Jump to content

murcja.pl murcia.pl huelva.pl

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj daję Wam do wyceny kilka domen turystycznych, oto one:

murcja.pl

murcia.pl

huelva.pl

Są to nazwy hiszpańskich miast, pięknych miast, które są bardzo atrakcyjne dla turystów dla przykładu pokaże kilka fotek:

murcia.jpg

murcia3.jpg

murcia%20(56).jpg

Bardzo proszę o wycenę i ewentualne zastosowanie.

Posted

Mam wrażenie, że zaprezentowanymi fotkami, nieświadomie lub podświadomie przesłaniasz piękną formą, treść.

Ww. miasta nie leżą w Polsce. Bardzo wątpię w to, a właściwie, nie wierzę, aby np. biuro podróży zainteresowane było domeną dotyczącą jednego, czy dwóch miast. Jednak patrzą one "całościowo" ...

Na Forum, poruszana była niegdyś, kwestia bodajże domeny pn. "ostrava.pl" ...

Posted (edited)

Jeśli znasz hiszpański - i dogadasz się z samorządem któregoś z tych miast - to z pewnością będą zainteresowani promocją. Na reklamy hoteli itp pewnie mógłbyś liczyć. Ale to sporo zachodu. I te wyjazdy potem na zaproszenie samorządów... :ph34r: I jakoś musiałbyś zebrać ruch. Wydaje mi się, że dobre dla pasjonatów Hiszpanii:)

A może jest tam jakiś przemysł - który byłby zainteresowany promocją w Polsce?

Edited by bradiaga
Posted (edited)
Jeśli znasz hiszpański - i dogadasz się z samorządem któregoś z tych miast - to z pewnością będą zainteresowani promocją. Na reklamy hoteli itp pewnie mógłbyś liczyć. Ale to sporo zachodu. I te wyjazdy potem na zaproszenie samorządów... wink.gif I jakoś musiałbyś zebrać ruch. Wydaje mi się, że dobre dla pasjonatów Hiszpanii:)

A może jest tam jakiś przemysł - który byłby zainteresowany promocją w Polsce?

Poszperałem trochę w necie i na temat murci znalazłem coś takiego:

Murcia:

Teren ten bogaty jest w surowce mineralne, szczególnie cynk i ołów. Wydobycie rud i ich przetwórstwo jest ważną gałęzią gospodarki Murcji. Bardzo rozwiniętą dziedziną rolnictwa jest uprawa warzyw (pomidory, papryka).

Co ciekawe Murcja jest miastem partnerskim Łodzi!

Najbardziej znane tutaj kurorty to San Pedro del Pintar i Santiago de la Ribera.Murcja jest również prowincją Hiszpanii a jednym z miast do niej należących to Kartagina!W prowincji Murcia znajduje się tz. Ciepłe Wybrzeże, słońce świeci przez 315dni!

Jeśli zaś chodzi o huelve:

Przemysł chemiczny, cementowy, celulozowy, rafineria ropy naftowej.Jest tam port który ma bardzo ważną pozycję strategiczną od czasów rzymskich, w którym ładowano na statki Miedź i cynę, wydobywane w pobliskich kopalniach Rio Tinto.

Edited by gramasla
Posted

A widzisz - miałem edytować jeszcze raz - że lepiej by było gdyby to była nazwa prowincji. Więcej możliwości reklamy.

Jeśli się temu poświęcisz - widzę szansę.

Na początek napisałbym kilka maili do samorządów. Zwykle mają jakieś pieniądze na reklamę regionu. Poza tym - powinni Ci wysłać/udostępnić/dać zgodę na publikację(z ich stron) materiały.

Tylko - po prawdzie to więcej zabawy niż kasy w tym widzę. Ale i satysfakcja inna:)

Posted
Tylko - po prawdzie to więcej zabawy niż kasy w tym widzę. Ale i satysfakcja inna:)

Powiem szczerze, odkąd po raz pierwszy pojechałem do Hiszpanii to zakochałem się w tym kraju. I nie chciałbym jakiś wielkich pieniędzy za prowadzenie serwisu. Ale czy coś takiego wypali i czy znajdą się odbiorcy:(?