Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

Chcialbym sie dowiedziec co inni mysla nt inwestowania w domeny *.sk - z mojego punktu widzenia ich aktualny rynek wyglada troszke jak rynek polski tylko kilka lat temu - oczywiscie jest to tylko i wylacznie moje zdanie i oczywiscie moge sie mylic.

Zostało jeszcze kilkanascie wolnych dwuliterowek, sam sie jedna zaopiekowałem - ogolnie jest jeszcze sporo fajnych wolnych domen :D

Dzieki za wypowiedzi,

Pozdrawiam :)

Posted

Zgodzę się z Sylyxem - rynek znacznie mniejszy niż nasz. Ale kupić parę fajnych dwuliterowych czy mocnych keywordów nie zaszkodzi. I trzymać. Sam mam parę domen .sk.

DD

Posted
Witajcie,

Chcialbym sie dowiedziec co inni mysla nt inwestowania w domeny *.sk - z mojego punktu widzenia ich aktualny rynek wyglada troszke jak rynek polski tylko kilka lat temu - oczywiscie jest to tylko i wylacznie moje zdanie i oczywiscie moge sie mylic.

Zostało jeszcze kilkanascie wolnych dwuliterowek, sam sie jedna zaopiekowałem - ogolnie jest jeszcze sporo fajnych wolnych domen :D

Dzieki za wypowiedzi,

Pozdrawiam :)

@noname- gdzie rejestrujesz domeny słowackie?

Ja jak narazie mam jedną - zarejestrowaną w domeny.sk.

pzdr.

Posted

W Dropped.pl - poki co przez kontakt z Michałem - podobno od stycznia ma juz byc mozliwosc rejestracji z panelu - Dropped juz dawno jest oficjalnym partnerem SK :D

Posted

W domeny.tv pokazuje, że domena musi mieć minimum 3 znaki.

Gdzie w tej chwili zarejestrować domenę z obsługą, że tak napiszę tego, że nie mieszkam w SK? ;-)

Posted
*.sk mozna rejestrowac od dwoch znakow :D

Tak jak wspomniałem - odezwij sie do Michała z Dropped.pl :)

Dzięki Noname, już do napisałem, ale Michał ma pewnie dużo bardziej istotne sprawy :-)

A inni rejestratorzy gwarantujący mi, że domena po weryfikacji nie zostanie skasowana?

Posted (edited)

Innymi sie nie interesowałem :D

Gdyby ktos był zainteresowany ponizej lista wolnych pozostałych dwuliterowych *.sk:

iy.sk
jq.sk
kq.sk
uq.sk
vq.sk
zq.sk
yb.sk
yc.sk
yd.sk
yg.sk
yh.sk
yi.sk
yj.sk
yk.sk
yl.sk
ym.sk
yr.sk
yv.sk
yx.sk
yq.sk
xb.sk
xh.sk
xj.sk
xv.sk
xq.sk
qd.sk
qe.sk
qf.sk
qg.sk
qh.sk
qj.sk
qk.sk
ql.sk
qn.sk
qu.sk
qz.sk
qy.sk
qx.sk
wq.sk

Moga zdarzyc sie jakies wyjatki - zajete :)

Pozdrawiam :D

Edited by Noname
Posted
Dzięki Noname, już do napisałem, ale Michał ma pewnie dużo bardziej istotne sprawy :-)

Nie dostałem żadnego maila w tej sprawie...

Jak dla mnie, rynek .sk trochę przypomina mi rynek polski parę lat temu. Tyle fajnych domen spada codziennie :)

# domaining.sk

Posted
Nie dostałem żadnego maila w tej sprawie...

Jak dla mnie, rynek .sk trochę przypomina mi rynek polski parę lat temu. Tyle fajnych domen spada codziennie :)

# domaining.sk

PMkę pisałem. Odczytałeś dziś o 9:18 :-)

Myślę, że nie tylko ja jestem zainteresowany rejestracją domen .sk, więc jeśli możesz to napisz jak to wygląda u Ciebie.

Posted

Tylko, że jednak 5.5 mln to nie to samo co 38 mln obywateli..

DD

Posted

Niektóre słowa polskie i słowackie (czeskie też), mamy identyczne.

Domeny zawierające te słowa, są więc "międzynarodowe". Tak więc niekoniecznie trzeba używać wtedy rozszerzenia "sk". Wystarczy "eu" :)

Faktycznie rynek "sk" jest jeszcze bardzo skromny. Wystarczy porównać choćby ich giełdę "Aukro" (?) - mutację naszego rodzimego śmietnika "Allegro", z tym ostatnim właśnie ... Na "Aukro", domen jak na lekarstwo ...

* subdomena.eu

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted (edited)
a co sądzicie o 3 -literowych? warto nabyć?

Wszystkie domeny 2 literowe i 2 cyfrowe są już zajęte... :rolleyes:

Z tego co widzę kombinacje w stylu aaa.sk, bbb.sk, etc. też są niedostępne.

Myślę, że teraz warto skupić się, na sensownie brzmiących 3 literówkach, jednak od zakupu do sprzedaży takiej domeny może minąć trochę czasu... :angry:

#08.sk

Edited by Gaudzinski
  • 4 weeks later...
Posted

Domena .sk zarejestrowana dzisiaj a w whois info:

Last-update 31.03.2009

Valid-status-date 14.04.2009

Skąd wzięła się tam data 14.04.2009 ?