Jump to content

Recommended Posts

Posted
na to wygląda że WHOIS padł. Czyżby NASK wprowadzał jakieś długo oczekiwane zmiany ? Trzymam kciuki :D

... no i nie mogę rejestrować, ani rezerwować ... Może to ruski atak internetowy na Polskę ;).

Posted (edited)
... no i nie mogę rejestrować, ani rezerwować ... Może to ruski atak internetowy na Polskę ;).

heh, ubiegliscie mnie, bo to samo mialem napisac ;) Nawet nie da sie serwerow DNS zmienic :/

Moze NASK trzyma serwery gdzies na Slasku?? Bo burze tu juz dobe trwaja i spac nie pozwalaja ;( Ponoc w okolicach Czewy 10ha lasu juz nie istnieje :D W opolskim 10 domow zniknelo z powierzchni ziemi :|

Edit:

Cos sie jednak ryplo, bo najpierw whois nic nie pokazywal... pozniej pokazywal "Can't connect to database. Please try later."

a teraz gdy to pisze "WhoIs service error."

Faktycznie nieciekawie sie robi :/ Gdyby to byly modyfikacje/upgrade itp, to NASK wczesniej powinien powiadamiac o tego typu dzialaniach. jest to zbyt dluga przerwa, zeby wskazywac to na upgrade. To albo faktycznie atak, albo baza sie wysypala... Gdyby jednak to drugie, to dziwne, ze nie maja serwerow backupowych :/ Zaczyna mnie to przerazac...

Edited by empireus
Posted (edited)

... masa ludzi, jeśli to tak jeszcze potrwa, nie będzie w stanie dokonać czynności na tych domenach. Począwszy od domen zarezerwowanych.

I straci pieniądze ...

----

Edit: już można.

Edited by yarowa