Jump to content

Jak wygląda przejęcie domeny z opcji?

Recommended Posts

Posted

Witam! Chciałbym zapytać bardziej doświadczonych kolegów jak wygląda procedura przejęcia domeny z założonej opcji? Wiadomo, że 3 lata to stosunkowo odległy czas i jeżeli zdarzy się, że domena spadnie nie po paru miesiącach tylko po 2 latach, to mogę o niej najnormalniej w świecie nie pamiętać. Być może nawet zgubię gdzieś hasła logowania do serwisu w którym założyłem opcję. I stąd moje pytanie - czy w przypadku realizacji opcji dostaję jakiegoś maila z powiadomieniem, że domena spadła i mogę ją teraz kupić? Czy też jakoś inaczej to wygląda?

Posted
A macie jakieś spostrzeżenia na temat tego gdzie najlepiej zakładać opcje? Czy kierować się tylko ceną czy czymś jeszcze innym?

ja trzymam opcje w dropped, i zawsze mam kilka zlotych na koncie, wiec jak wpadnie opcja to mi ja zawsze zarejestruje w ciagu 24 godzin.

Nie musze sie logowac do panelu i sprawdzac czy jest jakas rezerwacja (z opcji) do oplacenia (przyklad az.pl)

Moze inni rejestratorzy tez maja automatyczne rejeestracje opcji??

Ostatnio uzytkownicy active24.pl pisali ze musieli poganiac mejlem BOK zeby im zarejestrowali opcje (moze to byl przypadek ??? )

Z innych firm nie korzystalem.

Posted
ja trzymam opcje w dropped, i zawsze mam kilka zlotych na koncie, wiec jak wpadnie opcja to mi ja zawsze zarejestruje w ciagu 24 godzin.

Również polecam. Jak dla mnie najwygodniejsze rozwiązanie. Az.pl ma prosty panel anie nie bardzo rozumiem sens rezerwowania domeny, która spadła z opcji w sytuacji gdy środki w panelu pozwalają na jej automatyczne zarejestrowanie.

Posted

Bardzo ważne jest posiadanie aktualnego adresu email. Jeśli zakładasz, że możesz zgubić hasło do panelu (jest opcja odzyskiwania haseł) to przypuszczam, że o sprawy aktualizacji swoich danych możesz nie dbać.

Posted
Ostatnio uzytkownicy active24.pl pisali ze musieli poganiac mejlem BOK zeby im zarejestrowali opcje (moze to byl przypadek ??? )

Małe opóźnienie w rejestracji domen po wykonaniu opcji ;)

W Active24.pl jeśli masz środki na koncie, to domena po opcji zarejestruje się sama. Jeśli nie masz, to i tak otrzymasz od nas emailem informację i masz 14 dni na opłacenie.

DD