Jump to content

Promocja w nazwa.pl

Recommended Posts

Posted

Witam, zauważyłem, że w nazwa.pl jest promocja - 3 domeny za darmo, wiząłbym je ale nie wiem czy nie ma tu jakiegoś haczyka :D czy np. nie będę zmuszony jej przedłużać itd. w regulaminie nic takiego nie znalazłem ?

Czy ktoś coś wie na ten temat albo ma doświadczenie z nazwa.pl ?

Pozdrawiam :)

Posted

Ja ma doświadczenie z nazwa.pl :)

Na szczęście już niedługo nie będę miał tam żadnej domeny.

Jeśli uważasz, że są to dobre nazwy i mogą się sprzedać, omijaj ich z daleka.

Ostatnio chcieli ode mnie przedłużenie domeny by wydać AuthInfo domeny, za którą zapłaciłem "normalnie". Konsultant na czacie powiedział, że AuthInfo otrzymam za darmo. Gdy wysłałem wniosek, wygenerowała się faktura do zapłacenia. Napisałem, że nie zapłacę to przysłali mi AuthInfo i fakturę za przedłużenie.

Nie wiem o co im dokładnie chodzi, ale domeny u nich już nie ma, a faktura się zgubiła :D

BTW, wiecie, że w nazwa.pl AuthInfo jest wydawane za darmo? Tak, za darmo. A te 122 zł to kosztuje przedłużenie domeny niezbędne do wydania kodu, a nie sam kod :]

Posted (edited)
Ja ma doświadczenie z nazwa.pl :)

Na szczęście już niedługo nie będę miał tam żadnej domeny.

Jeśli uważasz, że są to dobre nazwy i mogą się sprzedać, omijaj ich z daleka.

Ostatnio chcieli ode mnie przedłużenie domeny by wydać AuthInfo domeny, za którą zapłaciłem "normalnie". Konsultant na czacie powiedział, że AuthInfo otrzymam za darmo. Gdy wysłałem wniosek, wygenerowała się faktura do zapłacenia. Napisałem, że nie zapłacę to przysłali mi AuthInfo i fakturę za przedłużenie.

Nie wiem o co im dokładnie chodzi, ale domeny u nich już nie ma, a faktura się zgubiła :)

BTW, wiecie, że w nazwa.pl AuthInfo jest wydawane za darmo? Tak, za darmo. A te 122 zł to kosztuje przedłużenie domeny niezbędne do wydania kodu, a nie sam kod :]

Nieźle, dostałem przed chwilą informację że została do mnie wysłana nota obciążeniowa. Tylko cena się jakoś nie zgadza. Teraz jest już 68,10 PLN :)

Ja tam się boję. Oddam Im domenę i niech sobie spokojnie wygasa...

Cóż za brak ładu i składu :) W ogóle pierwszy raz mi się trafiło, że wydali AuthInfo przed dokonaniem tzw "przedłużenia domeny".

Poradźcie co robić? Nie stać mnie na takie wydatki... :)

EDIT:

W przypadku naruszenia przez Klienta postanowień regulaminu, jest on

zobowiązany do dokonania na rzecz NetArt wpłaty tytułem odszkodowania za

niewykonanie lub nienależyte wykonanie umowy przez Klienta, której wysokość

będzie stanowiła równowartość różnicy pomiędzy ceną standardową a ceną

promocyjną usługi z dnia zawarcia umowy.

Kto mi napisze ile w tym roku kosztuje rejestracja domeny ***.nieruchomosci.pl dla Partnerów?

Edited by kulas
  • 3 weeks later...
Posted (edited)
Nieźle, dostałem przed chwilą informację że została do mnie wysłana nota obciążeniowa. Tylko cena się jakoś nie zgadza. Teraz jest już 68,10 PLN ;)

Ja tam się boję. Oddam Im domenę i niech sobie spokojnie wygasa...

Cóż za brak ładu i składu :rolleyes: W ogóle pierwszy raz mi się trafiło, że wydali AuthInfo przed dokonaniem tzw "przedłużenia domeny".

Poradźcie co robić? Nie stać mnie na takie wydatki... ;)

Jak sobie poradziłeś kulas? Ja mam teraz taką samą sytuację

EDIT:

Właśnie dostałem e-maila zwrotnego z prośbą o wyjasnienie wymogu przedłużenia:

"Kody już zostały wysłane. Proszę z nich nie korzystać i nie opłacać faktury proforma, zostanie ona anulowana po 14 dniach."

Edited by urbanmilk
Posted
Jak sobie poradziłeś kulas? Ja mam teraz taką samą sytuację

EDIT:

Właśnie dostałem e-maila zwrotnego z prośbą o wyjasnienie wymogu przedłużenia:

"Kody już zostały wysłane. Proszę z nich nie korzystać i nie opłacać faktury proforma, zostanie ona anulowana po 14 dniach."

Tak jak pisałem.

Bez pytania po 21 dniach musiałem zabrać domenę od Michau'a i przeniosłem do NetArt.

Jeśli przyjedzie upomnienie, to ja się zapytam: Ale za jaką domenę? Przecież cały czas jest u Państwa :-)