Jump to content

Recommended Posts

Posted

Proszę o opinię i wycenę domeny:

robo.pl

Dziś spadła i wpadła z opcji, dziś również odkupiona przeze mnie od nowego właściciela.

Warto było?

Posted

Domena z potencjałem marketingowym, ale bez promocji sama domena nie jest moim zdaniem za wiele warta. A czy zrobiłeś dobry biznes? Zależy za ile kupiłeś :lol:

DD

Posted
Zależy za ile kupiłeś :lol:

Jak mi ktoś wyceni "ile by za nią dał", to będę wiedział czy mi się opłaciło. ;-)

Wg mnie bardzo ładna, z oczywistym skojarzeniem w dość "przeczesanej" branży, no ale to tylko jedno spojrzenie, dlatego zwracam się do szerszego grona.

Posted
A bazę uprp.pl i regulamin forum sprawdzałeś ... ?

No są jakieś dwa wygasłe znaki (jeden słowny i jeden graficzny) w Polsce i jakiś producent smarów w bazie madryckiej, też z decyzją odmowną. Więc o co chodzi? W UPRP prawie wszystko jest, to już żadnej domeny nie można dać do wyceny? Przecież to nie cybersquatting (tak w kwestii regulaminu).

Posted
A bazę uprp.pl i regulamin forum sprawdzałeś ... ?

Rejestracja domeny BlaBlaBla.pl nie jest równoznaczna z naruszeniem w stosunku do zarejestrowanego znaku BlaBlaBla - to tak tylko na marginesie.

DD

Posted
No są jakieś dwa wygasłe znaki (jeden słowny i jeden graficzny) w Polsce i jakiś producent smarów w bazie madryckiej, też z decyzją odmowną. Więc o co chodzi?

Mnie to 'rybka' ale ja widzę nie dwa lecz dziesięć znaków i nie każdy jest wygasły.

@DD Masz rację lecz jednak jest wśród tych znaków nazwa firmy a to już chyba narusza regulamin di.pl

Posted
Mnie to 'rybka' ale ja widzę nie dwa lecz dziesięć znaków i nie każdy jest wygasły.

@DD Masz rację lecz jednak jest wśród tych znaków nazwa firmy a to już chyba narusza regulamin di.pl

Tylko trzy znaki brzmią "ROBO", reszta zawiera tylko ten ciąg znaków. Strach pomyśleć co by było gdyby ktoś dał do wyceny np. a.pl. :lol:

[edit] A przepraszam, jest jeszcze czwarty, chroni ący sprzedaż masek spawalniczych w internecie. Ale ten też nie jest nazwą firmy. Czy już, czy nadal muszę udowadniać że domena nie jest wielbłądem? :lol:

Posted

Ale takim sposobem to bardzo wielu domen nie można dać do wyceny - nie można przesadzać - co innego dawać do wyceny domeny oprogramowaniemicrosoft.pl, samochodybmw.pl itp. a co innego robo.pl.

DD

Posted
Ale ten też nie jest nazwą firmy.

A co to za różnica czy chodzi o nazwę firmy czy o nazwę towaru/usługi?

Posted

Ok, zgrzeszyłem myślą, mową, uczynkiem i zaniedbaniem.

Temat zamykam i nakładam na sprawcę karę 21 dni pozbawienia wycen.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.