Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

proszę o wycenę domeny:

sportvideo.pl

Pr=3, kiedyś był tam serwis z filmikami sportowymi, który cieszył się dość dużą popularnością.

Wszystkie inne ciekawe rozszerzenia są już pozajmowane.

Wkrótce postawie tam serwis również z filmikami.

Na ile wyceniacie domenę oraz czy warto stawiać taki serwis?

Posted

Dodatkowo domena jest baaardzo wysoko w google na bardzo popularne frazy.Np.:

sport video top 2

sportowe wideo top 2 (wyprzedza tylko ją sport.pl)

sportowe video top 1

sportowe filmy top 10

Posted

Czy ktoś się pokusi o wycenę?Bo nadal nie nikt nie przedstawił jeszcze swojego zdania.Czy domena jest aż tak dobra, żę budzi u Was zazdrość, która przejawia się brakiem komentarzy w tym wątku :rolleyes:

Posted
Uświadomcie mnie.

Hm...No dobrze choć to powinność rodziców, to jest tak jak z pszczółką i kwiatkiem ale lepiej to zrozumiesz:

- Tata jak przyszedłem na świat?

- No dobrze mój synu, kiedyś musieliśmy odbyć tę rozmowę: tata poznał mamę na chatroomie.

- Później tata i mama spotkali się w cyberkafejce i w toalecie mama zechciała zrobić kilka downloadów z taty memory sticka.

- Jak tata był gotowy z uploadem zauważyliśmy, że nie zainstalowaliśmy żadnego firewalla.

- Niestety było już za późno, żeby nacisnąć "cancel" albo "escape", a meldunek "Chcesz na pewno ściągnąć plik?" już na początku skasowaliśmy w opcjach w "ustawienia".

- Mamy antywirus już od dłuższego nie był uaktualniany i nie poradził sobie z taty robakiem.

- Wiec nacisnęliśmy klawisz "Enter" i mama otrzymała komunikat: "Przypuszczalny czas kopiowania 9 miesięcy"

;)

Posted
ehh widzę że tylko jaja sobie robicie a obiektywnej wyceny jak nie było tak i nie ma.zal.pl

No ale chociaż jesteś uświadomiony ;) co do domeny taki układ sport i video na odfyrtkę nie bardzo mi się podoba, gdyby to było videosport lub wideosport to i owszem, ale tutaj nazwa domeny jest kiepska. Dlatego wartość domeny bez wejść i serwisu, wyceniam do 100zł w popularnym serwisie aukcyjnym ;)

Posted

ok.jeśli uważasz, że lepszą zlepką jest video sport niż sport video to powiedz mi dlaczego pewien serwis serwis nazywa się: sport-video.pl a nie video-sport.pl ??

Posted
ok.jeśli uważasz, że lepszą zlepką jest video sport niż sport video to powiedz mi dlaczego pewien serwis serwis nazywa się: sport-video.pl a nie video-sport.pl ??

Nie wiem, poddaje się ;)

Posted

Ja bym strzelał pomiędzy wypowiedz Michała i Domainera i tak maksymalnie do 300.

Jakoś video nie bardzo pasuje mi do sportu. Rozumiem filmyvideo, gryvideo,odtwarzaczevideo ale sportvideo? Mam sobie nagrywać i odtwarzać wydarzenia sportowe? Zresztą bardziej poprawna jest videosport podobnie jak videosex ;) Sugerowanie się tym, że pod podobną domeną jest duży serwis nie zawsze się opłaca.

#videoseks.pl

Posted
Mam sobie nagrywać i odtwarzać wydarzenia sportowe?

Nie, nie.Nie o to w tym chodzi.Pod tym może stać serwis ze skrótami meczy, bramkami, itp.

Coś podobnego do ebramki.pl , go-all.info albo magiafutbolu.com .Coś takiego ostatnimi czasy ma duże wzięcie.

Posted (edited)
Nie, nie.Nie o to w tym chodzi.Pod tym może stać serwis ze skrótami meczy, bramkami, itp.

Coś podobnego do ebramki.pl , go-all.info albo magiafutbolu.com .Coś takiego ostatnimi czasy ma duże wzięcie.

To dochodzi jeszcze kwestia praw autorskich do umieszczanych tam skrótów, bramek, itp ;)

EDIT:

Filmiki pochodziłyby z youtube itp.Inne serwisy też nie mają na to zgody a jakoś ich właściciele nie siedzą za kratami:)

To że wszyscy kradną nie znaczy, że Ciebie akurat nie złapią ;) A może po prostu mają prawników, na których Ciebie stać nie będzie.

Edited by heden.pl
Posted

Nie słyszałem, żeby jakiś właściciel strony miał problemy bo wstawił filmy z YouTube do siebie na stronę.

To YouTube ponosi odpowiedzialność za filmy jakie ma na swoich serwerach, ewentualnie jeszcze uploader filmu.

Co do domeny, z domeniarskiego punktu widzenia słaba, z praktycznego punktu widzenia może być :D