Jump to content

trialrowerowy.pl

Recommended Posts

Posted

trialrowerowy.pl

Czy ta domena jest coś (ile?) warta? Przedłużyłem ją właśnie przez opcję, ale zastanawiam się czy było warto, czy może za bardzo przywiązuję się do swoich domen...?

Posted
Ja na przykład nie wiem, co to jest trial rowerowy.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trial_rowerowy

Trial rowerowy - konkurencja sportowa, uchodząca za najbardziej widowiskową ze wszystkich konkurencji kolarskich. Zawody w trialu rowerowym rozgrywane są w terenie - na przeszkodach naturalnych, w halach, na placach miast, stadionach itp. Trial rowerowy na przeszkodach sztucznych to tzw. indoor trial.

@Heden: Ale nie podoba Cisę domena, czy dyscyplina, czy nazwa tej dyscypliny? ;-)

Posted

Nie wiem czy w ich środowisku nie mówi się częściej po prostu "trial". Ale to słowo jest popularne i występuje w wielu dziedzinach. Dlatego jeśli chodzi o rowerowy, to lepszej domeny nie ma :huh:

Posted
hm.. nie słyszałem, że jest polski odpowiednik biketrial'a... ale nawet nie najgorsza. mam biketrial*pl, mogę Ci sprzedać do kompletu :-)

Po tym jak mnie Heden zdołował, to raczej ja Ci mogę sprzedać do kompletu. :-P

Posted
@Heden: Ale nie podoba Cisę domena, czy dyscyplina, czy nazwa tej dyscypliny? ;-)

Głupio się przyznać ale skojarzyłem trial z jakąś bardziej "uterenowioną" wersją wycieczek rowerowych. :huh: Dopiero wikipedia mnie uświadomiła. Więc cofam to co w poprzednim poście :D Sam bym też ją przedłużył. Natomiast wycenić nie potrafie.

Posted
dyscyplina bardzo niszowa (nie ma jej na olimpiadzie)

no ale mamy w niej mistrza Europy: http://serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,5251478.html

O, i to nawet niedaleko mnie mieszka. ;-)

Co do sprzedazy to raczej zaliczylbym ja do kolekcjonerskich, z ktorych trudno zrezygnowac ;-)

No to ja chyba zaliczę ją do gatunku: a niech leży, może kiedyś się ktoś zgłosi... ;-)

Posted

pierwszym razem przeczytałem trailerowy.pl

zbitek liter -...railerow...- jest i ciężki w wymowie i w pisowni.

Pozatym trail to raczej słaba nazwa jak na Polskę gdzie istnieje pojęcie szlaku czy ścieżki rowerowej .

IMHO regfee

Posted (edited)
pierwszym razem przeczytałem trailerowy.pl

zbitek liter -...railerow...- jest i ciężki w wymowie i w pisowni.

Pozatym trail to raczej słaba nazwa jak na Polskę gdzie istnieje pojęcie szlaku czy ścieżki rowerowej .

IMHO regfee

Ale to nie jest "trail rowerowy". Nawet gdyby, to wtedy trudność słowa nie ma zbyt wielkiego znaczenia, jeśli oznacza ona konkretną dyscyplinę sportową...

Pewnie się pomyliłeś, bo trial to zupełnie inna bajka :huh:

Edited by kubolo
Posted
Ale to nie jest "trail rowerowy". Nawet gdyby, to wtedy trudność słowa nie ma zbyt wielkiego znaczenia, jeśli oznacza ona konkretną dyscyplinę sportową...

Pewnie się pomyliłeś, bo trial to zupełnie inna bajka :D

no sam widzisz, od tego zbitku liter mieni sie w oczach (i uszach) :huh:

trialrowerowy....trailrowerowy

tak czy inaczej katastrofa fonetyczna