Jump to content

CenterOfTrading.com

Recommended Posts

Posted
Witam co sądzicie o domenie CenterOfTrading.com ?

Ma jakiś potencjał? Ile jest warta waszym zdaniem

Jest to typowe dosłowne przelozenie z jezyka polskiego, czesto popelniany blad jezykowy. Gdy sie nie wie jakiegos slowka, tworzymy tzw zamiennik opisowy. Niestety, wystarczy uzyc slownika lub prtzynajmniej pogrzebac w Translatorze Google i zaoszczedzic pieniadze.

Jedyna poprawna nazwa jest TradeCenter, po prostu, bo TAK... Czasem mozna sie posluzyc jeszcze TradingCenter i tylko w takiej kolejnosci. Nie wiem co sobie myslales widzac, ze twoja fantazyjna nazwa jest wolna, ale gdyby byla ona cokolwiek warta, to juz dawno bylaby zarejestrowana ;)

Posted

macie racje jest to dosłowne przetłumaczenie nie wiedzialem ze ludzie nie stosuje takiej techniki mam jeszcze jedno pytanie co sądzicie o domenie "downloadsmp3.pl"? Dobra pod serwis z muzyka? W google dla "downloadsmp3" jest ponad 2miliony zapytan a dla "downloads mp3" ponad 23 miliony pozdrawiam

Posted

Wyniki 1 - 10 spośród około 3,620 dla zapytanie "downloads mp3" (język polski)

moim zdaniem domenymp3 sa juz wyczerpane.Jest tyle stron,serwisow i wyszukiwarek ze temat jest juz nieaktualny.Owszem mozesz kombinowac ale to chyba nie ten adres:)

Posted (edited)
macie racje jest to dosłowne przetłumaczenie nie wiedzialem ze ludzie nie stosuje takiej techniki mam jeszcze jedno pytanie co sądzicie o domenie "downloadsmp3.pl"? Dobra pod serwis z muzyka? W google dla "downloadsmp3" jest ponad 2miliony zapytan a dla "downloads mp3" ponad 23 miliony pozdrawiam

widac, ze sie nie uczysz, a to niedobrze.

DownloadsMP3 to taki sam blad jak z Center of Trading.

Tylko "MP3 Dwonloads" i nic wiecej jest poprawnie.

Na przyszlosc: liczba wynikow w Google jest bezwartosciowa, liczy sie kontekst. Polecam skorzystac z Google Keyword Tool a nie z samej wyszukiwarki. Te mozna uzyc przede wszystkim, by sprawdzic, czy dane slowo w ogole jest (przy rzadko stosowanych zwrotach, wyrazach).

Prosty przykład: Czy jeżeli ja wpisze w Google "ź" to znaczy, że ktos kupi domene ź.pl bo jest Wyniki 1 - 100 spośród około 4,490,000 dla zapytania ź? Odpowiedz sobie sam. A teraz pomysl, ile osób dziennie może wpisywac w Googla hasło "ź"... widzisz różnicę? Istnienie hasła nie znaczy, że ludzie tego szukają

Edited by umberto