Jump to content

likwidacja profilu

Guest weldman

Recommended Posts

Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

post-2846-1226360954_thumb.jpg

Edited by weldman
Posted (edited)

Dziad kojarzy mi się z pewną znaną postacią z dawnych lat.

Z resztą jak wpisze się w google, jego pseudo, to zajmuje honorowe pierwsze miejsce.

Edited by SELES
Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Posted (edited)

ja widzę tu jeden duży problem - garnitur ludzi, którzy "szperają" w porzuconych pod śmietnikami czy po prostu pod blokami rzeczach raczej nie będzie zainteresowany zakupami w internecie ( brak internetu , brak wiedzy nt internetu , ... ) oraz drugi mniejszy - rozdawanie ulotek przez tzw. "nurków" - raczej niewielu będzie chętnych odbiorców ...

pod "uDziada" to raczej rozkręcałbym knajpę w wołominie :)

edit: a tak poza tym - przyszło mi teraz do głowy - kiedy ja mam coś zbędnego to po prostu czekam aż spotkam w okolicy zacnie wygladającego "nurka" i po prostu mu to oddaję, nie chciałoby mi się tego sprzedawać - i pewnie wielu innym też - to tylko kłopot

Edited by Guest
Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Posted (edited)
Ja widzę rynek śmietników, jako prawdziwą skarbnicę.

jako antykwariusz w pełni się z Tobą zgadzam - współpracuję z "armią" nurków w tym zakresie i aż dziw bierze czasem co ludzie wyrzucają ;)

Rozdawanie ulotek przez dziadów i plakaty na śmietnikach to tylko dobry sposób na rozgłos...

jako antykwariusz w pełni się z Tobą zgadzam - współpracuję z "armią" nurków w tym zakresie i aż dziw bierze czasem co ludzie wyrzucają ;)

pomysł stary i sprawdzony ale mieszanie w to internetu to już czysta fikcja :)

Edited by Guest
Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Posted
.. oczywiście to pomysł z żartem, ale z drugiej strony. Ciekaw jestem, ile masz w domu rzeczy, które są Ci zbędne, ale jednocześnie trochę szkoda ich wyrzucić, bo jednak mają jakąś wartość? Pawlacze, szafy i piwnice są zazwyczaj pełne takich rzeczy, nie mówiąc o śmietnikach. Jest wiele rzeczy, które mogłyby zostać z zadowoleniem wykorzystane przez innych ludzi, zamiast lądować na śmietniku.

Zakładając, że to żart to udziada.pl ..to nie ma prawa się przyjąć. Nie dość , że tacy ludzie , którzy by mieli skorzystać z Twojego serwisu mają ciężką sytuację materialną to jeszcze by musieli się zalogować na stronie udziada.pl - i to ci którym się nie przelewa .... ehh trochę mało wyszukane Panie weldman :) Chyba, że masz na celu i przypominać ludziom , że stać ich na coś tylko na www.udziada.pl ???

Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Posted (edited)
[...]

Moim zdaniem pomysł, może być wart dokładnie tyle, ile wartość rzeczy darowanych lub sprzedanych za pomocą serwisu.

Cos jest na rzeczy, bo od dobrych dwoch miesiecy mam ciagle podchody do ZamienSie.pl , przynajmniej 2-3 razy w tygodniu otrzymuje zapytania, raz juz byla nawet faktura proforma wystawiona firmie z Kobylki - bliskie okolice Wolomina. :)

Edited by SELES
Posted
Cos jest na rzeczy, bo od dobrych dwoch miesiecy mam ciagle podchody do ZamienSie.pl , przynajmniej 2-3 razy w tygodniu otrzymuje zapytania, raz juz byla nawet faktura proforma wystawiona firmie z Kobylki - bliskie okolice Wolomina. :)

To juz lepsze dla mnie to...:

http://www.coszacos.pl/

Posted (edited)
Jeszcze mniej wyszukane, jest wyrzucanie wartościowych rzeczy, które można podarować innym ludziom. Nie ma również, nic zdrożnego w sprzedaniu niepotrzebnych rzeczy za niewielkie pieniądze, komuś kto ich potrzebuje.

Tylko jak nie dasz ogłoszenia do gazety , że masz na zbyciu telewizor.....to nawet jak go wystawisz to przyjdzie panek z wózkiem i już z nim będzie wiedział co ma zrobić. :) Tym bardziej jak go nie upchniesz do pojemnika tylko postawisz obok ;)

Edited by jonatan
Posted
Jeszcze mniej wyszukane, jest wyrzucanie wartościowych rzeczy, które można podarować innym ludziom. Nie ma również, nic zdrożnego w sprzedaniu niepotrzebnych rzeczy za niewielkie pieniądze, komuś kto ich potrzebuje.

Tu masz racje, ktos na pewno zrobi nam tym biznes. Obieg towarow z drugiej reki jest lepszym interesem niz to sie niektorym wydaje.

#daruj.pl

Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Posted (edited)
Można i tak, chociaż ja nie widzę potrzeby stawiania telewizora przy śmietniku, może ulec zniszczeniu. Ktoś może pomyśleć, że jest zepsuty, ktoś inny będzie się wstydził podnieść. Wiesz u mnie w piwnicy, leży taki niepotrzebny telewizor, nie wystawiłem go bo widziałem już wiele rozbitych telewizorów na śmietniku. Myślę, że Ci ludzie, którzy skorzystaliby z pomocy serwisu uDziada.pl - uniknęliby chodzenia po śmietnikach, co w swojej wypowiedzi zaproponowałeś.

Mam jeszcze jedno spostrzeżenie, załóżmy, że potrzebuję telewizora, skąd mam wiedzieć, że obok śmietnika pięć bloków dalej stoi telewizor, który ktoś postawił obok?

Wolałbym ( i mam nadzięję że tak będzie ) że będą tzw. wystawki - jak np w niemczech. Dnia tego i tego na osiedlu x zbiórka niepotrzebnych rzeczy. Przyjeżdża auto z jakiejś organizacji pomagającej ludziom w potrzebie lub przychodzą ludzie bezpośrednio zainteresowani.

Jak już chcesz zarobić na tym co już Ci zbędne a nie chcesz dać darmo ...poprostu wystawiasz na allegro za złotówkę bez ceny minimalnej. I tutaj nie ma dzielenia na tych co kupują w sklepie...www........markt.pl i na tych co kupują na www.udziada.pl

Edited by jonatan
Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Posted

Bez rejestracji mogą się później pojawić problemy prawne, lepiej mieć bazę użytkowników z wszelakimi informacjami o ich ruchach w serwisie, przeprowadzonymi transakcjami itd.

Guest weldman
Posted (edited)

likwidacja profilu

Edited by weldman
Posted (edited)

pomysł ciekawy, ale domena chybiona, zero reklamy pantoflowej, bo kto się przyzna że kupuje coś

-u dziada (zniszczone, zaniedbane, rupiecie),

a może lepiej u dziadka?

-u dziadka: starsze przedmioty (tak popularne teraz antyki) no i lepiej kojarzone.

To tylko subiektywna ocena nazwy domeny

Pozdrawiam

Ps. uDziadka.pl odpada(jest restauracja)

Edited by Adam
Posted (edited)
[...]

Ps. uDziadka.pl odpada(jest restauracja)

Zlokalizowana w moim rodzinnym miescie, prowadzona przez znajomego.

Nazwa "U dziadka" nawiazuje w tym przypadku do Marszałka Józefa Piłsudskiego, który mieszkal przez kilka lat kilkaset metrow dalej, w willi Milusin. Dzisiaj jest tam muzeum Marszałka, dzisiaj odbyła się tam uroczystość z okazji 11 listopada.

Edited by SELES