Jump to content

Fly.com na sedo.com

Recommended Posts

Posted (edited)

Na najbliższej aukcji Sedo GreatDomains Premium Auction znajdzie się między innymi fly.com.

Pamiętając aukcje fly.pl ciekawe jak ta domena wypadnie na aukcji.

Inne ciekawe aukcje to:

Planet.com

Bicycle.com

Recovery.com

Address.net

Gaps.com

Brews.com

EHA.com

Breaks.com

Duster.com

LLLL.com

Sedans.net

EDIT: Cena wywoławcza FLY.COM to 2,000,000 - 2,499,999 USD. Ciekawe czy ktoś tyle jest wstanie wyłożyć.

Edited by netkurier
Posted
EDIT: Cena wywoławcza FLY.COM to 2,000,000 - 2,499,999 USD. Ciekawe czy ktoś tyle jest wstanie wyłożyć.

Mnie wystarczyło by fly.pl. Osobiście bardzo mi się podoba ta domena.

Posted
Fly.pl - poszła za ~20k zł do EU :) Troszke sie rozreklamowali ;)

Jedna z ciekawszych 3 literówek w dodatku z komercyjnym znaczeniem. Oczywiście poza lot.pl ale ta to wogóle inna bajka ;)

Posted
Jedna z ciekawszych 3 literówek w dodatku z komercyjnym znaczeniem. Oczywiście poza lot.pl ale ta to wogóle inna bajka :)

;)

np. takie FLY.DE należy do MediaVentures.de, które ma ładne portfolio projektów (m. in. mp3.de, weg.de czy pkw.de)

alle_meine_fluege.gif

ciekawe za ile sprzedano fly.de ;)

Posted

Rozsądna cena, aczkolwiek wydaje mi się być trochę niska. IMO domena warta > 10 mln USD.

Posted

10 mln to IMO troche za dużo. Bazujac na tym co się dzieje na rynku w ostatnich 2 latach i obserwujac aukcje pizza.com, fund.com , business.com , nie spodziewam się że aukcja przekroczy 3~5mln.

fund.com poszedł za $10 mil bo jest powiazana z rynkami finansowymi. Fly.com to inny typ rynku. Linie lotnicze mają swoje domeny promowane od lat (UA.com / AA.com / LOT.com etc) wiec projekt prawdopodobnie obejmie system sprzedajacy bilety (ale i tu jest potężna konkurencj ajak ORBITZ.com, EXPEDIA.com, etc) FLY.com pewnie by poszła w okolicach 7~8 mln, ale nie jestem pewnien czy w tym stanie gospodarki inwestorzy myślą o domenach. Typuję 3~5 mln ze względu na charakter i długość domeny ....ale nie jestem pewien czy wogóle się sprzeda.

okaże się 25-tego :)

Posted
Linie lotnicze mają swoje domeny promowane od lat (UA.com / AA.com / LOT.com etc) wiec projekt prawdopodobnie obejmie system sprzedajacy bilety (ale i tu jest potężna konkurencj ajak ORBITZ.com, EXPEDIA.com

okaże się 25-tego :)

konkurencja jest wszedzie, a lepszej nazwy do wypromowania nowego brandu nie ma i juz nigdy nie bedzie

domena pewnie pojdzie za 7-8 MLN $ choc ubolewam nad tym bo wg mnie ceny takich domen powinny oscylowac okolo 100 MLN $.

Posted

zwróćcie uwage na:

Fly.com is a profitable online affiliate travel business generating in excess of $400-600K gross travel bookings per year

mnoząc lekko x6 lat = 2 - 3 mln jest "naturalną" ceną

Posted (edited)

Dzięki Michał.

W takim razie fly.com nawet w takim trudnym okresie dla inwestorów powinna osiągnąć cenę kilka razy wyższą niż urlaub.com.

Ostatecznie znaczenie tych trzech literek jest rozpoznawalne prawie na całym świecie a latanie to olbrzymi biznes.

Edited by Kangur
Posted
W takim razie fly.com nawet w takim trudnym okresie dla inwestorów powinna osiągnąć cenę kilka razy wyższą niż urlaub.com.

Jestem podobnego zdania .

"Stroeer-Connection" (Media Ventures) jest grupą o ogromnym zapleczu finansowym i w razie zainteresowania domeną, 10 mln USD nie będzie stanowiło żadnego problemu (tym bardziej, że spore możliwości dają rozliczenia podatkowe, przekształcenia kapitałowyw itp. itd) .

To może nie jest odpowiedni przykład, ale w wypadku fly*pl przedstawiciel firmy w Polsce na dzień dobry otrzymał zielone światło , zezwalające mu na zakup tej domeny za kwotę 120K € . A że udało mu się ją wylicytować na Allegro za 20k PLN :lol: .