Jump to content

Flashpex.com | Vesario.com

Flashpex.com | Vesario.com  

29 members have voted

1. 1. Która z nazw bardziej nadaje się na stronę firmy produkującej aplikacje.

• Flashpex.com
      2
    • Vesario.com
      20
    • żadna z nich
      7

Recommended Posts

Posted (edited)

Chodzi mi nie o wycenę ale o opinię na temat samej nazwy.

Szukam od jakiegoś czasu ładnej domeny web 2.0 na jeden z projektów no i kupiłem coś takiego.

Flashpex.com oraz Vesario.com

Słowa są sztucznie stworzone i nie mają konkretnego znaczenia.

Projekt nie będzie przeznaczone na żaden inny rynek niż anglojęzyczny (więc nawet nie zamierzam rejestrować innych końcówek) ale powinno być też łatwe do zapamiętania.

Co do zawartości strony to będą tam aplikacje internetowe, Flash, PHP, Ajax etc etc

Chciałbym poznać wasze zdanie na temat tych nazw (nie wartości).

Edited by MisUszatek
Posted

Jestem tego zdania co poprzednicy ;) Mogłeś dać ankietę, osobiście bardziej podoba mi się vesario, natomiast flashpex bardziej kojarzy się z treścią. Na Twoim miejscu zostałbym przy vesario jeśli chcesz wykreować jakąś dobrą markę :P

Posted (edited)

Flashpex - okropne, beznadziejne, przypomina mi plyn do mycia naczyn za 0,99 PLN. O wiele ładniej brzmi Flashpe.com

Vesario - b. ladna nazwa, przypomina mi marke eksluzywnych zegarkow.

Edited by szogun
Posted

Mam podobne odczucia, co szogun - Flashpex kojarzy mi się z czymś pretensjonalnym, wręcz nieładnym.

Zagłosowałem na Vesario.

Posted

Vesario jest ładniejsza wizualnie i poważniej, posunąłbym się nawet do stwierdzenia, dostojniej brzmi. Jak już ktoś napisał, kojarzy się ze sztuką i ładnie prezentowałaby się jako marka dóbr luksusowych. Niemniej, pod stronę z aplikacjami jak najbardziej.

Posted

Vesario.

Ponieważ brzmi jak "Rosario" B).

Ze względu na ostatnią sylabę pewnie, kojarzy mi się z "impresario" ...

Posted

Dzięki za propozycje ale podstawą business'u jest nie budować marki na wynajętych domenach (nie chce komuś generować SEO, PR). Zresztą nie tyczy się to tylko domen B)

Poza tymi dwoma mam na oku parę ładnych domen ale niestety jest to rynek wtórny i ceny są mało atrakcyjne.

Te dwie zarejestrowałem po kosztach jako backup, Jakbym nic innego nie znalazł.

Plan jest taki że mam parę aplikacji które sprzedaję na osobnych domenach ale ze wzgledu na to że nie chcę dokupywać domen na każdu nowy produkt z osobna (zresztą coraz częściej cieżko coś znaleść),

chcę to wszystko scentralizować i sprzedawaćwszystko z jednej strony, a te domeny co mam kierować na tą nową.