Jump to content

likwidacja profilu

Recommended Posts

Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Posted
Przedstawiam z prośbą o ocenę nopon.pl - sprzedaż opon, domenę dla firmy sprzedającej opony.

nopon.pl - sprzedaż opon

Zastosowałem analogię do otomoto.pl, nazwa kojarzy się z oponami, nopon.pl jest krótsza i moim zdaniem ładniejsza niż nazwa oponeo.pl Jestem ciekaw jak ocenicie tę nazwę, podbije serca i kieszenie klientów?

Zero złotych.

Masz jeszcze wolne

mopon.pl

xopon.pl

i jeszcze pewnie kilkanaście innych

I nie wiem czy twoja domena to nie jest TM.

Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Posted (edited)

Pierwszy raz patrzę na to w ten sposób :lol:

Dla mnie to jest po prostu dodany przedrostek "oto", a nie "odbicie lustrzane".

Twoja domena nie ma wartości, bo nie musi kojarzyć się od razu z oponami.

Edited by kubolo
Posted

Nazwa jest straszna, rozumiem ze chodzi Ci o symetrie graficzna i to, ze czyta sie to w dwie strony tak samo ale IMHO nie tedy droga i ja osobiscie nigdy nie poswiecilbym czasu i pieniedzy na to aby taka watpliwa moim zdaniem marke wprowadzac na rynek i promowac.

Posted
Dziękuję za opinie, nurtuje mnie na czym polega magia nazwy otomoto.pl?

-zastosowana w powyższych komentarzach analogia wygląda tak:

otomoto.pl

koomoto.pl

mtomoto.pl

xtomoto.pl

- natomiast moja analogia wygląda tak:

otomoto.pl

nopon.pl

Tyle tylko, że odpowiednikiem otomoto.pl byłaby oponopo.pl, a odpowiednikiem nopon.pl - motom.pl

Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Posted
Dziękuję za opinie, nurtuje mnie na czym polega magia nazwy otomoto.pl?

Magia ta polega na tysiacach z lotych wpakowanych w marketing + listing razem z aukcjami Allegro

Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Posted

Z bazowaniem na aktualnym trendzie domenowym (otomoto- otoopony, nasza-klasa, nasze-opony) jest mniej wiecej tak jak z kupowaniem nieruchomosci czy akcji podczas hossy - rzadko ledwo wyjdziesz na zero lub nie wiele zarobisz - czesciej jednak jestes stratny.

Posted
Według zasady sukcesu otomoto.pl , słowo moto kojarzące się z oferowanym towarem jest na końcu domeny.

No to dlaczego nie ynopony.pl albo ynopopony.pl? :lol:

Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Posted (edited)
Ja jednak wierzę w magię nazwy, a potem w pakowanie marketingu i listing z Allegro. Czasem dobra nazwa domeny to połowa sukcesu. Czym byłby Bankier.pl, Money.pl, di.pl bez swojej nazwy?

:lol:

Tak, dobra domena to połowa sukcesu.

Twoja niestety nie jest dobra. :lol:

W końcu keywordy 'money' czy 'bankier' to nie są jakieś słowotwórcze dziwolągi... Nie widzisz tego? :lol:

pzdr.

Edited by Warszawiak
Posted (edited)
Ja jednak wierzę w magię nazwy, a potem w pakowanie marketingu i listing z Allegro. Czasem dobra nazwa domeny to połowa sukcesu. Czym byłby Bankier.pl, Money.pl, di.pl bez swojej nazwy?

Poczytaj troche posty archiwalne tego forum. Generalnie s a dwie drogi postepowania - przy czym jedna drugiej nie wyklucza:

1. stawiasz serwis pod przecietna domena, a jej ulomnosc uzupelniasz marketingiem

2. stawiasz na dobra domene generyczna z ruchem

W przypadku otomoto, tworcy wybrali opcje 1.

Edited by novitz
Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Posted

otomoto jest palindromem - czyli wyrazem czytanym wspak z tym, że ma niejako leksykalne znaczenie OTO MOTO!

nopon - to również palindrom z tym, że nie ma żadnego znaczenia - nawet wspak :lol:, ciężko zapamiętać, ma dwie nic nie znaczące sylaby.

Najpopularniejszym polskim palindromem jest KAJAK, który ma - wszystkim wiadome - znaczenie.

Koniec wykładu :lol:

Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Posted
Widzę oczywiście, a otomoto.pl to Twoim zdaniem dziwoląg słowotwórczy, czy dwa dobrze dobrane słowa?

OtoMoto.pl może nie jest najlepszą domeną, ale w porównaniu z nopon.pl prezentuje sie o wiele lepiej.

Napisał coś o tym 2 posty wyżej maryuse.

pzdr.

Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Posted
Dziękuję za opinie, są dla mnie cenne. Podsumowując powiem, że nazwa nopon.pl nadal jest dla mnie ładniejsza niz oponeo.pl

Pozdrawiam Wszystkich, którzy włączyli się w dyskusję

moze i ladniejsza, ale obie sa do niczego

Posted

Na 1 rzut oka to wydawało mi się że to jest "no opon" czyli, że nie ma opon :lol:

Różnica między otomoto a nopon jest taka, że oto moto to jak zaproszenie, prezentacja: oto strona motoryzacyjna. Fajna gra słów. Nopon działa odstraszająco. Nie podoba mi się i nie włożyłbym ani grosza w jej promocję.

Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman