Jump to content

Nie-poważni kontrahenci są wśród nas ...

Recommended Posts

Posted (edited)

Wiadomo, że na forum rejestrują się różne osoby, ale czasami są tacy, którzy za wszelką cenę chcą zrobić z człowieka wała kompletnego. Skąd ci ludzie się tu biorą? Czy mam w profilu napisane, że sprzedam 3-literówki po 100 zł za każdą literkę?

Jakiś czas temu dałem na naszym forum ogłoszenie o sprzedaży kilkudziesięciu domen. Nagle zgłasza się osoba 0 postów podaje ofertę na 3-literówkę i dwie mniej znaczące domeny 800 zł po głębszym zastanowieniu daje numer konta i czekam. Po tygodniu dostaje numer gg i zaczynam rozmawiać okazuje się że "rozmawiałem z osoba która zna sie na domenach i siedzi w tym od kilku lat i za te domeny które napisałem nie jestem już w stanie dać 800 zł ponieważ dał mi On do zrozumienia że są warte dużo mniej..(ok.400zł)" potem okazuje się że już tylko 300 zł za samą 3-literówkę. Pomijając to że 3-literówki zwłaszcza te o jakimś znaczeniu nie chodzą za mniej niż 500 zł to odradzam robienie interesów z użytkownikiem drflo i jego doradcami.

Jeśli ktoś wpada jeszcze na pomysły typu zarejestruje się parę razy na forum to może poudaje nowego użytkownika i uda mi sie wyrwać parę fajnych domen to niech też zastanowi się nad tym co robi.

Edited by Saint
Posted
Jeśli ktoś wpada jeszcze na pomysły typu zarejestruje się parę razy na forum to może poudaje nowego użytkownika i uda mi sie wyrwać parę fajnych domen to niech też zastanowi się nad tym co robi.

Niektóre typy tak widocznie już mają :blink: . Dobrze ze nie ma jeszcze opfert na "ciocie" - bo ciocia ciężko chora i nie ma pieniążków

Posted
Zastanawia mnie tez ta inwazja nowych użytkowników ... czyżbym nieopatrznie podsunoł pomysł paru osobą?

Pamiętasz jak jechałeś po ludziach z powodu ich błędów ortograficznych? Zapewniam - ich błędy w stosunku do choćby tych Twoich wyżej to pikuś...........

-edit-

gramasla: mało na forum przebywasz. :blink:

Posted
mnie też się ktoś na PRIV pytał o jakąś domenę, a później echo ... zero odzewu

Mnie kiedys zaprosili na rozmowę kwalifikacyjną, a potem się nie odezwali.. Rozumiem Cię :D

Posted
Pamiętasz jak jechałeś po ludziach z powodu ich błędów ortograficznych? Zapewniam - ich błędy w stosunku do choćby tych Twoich wyżej to pikuś...........

Gwoli ścisłości nie ortograficznych lecz w wielu przypadkach językowych poza tym są różne cele, a ty też nie jesteś prymusem w tej materii.

Chciałem jeszcze zapytać czy nadrabiasz chamstwem to że nie jesteś już na szczęście moderatorem?

Posted
Chciałem jeszcze zapytać czy nadrabiasz chamstwem to że nie jesteś już na szczęście moderatorem?

Nie jest? Dostałem warna :D w piątek za ponowna (druga) informacje o sprzedazy tej samej domeny.

Posted (edited)

Ale się uparliście.

Nie chcę wyjść na obrońcę kogokolwiek ale proponuję tym co najwięcej narzekają zostanie moderatorem np. na miesiąc :D

Ja na miejscu moderatora kasowałbym dużo więcej postów. Szczególnie niejakiemu heden.pl połowę bym ich kasował. :)

Edited by heden.pl
Posted
Nie chcę wyjść na obrońcę kogokolwiek ale proponuję tym co najwięcej narzekają zostanie moderatorem np. na miesiąc :D

Nie Grzegorz - wtedy nikt by nie lubił takiej osoby. Bardzo nie polecam.

Posted (edited)

Użytkownik: DawPi Grupa: Moderator :D

Sam dostałem warna, tylko nie wiem czemu u mnie po jednym warnie pokazuje przy profilu 20%, a np. u SELESa już nie.

Edited by Jarek17
Posted (edited)
Sam dostałem warna, tylko nie wiem czemu u mnie po jednym warnie pokazuje przy profilu 20%, a np. u SELESa już nie.

Bo widzisz tylko swoje warny :D

Ale racja u SELESa też powinien pokazywać 20% albo i więcej. :)

Edited by heden.pl
Posted
Warn to 10%. :D Matematyka się kłania. :)

Przepraszam, że tu o tym piszę, ale w gwoli ścisłości:

Nie rozumiem? Co ma z tym wspólnego matematyka? Po prostu otrzymałem jednego warna a mam naliczone 20% - czyli utwierdziło mnie to w przekonaniu, że otrzymałem drugiego warna za usunięcie mojego tematu przez któregoś z moderatorów - chodziło o aukcję Ekoreklamowki.pl - temat musiałem zakładać drugi raz bo nagle zniknął, ja nie otrzymałem żadnej informacji o tym czy temat został usunięty i co było powodem usunięcia, dodatkowo jak widać przyznano mi punkt karny bez podania powodu i jakichkolwiek wyjaśnień.

Posted

Jarek17: jeśli pozwolisz, oto okno z Twoimi ostrzeżeniami:

20081202152902ls5.png

Drugi warn 'tytuł' zapożyczyłem od apze zamiast pisać, że temat niezgodny z regulaminem, on tak stosuje, każdy się raczej domyśla o co chodzi.

Jeśli Twój czy kogokolwiek temat znika to pierwsze co się powinno zrobić w takiej sytuacji to zajrzeć do swoich warnów - widoczne choćby w widoku profilu.

Dalej: 10% to jeden warn. 100% to ban. Limit warnów został ustalony na 10. Potem operacjami zamienia się to na procenty. Gdyby limit wynosił 5 to za jeden warn otrzymałbyś 20% itd.

Posted
Jarek17: jeśli pozwolisz, oto okno z Twoimi ostrzeżeniami:

20081202152902ls5.png

Drugi warn 'tytuł' zapożyczyłem od apze zamiast pisać, że temat niezgodny z regulaminem, on tak stosuje, każdy się raczej domyśla o co chodzi.

Jeśli Twój czy kogokolwiek temat znika to pierwsze co się powinno zrobić w takiej sytuacji to zajrzeć do swoich warnów - widoczne choćby w widoku profilu.

Dalej: 10% to jeden warn. 100% to ban. Limit warnów został ustalony na 10. Potem operacjami zamienia się to na procenty. Gdyby limit wynosił 5 to za jeden warn otrzymałbyś 20% itd.

Nie wiedziałem, że istnieje coś takiego jak podgląd warnów, następnym razem sprawdzę - ale za pierwszym razem otrzymałem powiadomienie na PW o otrzymaniu warna, tym razem tak się nie stało dlatego się zdziwiłem, koniec offtopu i dziękuję za wyjaśnienia.