Jump to content

Recommended Posts

Posted

Która Waszym zdaniem ma rację bytu i dlaczego lepiej oddaje istotę zagadnienia? A może żadna - można się chwalić innymi.

1) sportextremalny.pl

2) sportekstremalny.pl

3) sportYextremalne.pl

4) sportYekstremalne.pl

Należy się jedno wyjaśnienie, otóż dając do oceny powyższe domeny chyba złamałem regulamin - wszystkie są zarejestrowane ale tylko 2 moje - decyzję pozostawiam administracji co z tym zrobi ale też proszę o nie wycenianie tylko OCENĘ "semantyczną" terminów.

Chętnie wysłucham opinii i poglądów.

Posted

KD i google mówią wszystko, najlepsza sportyekstremalne.pl, ale do niej warto posiadać wersję z "x", bo też jest często używana, mimo, że jest to niepoprawna forma i IMHO kiepsko wygląda. Liczba pojedyńcza słaba, ktoś kto będzie chciał zrobić serwis np. o bungee, nie weźmie domeny domeny sporteks(x)tremalny.pl tylko będzie coś kombinował z bungeexxx.pl.

Posted (edited)

OK, dzięki....

A jak traktujecie samo słowo SPORT jako dziedzinę określająca dziedziny sporu, czy konkretnie jedną dyscyplinę.

Co do google wiem, ale nie jest to dla mnie ścisły wyznacznik.

Dodam, że na słowa, w których jest własnie "X" ruch jest najwiekszy, dlatego poddałem ten temat ocenie.

Może ktoś jeszcze się podejmie... Sport a Sporty jako szersze spojrzenie na różne dyscypliny...

Edited by maryuse
Posted
A jak traktujecie samo słowo SPORT jako dziedzinę określająca dziedziny sporu, czy konkretnie jedną dyscyplinę.

To tak jakbyś zapytał jak traktujecie słowo SAMOCHÓD? Czy samochód to ogólnie samochody czy tylko np. Volvo? Masło maślane ;)

Chyba że pytasz w kontekście sportekstremalny.pl ;)

Jak dla mnie w tym przypadku oznacza wszystko co związane ze sportami ekstremalnymi np. paintball, quady, skutery wodne (?), bangee, wspinaczka, paralotnie. Słowo sport w nazwie domeny nie ogranicza jej do 1 rodzaju sportu. Zresztą nie ma takiej dyscypliny jak sport ekstremalny.