Jump to content

wypoczywaj.pl i wypocznij.pl

Recommended Posts

Posted

niby po sezonie wczasowym, ale jak widać sezon na turystyczne domeny trwa. w związku z czym pytanko::

co sądzicie o domenkach:

wypoczywaj.pl

wypocznij.pl

jakie ceny mogłyby osiagnąć ??

Posted

Widzę, że niedawna sprzedaż domeny turystycznej przez Hedena zaowocowała poruszeniem na rynku turystycznym ;)

Z tych dwóch domen bardziej podoba mi się wypoczywaj.pl, ale ta forma też mi się raczej nie podoba. Myślę, że jakieś "napalone" biuro turystyczne mogłoby je kupić za kilka tysięcy złotych..

DD

Posted

Dla biura podróży wypoczywaj.pl - moim zdaniem - nada się całkiem dobrze, a jeszcze bardziej na jakiś portal z ofertami wczasowymi. Proste skojarzenie i wygląda też nieźle.

Posted
Proste skojarzenie i wygląda też nieźle.

wypoczywaj

dzisiaj i za rok

rano i wieczorem

w pracy i po pracy

samemu i ze znajomymi

w klubie i na plazy

w Polsce i za granicą

tanio i luksusowo

spontanicznie i planujac

pasuje do wszystkiego ;)

Posted
mi się wypoczywaj.pl podoba...

Mi też w turystycznej pustyni wydaje się ciekawa.

Nie sugeruj się opiniami innych tylko postaw prostą stronkę i odczekaj 2-3 lata.

Wtedy dopiszesz jedno zero do Twoich oczekiwań.

Zwłaszcza, że znasz się na pozycjonowaniu i nie musisz za nie płacić.

Za kilka lat o znacznie gorsze zacznie się walka.

Posted (edited)
to bida

mi się wypoczywaj.pl podoba, ajkoś tak mimo formy/rodzaju/odmiany mi pasuje na brand

liczyłem na jakieś miedzy 5 a 10k

A co mi tam, za wypoczywaj.pl masz ode mnie od 5k w górę ;) ale wypocznij.pl też nie jest zła. W czasach kiedy brakuje konkretnych domen na rynku - także dla branży turystycznej, takie domeny, to fajna inwestycja i spora kasa.

Edited by domainer
Posted (edited)

wypoczywaj.pl - też mi pasuje taka forma, tryb rozkazujący tu raczej nie razi. ;) Ode mnie 3k w górę, ale to na dzisiejszy dzień, w branży turystycznej jest taki tłok i walka, że ta domena będzie każdego kolejnego roku zyskiwać na wartości z niezwykłą szybkością. ;)

Co do wypocznij.pl - wydaje się fonetycznie mniej składna niż wypoczywaj.pl, ale nie brzmi źle, więc myślę, że i ją pójdzie sprzedać za fajne pieniądze. ;)

Edited by thomaso
Posted
to bida

mi się wypoczywaj.pl podoba, ajkoś tak mimo formy/rodzaju/odmiany mi pasuje na brand

liczyłem na jakieś miedzy 5 a 10k

IMHO wypoczywaj.pl jak najbardziej pasuje na brand, wypocznij.pl moze juz troszke mniej (kojarzy mi sie ze spocznij ;)) Jak napisał Domainer w branzy "turystyki i krajoznawstwa" dobrych, prostych i jednoznacznie sie kojarzacych domen zaczyna brakowac a sadze tez, "forma/rodzaj/odmiana" nie powinna byc wcale "mimo" bo i tez wiele takich domen funkcjonuje w sieci *aj.pl. Jak dla mnie to i suma 10k PLN mozliwa jest spokojnie do osiagniecia ;) ale to tylko moje, subiektywne zreszta zdanie.

Posted (edited)

Co do tych wszystkich wycen - ktoś pisał (keyword chyba), że sprzedał taką trochę nawet nindżę jak urlopy.pl dla branży turystycznej za totalnie niewyobrażalną kwotę. Moim zdaniem wypoczywaj.pl jest nawet o wiele bardziej medialną domeną niż urlopy.pl, wcale bym się nie zdziwił jakby wypoczywaj.pl poszło też jakoś okrutnie wysoko np. za takie xxx.xxx Euro ;) Zważając na posuchę na rynku wolnych domen turystycznych, jak zawsze wszystko rozbija się od tego jak bardzo napali się na domenę klient końcowy i jaki budżet, napisałem 3k, ale to wycena dla KK - średniego biura turystycznego, na mały portal, na dzień dzisiejszy, ale jakby gdzieś tam w przyszłości po domenę się schyliła jakaś np. europejska sieć biur turystycznych, planując ogromny portal to myślę, że można coś ciekawego utargować. ;) A dział wycen - wiadomo. ;)

Edited by thomaso