Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

Piszę tutaj, bo BOK AZ.pl nie raczy mi od 3 dni odpowiedzieć na maila. :blink:

Próbowałem zarejestrować domenę, niestety autoryzacja karty kredytowej w DotPay z jakiś powodów nie powiodła się. Domeny nigdzie nie widzę w panelu poza działem faktur. Nie mogę znaleźć żadnego innego sposobu opłacenia faktury jak tylko przelew na konto AZ. Czy naprawdę nie ma innego sposobu? :D

Mam możliwość przez mTransfer, kartą czy środkami z wewnętrznego konta AZ.

Posted

Autoryzacja kartą kredytową poprzez DotPay może trwać nawet 24 godziny, zależy też jaka to karta? Czy jest dopuszczona do transakcji internetowych.

W jakim banku masz konto? Jaką posiadasz kartę? DotPay oferuje sporo metod płatności o ile posiadasz uruchomioną usługę bankowości internetowej.

Posted (edited)
Autoryzacja kartą kredytową poprzez DotPay może trwać nawet 24 godziny, zależy też jaka to karta? Czy jest dopuszczona do transakcji internetowych.

W jakim banku masz konto? Jaką posiadasz kartę? DotPay oferuje sporo metod płatności o ile posiadasz uruchomioną usługę bankowości internetowej.

Komunikat DotPay mówił, że autoryzacja karty nie powiodła się - napisałem wyraźnie, a od tego momentu minęło już ponad 48 h. Także to nie ta droga :blink:

Jak inaczej poza przelewem mogę teraz opłacić fakturę? Mógłbym nawet inną kartą, ale wyklikałem cały panel i nic nie mogę znaleźć.

Edited by innan.frosten
Posted (edited)
W lewej listwie (górna część) w panelu az.pl jest cała lista płatności: zasil konto az.... Może tego nie zauważyłeś - tak sądzę z Twojej wypowiedzi.

Zasiliłem już parę dni temu, saldo wynosi 159 złotych. Nadal jednak nie wiem jak te środki wykorzystać, czyli jak zapłacić za fakturę. Moge wyświetlić fakturę, zobaczyć dane do przelewu i tylko tyle. Nie widzę innej opcji. :blink:

Edited by innan.frosten
Posted
Wejdź w listę domen, które masz w rezerwacji i tam znajdziesz opłać domenę.

System pobierze z konta az.pl

Nie ma tam takiej domeny, nie ma jej tez na liście "wszystkich" domen. Jest tylko faktura proforma dla niej.

Posted

Jeśli to chodzi o domenę .pl "olej" tę fakturę.

Zacznij od początku.

Jeśli domena nie jest zarezerwowana (nie ma jej na liście zarezerwowanych) to ponownie ją rejestruj, wtedy po wypełnieniu danych abonenta system ją opłaci z panelu skoro panel jest zasilony.

Posted
Jeśli to chodzi o domenę .pl "olej" tę fakturę.

Zacznij od początku.

Jeśli domena nie jest zarezerwowana (nie ma jej na liście zarezerwowanych) to ponownie ją rejestruj, wtedy po wypełnieniu danych abonenta system ją opłaci z panelu skoro panel jest zasilony.

A jeśli to nie domena .PL to też mogę tak zrobić?

Próbowałem wcześniej zrobić jak pisałeś, ale w momencie wyboru formy płatności (po podaniu moich danych logowania) nie było możliwości pobrania z konta AZ, tylko przelew, karta, dotpay itd.

Posted

Tak, obojętnie jaka to domena możesz tak samo zrobić. Poza domenami .pl inne domeny nie są rezerwowane więc tym bardziej tak jak wyżej musisz zrobić aby dobrnąć do celu. :blink:

Posted
Tak, obojętnie jaka to domena możesz tak samo zrobić. Poza domenami .pl inne domeny nie są rezerwowane więc tym bardziej tak jak wyżej musisz zrobić aby dobrnąć do celu. :D

Zrobiłem jak pisałeś. Mam nową fakturę proforma, ale środki z wewnętrznego konta AZ nie zostały pobrane :blink:

Posted
Zapytam tak,

Jak rejestrujesz domenę to jesteś zalogowany w swoim panelu czy "regasz" ze strony startowej?

Ze strony startowej. To domena .eu.com, która nie jest dostępna z panelu. Przynajmniej ja jej tam nie widzę.

Posted
OMG, tyle szumu o eu.com ? To nie domena, to subdomena

To każdego prywatna sprawa w jakim celu jest mu potrzebna domena i o jakim sufiksie. Może dodam, że osób spoza tego forum zasadniczo mało obchodzi jaki sufiks ma dana domena (chyba, że chodzi o intuicyjną *.pl). Trudno o ciekawą domenę w najwyższym poziomie, dlatego takie projekty jak .eu.com to pomysł warty uwagi. Pula nie jest zbyt przebrana (pewnie to też kwestia nie najniższej ceny utrzymania), więc chętni nie muszą płacić "haraczu" właścicielom domen *.com, *.net etc, którym nie kalkuluje się atak np. na .eu.com. Za to zawsze można napisać, że to "tylko subdomena" czy też, że drogo.

Po przeczytaniu tego wątku AZ.pl w osobie Anny Pulkiewicz skontaktowało się ze mną telefonicznie w celu wyjaśnienia sprawy. Środki z wewnętrznego konta AZ zostaną pobrane najpewniej ręcznie, ale zobaczymy jak będzie. Dzięki maryuse za zainteresowanie sprawą :D