Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Status: wniosek w toku

Ta nazwa jest niedostępna, ponieważ wniosek o jej przyznanie nadal oczekuje na rozpatrzenie. Jedna lub więcej osób złożyło wniosek o przyznanie tej nazwy domeny w okresie Sunrise, trwa proces walidacji.

EDIT:

Pewnie nadal sie "kłócą" komu się należy :rolleyes:

Edited by heden.pl
Posted
Jeśli jest spór to wcale nie zdziwię się jeśli wygra go ten, który zastrzegł sex.eu jako znak towarowy.

Jeśli rzeczywiście ktoś to zastrzegł to i tak nie jest powiedziane, że to wygra :rolleyes:

Musiałby zastrzec jako znak słowny nie sowno-graficzny a i to nie daje mu jakiejś wielkiej szansy. Co najwyżej ktoś mu oprotestuje i podważy rejestrację tego znaku. ;)

Posted

Przyznanie domeny .eu tożsamej z nazwą mojej firmy trwało prawie rok. W fazie sunrise wpłyneły 3 zgłoszenia, moje jako drugie. Mój prawnik musiał wystosować pismo uzasadniające moje prawo do domeny, oczywiście paragrafy na paragrafach... Mały bój był, ale się udało. Jeśli rejestracja zwykłej nazwy występującej tylko w języku polskim (a też nie jako potoczne słowo) trwa rok, to sex.eu potrwa pewnie 7 lat... Kiedyś na EURID można było zobaczyć ile wniosków wpłynęło na daną domenę. O ile się nie mylę to sex.eu miało 100 czy 200 wniosków. Wtedy "lewe" (nowo tworzone tylko dla tego celu) firmy rejestrowały różne znaki w różnych Państwach (zwłaszcza w krajach Beneluxu) i walczyły o każdą generyczną domenę.

Posted
Przyznanie domeny .eu tożsamej z nazwą mojej firmy trwało prawie rok. W fazie sunrise wpłyneły 3 zgłoszenia, moje jako drugie. Mój prawnik musiał wystosować pismo uzasadniające moje prawo do domeny, oczywiście paragrafy na paragrafach... Mały bój był, ale się udało. Jeśli rejestracja zwykłej nazwy występującej tylko w języku polskim (a też nie jako potoczne słowo) trwa rok, to sex.eu potrwa pewnie 7 lat... Kiedyś na EURID można było zobaczyć ile wniosków wpłynęło na daną domenę. O ile się nie mylę to sex.eu miało 100 czy 200 wniosków. Wtedy "lewe" (nowo tworzone tylko dla tego celu) firmy rejestrowały różne znaki w różnych Państwach (zwłaszcza w krajach Beneluxu) i walczyły o każdą generyczną domenę.

W tym artykule pisze ile było wniosków na te lepsze keywordy:

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3055919.html

:rolleyes:

• 3 years later...