Jump to content

Recommended Posts

Posted

4 lata temu ewentualnie kupic

Komu dzis potrzebny kolejny serwis o Dublinie (zresztą czy jakikolwiek serwis dla emigrantow jest potrzebny - to inna kwestia) ? Pozatym Dublin dzisiaj i wtedy to zupelnie dwa rozne miasta.

Domena tak samo fajna jak e-dublin.pl / mojdublin.pl / twojdublin.pl / dublindublin.pl

Prefix .pl dobry dla potencjalnych emigrantow. A ich tam raczej nie przybedzie.

Prefix .ie bylby dobry dla polakow ktorzy tam osiedli - ale oni pewnie beda wolec Youtube czy w razie potrzeby onet & wykop zamiast "u nas w Dublinie".

Wiem coś o tym - sam jestem szczesliwym i dumnym emigrantem : )

Podsumowując

do 200 PLN na allegro

Posted
Prefix .pl dobry dla potencjalnych emigrantow. A ich tam raczej nie przybedzie.

Prefix .ie bylby dobry dla polakow ktorzy tam osiedli - ale oni pewnie beda wolec Youtube czy w razie potrzeby onet & wykop zamiast "u nas w Dublinie".

Wydaje mi się, że jeszcze przybędzie emigrantów i w Londynie i w Dublinie. Cały czas sporo ludzi wyjeżdża, a wraca niewiele. Zresztą nie ma się co dziwić.

A jeśli chodzi o .ie to nie mam szans na rejestrację, chyba, że wyemigruje i założe firmę w IRL

Posted
Wydaje mi się, że jeszcze przybędzie emigrantów i w Londynie i w Dublinie. Cały czas sporo ludzi wyjeżdża, a wraca niewiele. [...]

?

Aktualnie z Irlandii wyjeżdża lub planuje wyjazd mnóstwo ludzi, choćby ze względu na katastrofalny stan gospodarki tego kraju - pierwsza recesja w strefie Euro. A będzie wyjeżdżać jeszcze więcej, zwłaszcza jak nasilą się nastroje ksenofobiczne wśród (bezrobotnych) autochtonów.

Posted

Ja wyjechałem z Dublina, co prawda nie z powodów ekonomicznych, tylko sercowych :( ale kupa znajomych poszła w moje ślady. Bezrobocie skoczyło bardzo, firmy zwalniają ludzi a wśród imigrantów panuje 20% bezrobocie. Mimo to jednak, biorąc pod uwagę, że Londyn24.pl się ładnie sprzedał, to może i to się da upchnąć. Powodzenia!

Posted

Irlandia, która swój gospodarczy cud, zawdzięcza w dużej mierze inwestycjom amerykańskim, jest również, przez to, bardzo "sprzężona" z kryzysem w USA (chyba, jak żadne inne państwo europejskie, i nie mówię tutaj o oczywistych związkach personalnych, emigracyjnych Irlandii z "Nowym Światem").