Jump to content

Cuba Libre   

29 members have voted

1. 1. Czy kojarzysz zwrot "Cuba Libre"

• nie, spotykam się z nim 1 raz
      14
    • tak, jest mi dobrze znany
      7
    • obił mi się kiedyś o uszy
      8
  2. 2. Czy domena "CubaLibre.pl" pasuje na portal o Kubie

• tak
      10
    • nie
      19

Recommended Posts

Posted (edited)

Cuba Libre ("wolna Kuba") - hasło przewodnie kubańskiej wojny o niepodległość i rewolucji. Stanowi synonim Kuby, która obok Dominikany jest najpopularniejszą wyspą na Karaibach jeśli chodzi o światową turystykę.

To także jeden z najbardziej znanych drinków na świecie. Czekałem na tą domenkę z niecierpliwością bo już od dawna noszę się z zamiarem założenia serwisu o Kubie.

O tyle o ile dla mnie ta nazwa znaczy wiele, to chciałbym poznać waszą opinię i dowiedzieć się czy spotkaliście się z tym terminem już wcześniej i jak oceniacie jego przydatność na portal turystyczny o Kubie?

cuba_libre.small.png

Muchas gracias companieros :lol:

Edited by przemowild
Posted (edited)
To także jeden z najbardziej znanych drinków na świecie. Czekałem na tą domenkę z niecierpliwością bo już od dawna noszę się z zamiarem założenia serwisu o Kubie.

A tam zaraz jeden z najbardziej znanych. Rum z kolą :lol:

Kiedyś też ją sprawdzałem ale widocznie była zajęta. Mnie się podoba ale to chyba dlatego, że od jakiegoś już czasu jestem zachwycony tym krajem. Będę kibicował serwisowi :lol: W razie potrzeby mogę podesłać kilka fotek z Kuby :lol:

Samą domenę bez serwisu wyceniam raczej niziutko < 100 zł

Edited by heden.pl
Posted
A tam zaraz jeden z najbardziej znanych. Rum z kolą ;)

no fakt, prosty jest jak konstrukcja cepa :lol: ale znajdziesz go w menu każdego drink baru na świecie :lol:

Kiedyś też ją sprawdzałem ale widocznie była zajęta. Mnie się podoba ale to chyba dlatego, że od jakiegoś już czasu jestem zachwycony tym krajem. Będę kibicował serwisowi :lol: W razie potrzeby mogę podesłać kilka fotek z Kuby :P

ee tam kibicował, znajdzie się dla ciebie ciepła posadka moderatora ;) Co do fotek to mam kilka tys swoich, ale na pewno przydadzą się kolejne ;)

Samą domenę bez serwisu wyceniam raczej niziutko < 100 zł

Domena nie jest na sprzedaż ;)

Posted
no fakt, prosty jest jak konstrukcja cepa :lol: ale znajdziesz go w menu każdego drink baru na świecie :lol:

Może to dla Was oczywiste ale ja będąc w tamtych stronach nie wypiłem ani jednego rumu z colą.

U nas rządził Rum Punch.

A na Kubie nadal rządzi castro(.pl) :lol:

Posted

tak jak napisał heden.pl pierwsze skojarzenie z drinkiem.

W wersji z zapisem z kreską istnieje strona klubu z Poznania...

Ogólnie sama domena bez rewelacji ale może kilka złotych z niej będzie :lol:

Posted
A tam zaraz jeden z najbardziej znanych. Rum z kolą :lol:

Rum z colą to rum z colą, a rum Bacardi Superior z colą i wciśniętą ćwiartką limonki to jest CubaLibre. ;-)

Mi się domena podobna, a sam termin CubaLibre słyszę dość często. ;-)

Pozdrawiam

Posted
Ogólnie sama domena bez rewelacji ale może kilka złotych z niej będzie

Ale ja jej nie chcę sprzedawać :lol:

Interesuje mnie jak wiele osób kojarzy ten zwrot. Dodałem ankietę, proszę o wasze głosy.

Posted

jest również piosenka Alegria - Cuba Libre (latin house) ale to tak na marginesie

większość ludzi na poziomie na pewno kojarzy ten zwrot (libre), chociażby z liberum veto

albo ze słowem liberalizm, więc wiadomo że o wolność chodzi.

Posted (edited)
jest również piosenka Alegria - Cuba Libre (latin house) ale to tak na marginesie

większość ludzi na poziomie na pewno kojarzy ten zwrot (libre), chociażby z liberum veto

albo ze słowem liberalizm, więc wiadomo że o wolność chodzi.

Jest sporo piosenek o tym tytule, najbardziej znaną jest chyba piosenka Glorii Estefan - Cuba Libre :lol:

A tu extras, czyli co na Kubie najlepsze :lol:>>KLIK<<

Edited by przemowild
Posted (edited)

Nie piję, więc nie skojarzyłem tej nazwy z drinkiem, ale kiedyś już ją słyszałem. Domena nie ma dużej wartości i raczej nie bardzo nadaje się na serwis o Kubie. Zapewne można poszukać inną, łatwiejszą i wszystko mówiącą nazwę dla Polaka.

http://www.solidarnizkuba.pl/

Edited by domainer
Posted
Mnie się podoba ale to chyba dlatego, że od jakiegoś już czasu jestem zachwycony tym krajem.

Widzę ze Kuba cieszy się dużym powodzeniem wśród osób związanych z domenami.

Co prawda jeszcze tam nie byłem ale już wiem że kiedyś zamienię jakąś domenę na miesiąc na Kubie :lol: