Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, proszę was o wycenę domeny FOROM.PL . Jak wiadomo nadaje się ona pod serwisy takie jak hostingi for, fora wielotematyczne, nawet jako domena dla firmy "FOROM" Jeśli by ktoś chciał taką założyć bo nie brzmi źle :) Czekam na opinie. Pozdrawiam.

Posted (edited)
Zarejestruj sobie foróm.pl do kompletu - też nie brzmi źle :)

Biorąc ortografię pod uwagę to może mieć nawet trochę ruchu ;)

Ta domena jakoś do mnie nie przemawia. Taka sama jak foram.pl forem.pl ;)

Edited by heden.pl
Posted (edited)
Zarejestruj sobie foróm.pl do kompletu - też nie brzmi źle :)

Nie pytałem się co mam zarejestrować ;) Czekam na dalsze propozycje. Domena nie miała brzmieć "forum" czy "foróm" tylko "FOROM". Czekam na oceny i wyceny.

Edited by a4a.biz
Posted
Biorąc ortografię pod uwagę to może mieć nawet trochę ruchu :)

Ta domena jakoś do mnie nie przemawia. Taka sama jak foram.pl forem.pl ;)

jedyna ktora przemawia, to chyba forEX.pl, ale forom.pl ani forÓm.pl nie za bardzo, hehe, niezly zart... dzisiaj jakis desant cudakow doemnowych w dziale do wyceny, ze podam tylko kilka przykladow:

ikademia.pl

gazetagazeta.pl

sekscentre.pl

1c2.pl

1m1.pl

2-a.pl

6c6.pl

7b7.pl

9f9.pl

q-7.pl

Posted (edited)
Nie pytałem się co mam zarejestrować ;) Czekam na dalsze propozycje. Domena nie miała brzmieć "forum" czy "foróm" tylko "FOROM". Czekam na oceny i wyceny.

FOROM? a co to znaczy?

jedyna ktora przemawia, to chyba forEX.pl, ale forom.pl ani forÓm.pl nie za bardzo, hehe, niezly zart... dzisiaj jakis desant cudakow doemnowych w dziale do wyceny, ze podam tylko kilka przykladow:

ikademia.pl

gazetagazeta.pl

sekscentre.pl

1c2.pl

1m1.pl

2-a.pl

6c6.pl

7b7.pl

9f9.pl

q-7.pl

To co sie w ostatnim czasie tutaj porobiło to jakiś 'wielki żart', kiedyś to było na prawde konkretne forum. :)

pzdr.

edit: proponuję wprowadzić ograniczenia w dziale "Wycena i Opinia" dla osób które mają np. poniżej 100 postów. ;)

Edited by Warszawiak
Posted
edit: proponuję wprowadzić ograniczenia w dziale "Wycena i Opinia" dla osób które mają np. poniżej 100 postów. :)

demokracja i wolnosc odznaczaja sie tym, ze nie ma ograniczen poza dobrym smakiem i wolnoscia drugiego obywatela. NIe ograniczajmy wiec wolnosci (o ile to nie spam, nawolywanie do przemocy i takie tam) a dobry smak pozostawmy rejestrujacym, z ktorych czesc na pewno dobrego smaku nie ma. nie znaczy to jednak, ze nalezy im zabrac piaskownice do zabawy ;)

nie chcialbys chyba, aby nie wpuscili cie do kina tylko dlatego, ze masz czerwone skarpetki albo adidasy, prawda?

Posted (edited)

Dodam że FOROM.PL kupowałem z myślą o właśnie "FORÓM" ;) Bo jeśli "ktoś kto pisze z błędami" :) wpisze pierwsze lepsze forom.pl zawsze można liczyć na jakiś "cud" że domena się przyjmie itd. Myślę jednak że domena jest na tyle dobra że napewno znajdzie swojego właściciela. i nie rzyczę sobie porównywania tej domeny z wyżej wymienionymi hehe. Aha co do FOREM FORAX itd to ta domena ma wiele szczegółów które przeważają poprzednie np ortograficzną opcję "FORÓM" Poza tym jakoś tak o wiele lepiej wygląda i jest o niebo lepsza niż np takie "fora24". "fora365" itd. Pozdrawiam.

Edited by a4a.biz
Posted (edited)

PS. Czy to ważne kto przekroczył 100 postów itd? :) Poprosiłem o wycenę a dostałem "recenzje" ;) Czekam na WYCENY. Pozdrawiam serdecznie ;)

EDIT: taki mały pomysł na wykorzystanie można by otworzyć support for czy jakiś serwis o tworzeniu for. itd Wszystko zależy od pomysłu nabywcy :P

EDIT2: Chciałbym wystawić drugą domenę do oceny(Daję NOWY TEMAT) i wyskakuje mi "Przepraszamy, wystąpił błąd. Jeśli nie jesteś pewny jak używać tej opcji lub nie wiesz dlaczego wystąpił błąd, spróbuj poszukać w plikach pomocy."

Coś zostało zablokowane?

Edited by a4a.biz
Posted
FOROM? a co to znaczy?

To co sie w ostatnim czasie tutaj porobiło to jakiś 'wielki żart', kiedyś to było na prawde konkretne forum. :)

pzdr.

edit: proponuję wprowadzić ograniczenia w dziale "Wycena i Opinia" dla osób które mają np. poniżej 100 postów. ;)

a wyobrażasz sobie jaki by się śmietnik zrobił, jakby tacy "newbie" zaczęli w każdym temacie pisać "zgadzam się" "popieram" "ok", aby nabić te 100 postów? Lepiej ograniczenie czasowe, np. pół roku od momentu rejestracji ;) Trochę poczyta i zrozumie, że jego pierwsze domeny, które chciał wrzucić do wycen to niewypał.

Posted

Jarek17 OK, OK ale pisałem już że czekam na "Wyceny" a nie rozważania nad działem. Poza tym :

"

EDIT2: Chciałbym wystawić drugą domenę do oceny(Daję NOWY TEMAT) i wyskakuje mi "Przepraszamy, wystąpił błąd. Jeśli nie jesteś pewny jak używać tej opcji lub nie wiesz dlaczego wystąpił błąd, spróbuj poszukać w plikach pomocy."

Coś zostało zablokowane?

"

Posted (edited)
Dodam że FOROM.PL kupowałem z myślą o właśnie "FORÓM" ;) Bo jeśli "ktoś kto pisze z błędami" :) wpisze pierwsze lepsze forom.pl zawsze można liczyć na jakiś "cud" że domena się przyjmie itd. Myślę jednak że domena jest na tyle dobra że napewno znajdzie swojego właściciela. i nie rzyczę sobie porównywania tej domeny z wyżej wymienionymi hehe.

No to juz ci odpowiadam:

To że ktoś nie zna ortografii i dajmy na to, wpisze forÓm.pl zamiast forum.pl, to jeszcze nic nie znaczy, zebys na takim uzytkowniku zarobil. Liczy sie "landing page", czyli czy on znajdzie tam to, czego szuka, bo byc moze nieswiadomie wszedl przez niewlasciwe drzwi i natychmiast wyjdzie i nic z tego nie bedzie.

Patrzac jednakna to, jakie sam masz problemy z ortografią (rzyczę), to jakos nie widze, abys daleko zaszedl w tym biznesie zwiazanym z pisownia nazw

"FORÓM" Poza tym jakoś tak o wiele lepiej wygląda i jest o niebo lepsza niż np takie "fora24". "fora365" itd. Pozdrawiam.

nie ośmieszaj się, pajaców ci u nas bez liku (patrz: "Wiadomości", "Fakty")

Edited by umberto
Posted (edited)
Zobacz, bo sam cwanie akurat przekroczył tę magiczną granice gdy to pisał, hehe

Hehe dokładnie tak było, dlatego napisałem 100, a nie 50.

Tia.. a ciekawe gdzie był jak go nie było... :)

Ta, a Tobie to o co chodzi?

Myśle że warto najpierw poczytać forum i być 'niewidczonym', niż na starcie pisać głupoty i nabijać sobie ilość postów...

a wyobrażasz sobie jaki by się śmietnik zrobił, jakby tacy "newbie" zaczęli w każdym temacie pisać "zgadzam się" "popieram" "ok", aby nabić te 100 postów? Lepiej ograniczenie czasowe, np. pół roku od momentu rejestracji ;) Trochę poczyta i zrozumie, że jego pierwsze domeny, które chciał wrzucić do wycen to niewypał.

Masz racje.

Koniec OT.

Wracając do tematu, to lepsza byłaby foroom.pl ;)

Edited by Warszawiak
Posted

Coś zostało zablokowane?

Przeczytaj dobrze regulamin :)

Posted

Domena tyle warta ile zarobi z ruchu. A co do ograniczeń, to taka już uroda działu wycen, że każdy ma szansę dowiedzieć czy jego nowo zarejestrowana domena to ninja a może złoty strzał. Rynek domen internetowych nie jest z gumy i powoli trzeba pogodzić się z myślą, że ktoś nowy w tej branży, ma niewielkie szansę aby zarejestrować coś ciekawego a tym bardziej wartościowego. Ty samym, jest to sygnał że powoli zaczyna się "domenado" dla posiadaczy ciekawych portfolio.

Posted

OK. Każdy napisał swoje zdanie, żeby nie ciągnąć tego offtopu postami typu "chorowałeś" :) Jako że temat mój to proszę o usunięcie tematu!

Posted
Zgadzam się z domainerem.

@ Warszawiak - w dziale wycen nie nabija się postów, więc sam lepiej zapoznaj się z forum. Nie było Cię na forum chyba pół roku...chorowałeś? :)

Sory za OT ale musze odpowiedzieć.

"Myśle że warto najpierw poczytać forum i być 'niewidczonym', niż na starcie pisać głupoty i nabijać sobie ilość postów..."

Napisałem to ogólnikowo, skąd możesz wiedzieć że mówiłem właśnie o tym dziale?

Masz jakieś nadprzyrodzone zdolności? ;)