Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam - mam kilka zapytań o tą domenę i powiem szczerze cieżko mi ją wycenić :lol: A czym jest freecycling??

"W ramach freecyclingu można coś bezpłatnie oddać albo dostać, pod warunkiem, że na forum zaoferuje się coś innego do oddania. Freecyclingowcy są też ekologami - uważają, że lepiej się zamieniać niż wyrzucać. Pierwsza grupa powstała cztery lata temu. Dziś freecycling uprawia ponad 800 tys. mieszkańców Wysp zebranych w 437 grupach.

Kto ekologiem nie jest i bardziej niż wymieniać chce się pozbywać (zwłaszcza pomniejszych dóbr np. ubrań, książek czy bibelotów) wybierze raczej charity shops czyli sklepy charytatywne. Działają one w każdej dzielnicy i reprezentują konkretne organizacje charytatywne np. Cancer Reseach, który finansuje badania nad leczeniem raka albo Oxfam walczący o likwidację ubóstwa na całym świecie. Dary są tam wyceniane i sprzedawane na szlachetny cel."

Wszystkie koncowki globalne i zagraniczne zajęte - na ile dordzy wyceniacię tą domenę - ile zawołać??

Posted
Myślę, że nazwa domeny się nie przyjmie.

Już działają podobne serwisy: Machniom.pl, Darmobranie, Antea czy Boome i radzą sobie sposobem WEB2.

Myślę podobnie. Pierwsze nasunęły mi się skojarzenia z kolarstwem. Trudna nazwa.

Masz dwa wyjścia:

1. zaryzykować i poczekać, jeśli nazwa jednak się przyjmie, to wartość domeny odpowiednio wzrośnie

2. sprzedać teraz póki temat jest jeszcze świeży i nie ma nazewnictwa polskiego/spolszczonego, wycenić jednak nie potrafię