Jump to content

Recommended Posts

Posted

Przepraszam, ze w wycenie domen - ale ma to zwiazek

otoz, ile wg Was jest wart skrypt identyczny z programem DropSeek tylko, ze do obslugi z poziomu przegladarki.

Uzytkownik sie loguje, tworzy liste domen do sprawdzenia (moze zaimportowac gotowa). Moze wygenerowac liste na bazie permutacji elementow - np. w ten sposob stworzyc liste wszystkich dwuliterowek, trzyliterowek itp.

Program moze pracowac w petli. Uzytkownik moze zaznaczyc, ze w razie gdy domena bedzie wolna ma ja automatycznie zarezerwowac.

Chcielibyscie miec takiego typu serwis? Moglibyscie np. pobierac oplaty za dostep.

Ile DLA WAS wart jest taki skrypt z pelnym supportem co do instalacji i obslugi?

Posted

Powoli zblizamy sie do momentu kiedy głowna idea programu dropseek pojdzie na bok a zajmiemy sie głownie łapaniem domen ;) Jak rozumiem program by działał na cronie itd ? Nie wiem czy mialoby to wziecie chociaz kto wie :P

Posted

nie na Cronie! To nadal ma byc CLIENT-SIDE - tzn. ze jesli klient by zamknal przegladarke to i sprawdzanie by zatrzymal ;) - nadal ma sie wszystko odbywac po stronie klienta - tyle, ze zbedne stanie sie posiadanie Windowsa i net framework a zamiast tego bedzie mozna "uruchomic program" wewnatrz przegladarki

Posted

Pomysł ok, ale sprawdziłby się kilka lat temu.

Teraz najlepszym "skryptem" do łapania domen jest opcja ;) - bo domyślam się że główną ideą skryptu miało by być łapanie domenek które dodamy do listy.

Posted

Jeśli dobrze rozumiem to już kiedyś widziałem podobnego klienta przez przeglądarkę. Oferowali dostęp do usługi na określony czas za wyznaczoną stawkę. Zrezygnowałem, ale było sporo chętnych ;) Nazwa to chyba coś zaczynające się na literę "f" i mające łącznie 4 litery. Ale za nic nie mogę przypomnieć sobie całości nazwy ;(