Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

zauważyłem ostatnio, że coraz częściej pojawiają się w sprzedaży domeny 2 literowe. Czy to znaczy, że rozpoczyna się wysprzedaż domen? Czy za np. rok bedziemy mogli je kupić po 7000 PLN?

Osobiście myślę, że tak. Ale to moje subiektywne zdanie. A Wasze??

Pozdrawiam

Krzysztof :)

Posted

To że coraz więcej dwuliterówek wystawianych jest na sprzedaż, znaczy tylko tyle, że zaczęły osiągać satysfakcjonujące ceny. Absolutnie nie znaczy to że ich cena będzie spadać, wręcz przeciwnie.

Posted
Witam,

zauważyłem ostatnio, że coraz częściej pojawiają się w sprzedaży domeny 2 literowe. Czy to znaczy, że rozpoczyna się wysprzedaż domen? Czy za np. rok bedziemy mogli je kupić po 7000 PLN?

Osobiście myślę, że tak. Ale to moje subiektywne zdanie. A Wasze??

Pozdrawiam

Krzysztof ;)

Domainerzy sprzedają domeny by kupić tanie nieruchomości :)

Posted
Oczywiście, że tak dlatego trzeba sprzedawać póki ktoś w ogóle chce kupować te wirtualne nieruchomości. :)

Zgadzam się. Rok 2012 już blisko i domeny się kończą, już teraz nie ma żadnych transakcji na tym rynku a co dopiero za rok. Więc trzeba sprzedawać wszystko co się ma(zwłaszcza wartościowego) ;)

Posted (edited)

Tak w ogóle w Polsce nie ma recesji. Trzeba najpierw sprawdzić co to znaczy.

A odnośnie domen, aktualne ceny, wyższe niż jakiś czas temu, wskazują, że na razie kryzysu w domenach nie ma, gdyż rynek jest niszowy i rządzi sie swoimi prawami.

Edited by Andro
Posted

Właśnie dotarły do mnie tajne rekomendacje analityków rynku domen generycznych (szczególnie tych z dużym ruchem) . Wszystkie bez wyjątku zostały obniżone na "sprzedaj".

Osoby posiadające takowe domeny zapraszam na PW (oferta ważna do odwołania) :) .

Posted

Dookoła wszędzie trąbią o kryzysie i recesji. Media same nadmuchują ten balon. Dla jednych to dobrze (bo mogą taniej kupić gdy inni zaczynają panicznie wystawiać na sprzedaż), a dla drugich źle bo nie zarobią tyle na ile liczyli.

Posted
Właśnie dotarły do mnie tajne rekomendacje analityków rynku domen generycznych (szczególnie tych z dużym ruchem) . Wszystkie bez wyjątku zostały obniżone na "sprzedaj".

Osoby posiadające takowe domeny zapraszam na PW (oferta ważna do odwołania) :P .

Patrz czytalismy chyba ten sam raport analitykow ale w moim bylo napisane "jak najszybciej sprzedaj" i glownie dotyczylo to domen jednego goscia z pod Whitestoku :)

Posted
Patrz czytalismy chyba ten sam raport analitykow ale w moim bylo napisane "jak najszybciej sprzedaj" i glownie dotyczylo to domen jednego goscia z pod Whitestoku :)

Chyba wszyscy czekają na tą samą wyprzedaż :P

Posted

Ja nie zauwazylem zadnej wyprzedazy. Pewnie jeden zbiera na wesele a jeszcze inny na nowy dom :]

No super . To, że jestem mieszkańcem Ściany Wschodniej wystarczy Wam żeby jeździć po mnie jak po łysej kobyle . Ksenofobi ! (czy jakoś tak) :) .

#ksenofobia*pl

Posted
Pewnie jeden zbiera na wesele a jeszcze inny na nowy dom :]

No właśnie - ja zgodnie z deklaracją złożoną na MD zbieram na wesele :)

DD