Jump to content

gabloty.eu, kompleks.eu, pejzaze.eu, wlasciciel.eu

Recommended Posts

Posted

Witam :huh:,

dzisiaj poniższe, bo jakoś nie podchodzi mi wycena domen "eu" w ogóle. Za bardzo przyzwyczaiłem się do "pl" :D:

wlasciciel.eu - nieruchomości , innych przedmiotów ...

gabloty.eu - zarówno np. witryny, jak również określa się tak niezłe samochody :D

kompleks.eu - zamkowy, wypoczynkowy, biurowy, handlowy, mieszkaniowy ... itp (liczba mnoga, wg mnie nic nie warta)

pejzaze.eu - fotografie, sztuka, turystyka (?)

Zależy mi oczywiście, na wycenie, i opiniach też ...

Dzięki.

Posted (edited)

W miarę przystojne słowa generyczne, ale ciężkie do ewentualnego mailingu. Domeny wtedy są łatwe do wyceny/oceny kiedy można w internecie znaleźć dużą grupę docelową dla takich adresów (np. meble.eu dla firmy związanej z meblami)

gabloty.eu - samochody, producent gablot

kompleks.eu - kompleks hotelowy, wypoczynkowy itp.

pejzaze.eu - sztuka.

wlasciciel.eu - nieruchomości.

Wydaje mi się że najlepiej rokują: kompleks.eu i gabloty.eu ( niskie/średnie x.xxx) a dwa pozostałe adresy to klasyczne "PiC" :huh: czyli "parkuj i czekaj" ale jeśli znajdzie się chętny, to jak dasz radę sprzedać za 1k to będzie to dobra cena.

Edited by domainer
Posted (edited)

gabloty.eu - jak dla mnie ta jest najlepsza i myślę, że raczej jej zastosowanie rokowałoby w kierunku gablot - takich na ogłoszenia lub biżuterię, bo "gablota" - "samochód" to dla mnie blacharsko-lansiarskie określenie i ośmieszyłoby tylko bardziej niż wypromowało jakiś biznes. :D

kompleks.eu - kompleksy wolą pewnie promować swoje pełne nazwy, ale mieć tak kompleksową domenkę na Europę to jest to spory prestiż, no i jeszcze dodałbym, że nazwa "Kompleks" wydaje się być wybitnie popularna wśród kompleksowych firm wielobranżowych, a dla firmy jej nazwa jest warta pewnie tyle, ile zawołasz. :huh:

http://www.google.pl/search?hl=pl&sugg...=Szukaj&lr=

Pozostałe dwie też ładne, ale już nie z tak oczywistym zastosowaniem. :D

Edited by thomaso
Posted

Kompleks.eu - zwróciłbym raczej uwagę na kompleksy psychiczne, psychologiczne, metody leczenia (kompleks Edypa, mniejszości itp.) - raczej w tym kierunku bardziej jest wymowna.

Posted (edited)

Wszystkie domeny mi się podobają, tylko ta końcówka.eu nie wszędzie pasuje, przez ciężką wymowe w PL.

pejzaze.eu - najbardziej mi się podoba.

Edited by hubert7