Jump to content

rebranding.pl

Recommended Posts

Posted

rebranding.pl - ile jest Waszym zdaniem warta?

Nigdy wcześniej nie dawałem domeny do wyceny, więc jest to mój pierwszy raz ;) Pytam, bo dostaję co jakiś czas zapytania o tą domenę i sam już ją wyceniłem, ale postanowiłem spytać również o radę fachowców :P

Proszę więc o realistyczne wyceny :P

DD

Posted
Znaczy się ;) ... tego się obawiałem :P

DD

Daniel, nie koniecznie.

Po prostu obce słowo i wielu pewnie nie kojarzy. Ja sam musiałem zaGooglować, by sobie przypomnieć o co chodzi, a że się na tym nie znam to ciężko wycenić.

Fakt faktem, że jeśli są zainteresowani to domena nie może być :P

Jak nie ma odważnych to napiszę 5k - 7k PLN.

Posted

moim zdaniem to nie jest ninja ale calkiem calkiem domenka.Moze w tej chwili nie ma jakiejs super wartosci ale za jakis czas jak polskie firmy zaczna czuc co to w ogole jest mozna bedzie na niej dobrze zarobic.Ruch teraz jest pewnie znikomy ale ja bym ja trzymal na lepsze czasy.za jakis czas to moze byc srednie xxxx bez klopotu.teraz ocenialbym na niskie xxxx.

Posted

Rebranding to zmiany wizualizacji materiałów reklamowych i informacyjnych, wprowadzenia nowej kolorystyki i motywów graficznych. Nie wiem ile firm w Polsce oferuje kompleksowy rebranding, ale takie firmy działają a sam rebranding na pewno nie jest tanią sprawą, więc domena warta jest sporo kasy.

Posted
To co z tym ukrywaniem nicków osób wystawiających domeny do wyceny? ;)

Myślę, że to nie jest głupi pomysł.. :P

DD

Posted

Moim zdaniem cena zależy od popytu.

Co prawda sam rebranding to duże pieniądze, ale nie sądzę, żeby dużo firm to stosowało.

Myślę, że za 5k sprzedaż bez problemu.

BK

Posted

Zapraszam Hedena i SELESa do wyceny - widzę, że śledzicie wątek, ale siedzicie cicho - aż Was normalnie muszę wywoływać do tablicy :P

Nie chcę Wam wypominać, ile razy wyceniałem Wasze domeny ;)

DD

Posted
Gratuluje "rozdziewiczenia" w tym dziale. Wstawiaj cos czesciej :P

Hehe dzięki, jako "rozdziewiczony" mogę już powiedzieć, że podoba mi się ten "sport" i będę częściej dawał domeny do wyceny ;)

DD

Posted (edited)
Zapraszam Hedena i SELESa do wyceny - widzę, że śledzicie wątek, ale siedzicie cicho - aż Was normalnie muszę wywoływać do tablicy :P

No skoro już musze to napiszę. Stanowczo domagam się ukrywania nicków w tym dziale. Kto to widział 20k za taką ;)

A tak już szczerze to niestety nie znam się na branży. Sam zwrot skojarzyłem i wiem, że nie jest to tanie. Na pewno znajdzie się jakaś agencja reklamowa gotowa wyłożyć pożądaną przez Ciebie kwotę. Zresztą tak naprawdę 20k to też nie jest zawrotna suma więc kto to wie. Każdy ma świadomość tego, że domena taka jest tylko jedna więc jak się "napali" to da tyle ile będziesz chciał. Czasami chodzi o prestiż. Ma w ogóle jakiś ruch?

Edited by heden.pl
Posted

Moim zdaniem pojęcie "rebranding" ma wielką moc, i będzie coraz częściej stosowane.

Zastanówmy się jednak kto byłby zainteresowany taką domeną? Firmy w tej branży powinny i mają własne marki, pod którymi się promują. Taka domena mogłaby im służyć tylko jako przekierowanie. Na pewno w grę wchodziłby też prestiż. Pytanie ile taka firma byłaby gotowa za ten prestiż i tylko/aż przekierowanie zapłacić?

Drugą możliwością zastosowania tej domeny jest serwis/blog branżowy, tylko czy ktoś podejmie się jego stworzenia?

Wobec powyższego oceniam potencjał domeny na max. średnie xxxx

Posted (edited)
Moim zdaniem pojęcie "rebranding" ma wielką moc, i będzie coraz częściej stosowane.

Zastanówmy się jednak kto byłby zainteresowany taką domeną? Firmy w tej branży powinny i mają własne marki, pod którymi się promują. Taka domena mogłaby im służyć tylko jako przekierowanie. Na pewno w grę wchodziłby też prestiż. Pytanie ile taka firma byłaby gotowa za ten prestiż i tylko/aż przekierowanie zapłacić?

Drugą możliwością zastosowania tej domeny jest serwis/blog branżowy, tylko czy ktoś podejmie się jego stworzenia?

Bzdury piszesz. Firmy zainteresowane domeną "rebranding"? Po co? Żeby pokazać, jak się zmieniały? Czy raczej firmy się zmieniają, bo chcą zerwać z dotychczasowym wizerunkiem?

Kompania Piwowarska odswiezyla wizerunek tylko jednej marki - lekki rebranding

Czasem mamy do czynienia z rebrandingiem calkowitym, czyli po prostu launchem nowej firmy w nastepstwie "mergers and acquisitions - aliansów i przejęć" - vide: banki, vide: przemysl farmaceutyczny (np. Schering AG + Bayer = BayerScheringPharma, Eli + Lilly = EliLilly, Sanofi + Synthelabo = Sanofi-Synthelabo+Aventis = Sanofi-Aventis Pharma, Astra&Zeneca = AstraZeneca, Glaxo Pharma + SmithKlineBeecham = GlaxoSmithKline i wiele innych) - w tych sektorach najdynamiczniej zachodza M&A i w zwiazku z tym rebranding totalny: przede wszystkim wizualny a takze strategia czasem

Kto zatem zainteresowany?

Nie firmy, na ktorych dokonywany jest rebranding

Nie stowarzyszenia piarowcow, marketingowcow, ktoryz te zmiany opisuja (czyli nie w celu zrobienia portalu o rebrandingu)

tylko agencje interaktywne, marketingowe i piarowskie, ktore zajmuja sie rebrandingiem: marki, wizualnym (korporacyjnym), strategii itd.!

Wyobrazmy sobie zatem, ze niedlugo Plus zmienia nazwe na Vodafone (wkrótce to nastąpi), a wtedy do dyspozycji agencja wygrywajkaca przetarg ma miliony, czasem dziesiatki milionów zł na rebranding totalny. jesli wezmie z tego tylko procent prowizji, to widac, jakie moze miec wplywy do kasy

Edited by umberto
Posted (edited)
Bzdury piszesz. Firmy zainteresowane domeną "rebranding"? Po co? Żeby pokazać, jak się zmieniały? Czy raczej firmy się zmieniają, bo chcą zerwać z dotychczasowym wizerunkiem?

Napiszę krótko: nie zrozumiałeś mojego postu.

tylko agencje interaktywne, marketingowe i piarowskie, ktore zajmuja sie rebrandingiem: marki, wizualnym (korporacyjnym), strategii itd.!

Dokładnie o takich firmach pisałem: agencjach interaktywnych, marketingowych, które zajmują się rebrandingiem.

Pytanie czy one będą chciały za niewyobrażalnie wielką kwotę kupić domenę rebranding.pl Moim zdaniem nie.

Edited by seller
Posted
Zapraszam Hedena i SELESa do wyceny - widzę, że śledzicie wątek, ale siedzicie cicho - aż Was normalnie muszę wywoływać do tablicy ;)

Nie chcę Wam wypominać, ile razy wyceniałem Wasze domeny :P

DD

Wtedy na zasadzie wzajemności, musiałbym się ugryźć w palec zanim napisałem tutaj opinie i następnym razem tak zrobię :P

Posted
Wtedy na zasadzie wzajemności, musiałbym się ugryźć w palec zanim napisałem tutaj opinie i następnym razem tak zrobię :P

To już pożartować nie można? ;)

DD

Posted

witam

powiem krotko, nie sprzedawaj teraz - jeszcze poczekaj. rebranding juz niedługo w Polske zacznie być popularny ( np moment wejścia do euro )

imo 5-10 k, a jeżeli trafi sie naprawdę poważny kupiec to może dać więcej

PS bardzo fajna domena

pozdrawiam

Posted
powiem krotko, nie sprzedawaj teraz - jeszcze poczekaj. rebranding juz niedługo w Polske zacznie być popularny ( np moment wejścia do euro )

yyyy, nie ma czegoś takiego jak: "rebranding juz niedługo w Polske zacznie być popularny". Masz jakis wykres obrazujacy twoje twierdzenie?

rebranding sie dzieje tu i teraz, ciagle, bez wzgledu na warunki zewnetrzne. Maly i duzy rebranding. Marki, strategii, korporacji... rebranding to rebranding i tyle, nie mierzy sie go w popularnosci. Albo jest zlecenie albo nie ma na zmiane wizerunku. i tyle.