Jump to content

Recommended Posts

Posted

taxhaven.pl ang raj podatkowy

domena wydaje mi sie atrakcyjna co najmniej z kilku powodow:

- tematyka, czyli finanse, najbardziej dochodowa galaz e-biznesu

- trendy, czyli coraz wieksze zainteresowanie tematem

- funkcjonalnsc, domena nadaje sie na serwis, jak i dla firmy swiadczacej takie uslugi oraz budowanie brandu

- j. ang. w tym wypadku nie przeszkadza, gdyz jest zrozumialy dla 95% osob mogacych byc zainteresowanych ta tematyka

prosze Was o opinie i wyceny

dziekuje

Posted (edited)
Specem do angielskiego nie jestem - czy jest jakaś osoba, która mi pomoże zrozumieć ten błąd? :)

kiedys rajami podatkowymi, dzisiaj rowniez byly male wyspy porozrzucane np. na kanale La Manche, na Morzu Karaibskim itd

haven - ang. przystan i moze stad etymologia slowa, a wiec nie pochodzi to od slowa heaven - niebo, tylko przystan

Edited by Pan_Grzegorz
Posted (edited)
nie no prosze, nazwa jest poprawna, skonczmy juz ten temat

No już wiem. Wikipedia jednak pokazuje taxhaven :)

Więc tym bardziej większość jeśli już będzie jednak kojarzyć z taxheaven :wacko:

Edited by heden.pl
Posted (edited)

Poprawną formą tego słowa jest "Tax Haven" tzn. "Przystań podatkowa", synonim "Tax Haven" - "Raj podatkowy".

Druga sprawa, nie widzę zastosowania dla .PL , nasz kraj na pewno nie jest rajem podatkowym.

#raje.pl

:wacko:

Edited by MasterofPoland
Posted (edited)
Druga sprawa, nie widzę zastosowania dla .PL , nasz kraj na pewno nie jest rajem podatkowym.

heh :wacko: no i wlasnie o to chodzi, gdyby byl to nie rozmawialibysmy na tym forum o dalaware i nie potrzbne by byly firmy trudniace sie optymalizacja podatkow

Edited by Pan_Grzegorz
Posted
[...]

A czy nasz kraj produkuje bmw.pl ?

Pan_Grzegorz miał na myśli serwis a nie to, że jesteśmy rajem podatkowym... No chyba, że dla naszego kochanego Państwa to raj gdzie w kółko ściąga się jakieś haracze od obywateli )

Posted (edited)
A czy nasz kraj produkuje bmw.pl ?

Złe porównanie. Polacy nimi jeżdzą.

Na serwis?.... moze...chociaz znalazłyby się lepsze. Nazwa angielska niespecjalnie pasuje.

Edited by MasterofPoland
Posted (edited)
Złe porównanie. Polacy nimi jeżdzą.

Z rajów podatkowych jak wiadomo też korzystają :wacko:

Temat ciekawy. Domena wg mnie słaba.

EDIT:

Przykładowo camel.eu to dla Ciebie europejska wersja wielbłądą? Z garbem na dole? :)

Edited by heden.pl
Posted
gdzie jest ten blad?

No fakt istnieje taka forma.

Zasugerował mnie post DawPi i twoje tłumaczenie:

taxhaven.pl ang raj podatkowy

bo haven nie tłumaczy się jako "raj" tylko "bezpieczna zatoka" / "przystań"

raj to heaven.

ale tak czy siak (podtrzymuje wycene) 0pln ~ regfee

Jezeli wsród ludzi operujących angielskim łatwo o błedy w pisowni to pomyśl co będzie w styku z przeciętnym Kowalskim :wacko:

+ ta końcówka .pl wyjątkowo tu nie pasuje.

Posted
Jezeli wsród ludzi operujących angielskim łatwo o błedy w pisowni to pomyśl co będzie w styku z przeciętnym Kowalskim :wacko:

oczywiscie przyjmuje twoja opinie, ale domena i usluga nie sa przeznaczone dla przecietnego Kowalskiego tylko dla ludzi poslugujacych sie nie tyle jezykiem angielskim, co jezykiem biznesu

Posted (edited)

Rozumiem Heden.

oczywiscie przyjmuje twoja opinie, ale domena i usluga nie sa przeznaczone dla przecietnego Kowalskiego tylko dla ludzi poslugujacych sie nie tyle jezykiem angielskim, co jezykiem biznesu

A ilu jest takich ludzi?

Reg Fee

Edited by MasterofPoland
Posted
Myśl realistycznie. Powiedz mi co masz takim ludziom do zaoferowania, jeżeli oni zatrudniają najlepszych specjalistów od takich spraw.

to byl zart :wacko:

ale ok przyjmuje wasza wycene, choc domena mi sie podoba :)

dzieki za opinie

Posted (edited)

Ludzie biznesu władający biegle angielskim preferują informacje bespośrednio u źródeł czyli media anglojęzyczne.

To tak jakby czytać rosyjską stronę o safari w Afryce.

Edited by MisUszatek