytm bicia serca i może spowodować nagły zawał.

Bzdura, substancje działają wyłącznie na przysadkę mózgową, dzięki temu organizm mniej się męczy, podczas wysiłku, psychicznego lub fizycznego. Na serce nie działa. :rolleyes:

2).- Jesteś w niebezpieczeństwie dostania wylewu do mózgu, spowodowanego tym, że RED BULL zawiera składniki, które rozcieńczają krew, by serce mogło łatwiej przetaczać krew by móc w ten sposób wysiłek fizyczny uczynić mniej wyczerpującym.

Ciekawe, kto dostął wylewu. I czym niby rozciencza krew?

Zabronione jest mieszanie RED BULLA z alkoholem, ponieważ mieszanka ta zmienia napój w ?Śmiertelną Bombę?, która atakuje bezpośrednio wątrobę, powodując, że miejsce zaatakowane się nie regeneruje

Czyli jakby wypala je? No to raka wątroby masz pewnego. ;):P :P

Jednym z podstawowych składników RED BULLA jest witamina B12, używana w medycynie do ratowania pacjentów w stanie nieprzytomności po spożyciu olbrzymich dawek alkoholu. Stąd nadciśnienie i stan ekscytacji, w którym się znajdujesz po spożyciu RED BULLA, jak gdybyś był pod wpływem alkoholu.

"Witamina B12(...) złożony związek chemiczny, pełniący w organizmach żywych rolę regulatora produkcji erytrocytów (czerwonych ciałek krwi). Jego niedobór powoduje niedokrwistość." "

"Witamina B12 nie jest toksyczna. Jednakże przy stosowaniu przez dłuższy czas bardzo dużych dawek tej witaminy zaobserwowano u niektórych ludzi objawy uczuleniowe"

5).- Regularne spożywanie RED BULLA wyzwala pojawianie się całej serii chorób nerwowych i neurotycznych nieodwracalnych.

Takich jak psychopatia, pedofilia, homoseksualizm, nekrofilia, drzenie rąk i nóg, .... ;)

(RAPORT PHD KHALET GEBARA MD in USA California (UCLA University)

PhD Khalet Gebara(widział go ktoś???) ,

UCLA- University Centre of Lepper Andrzey.

Edited by MasterofPoland
Posted

witam

ja kiedys na kawalerskim kolesia pilem redbulla z jasiem wedrowniczkiem - faza murowana - a na disco szal pal i swizd piz....

hehehe :rolleyes:

pozdrawiam

• 1 month later...