Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

chciałbym sie dowiedzieć ile "mniej więcej" jest warta domena

sekscentre.com

wiadomo, że końcówka "ks" to nie to samo co "x"

mam jednak nadzieję, że ma jakąś wartość

Z góry dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam

DW

EDIT: dodam (bo być może nie każdy wie) że "centre" jest używany w Wielkiej Brytanii natomiast "center" w Ameryce.

Taka ciekawostka która może mieć kluczowe znaczenie podczas wyceny

Edited by dreadwolf
Posted
EDIT: dodam (bo być może nie każdy wie) że "centre" jest używany w Wielkiej Brytanii natomiast "center" w Ameryce.

Taka ciekawostka która może mieć kluczowe znaczenie podczas wyceny

tu nie ma co dodawać, domena porażka

Nie wiem, chyba przestanę odwiedzać to subforum (choc znajac moj domenoholizm raczej to bedzie niemozliwe), bo jak widze, jaki ostatnio chłam jest rejestrowany, to za glowe sie lapac. I nie chodzi o to, ze nie ma juz dobrych nazw, tylko nazwy sa przekombinowane, zadnego pomyslunku wsród rejestrujacych

Dreadwolf, jaki jest sens rejestrowania domeny bedacej skladowa dwoch slow:

Polskiego "seks", gdzie wiadomo, ze slowo to bedzie specyficzne jedynie dla naszego obszaru jezykowego i mieszanie go z brytyjskim "centre"?

Nie wiem na jaki traffic bys liczyl na tej domenei, moze ze strony Polakow w UK? :)

Posted

nie sądze, ale słowo to jest powszechnie kojarzone więc wydaje mi się (podkreślam wydaje mi sie), że może mieć jakąkolwiek wartość.

Nie mam jednak pojęcia jaką.

Dzięki za szybką odpowiedź

Pozdrawiam

DW

Posted (edited)

Właśnie szukałem w serwisie SEDO rezultatu aukcji "seks.nl"

O ile mi wiadomo seks w j.holenderskim oznacza "kunne", mimo to domena została sprzedana za ogromne pieniądze (nie powiem dokładnie ponieważ nie pamiętam).

DW

EDIT: Aby nie stać się "pośmiewiskiem" chciałbym dodać, że nie licze na tego typu kwoty pieniędzy.

Podałem domenę seks.nl tylko dla przykładu aby pokazać, że słowo to (seKS) może mieć jakaś wartość w europie.

Edited by dreadwolf