Jump to content

.tel tyko jako wizytówka

Recommended Posts

Posted
Pomyłka te domeny. Mniej więcej tak samo jak .mobi. Ale - do odważnych świat należy :)

Dla mnie to jest szczyt głupoty ...

Nie wiem ile zapłacili za tę możliwość, ale moim skromym zdaniem wtopią bardziej niż .mobi i w zasadzie zastanawiam się czy koszt im się zwróci?

Posted
czy takie własnie, beznadziejne wykorzystanie tej domeny jest przedmiotem tej umowy czy też wymysłem samej firmy Telnic.

Zapewne jest to wysublimowane podejście anglików do tematu i chyba liczą na t, że w przyszłości będzie się wybierało numery lub tworzyło aliasy przez ich domeny ...

Posted

Przecież już od samego początku było wiadomo, że to będzie tak wyglądać.

Mi się pomysł .tel podoba. Ciekawe tylko, kiedy i czy wogóle będzie zintegrowane np. do telefonów :)

Posted

a ja dla odmiany widzę potencjał w tym pomyśle, jednolite strony, żadnych parkingów i śmieci, to ma funkcjonować jak baza danych, zupełnie inaczej niż pozostałe rozszerzenia, a taka strona informacyjna jest całkiem przydatna, mogliby tylko wprowadzić możliwość dodania telefonów pracowników, działów, część informacji będzie tylko dla znajomych (prywatnie czy zawodowo), także zobaczymy, choć zawsze pozostaje kwestia skąd ludzie mają o nich wiedzieć, czyli kwestia reklamy, bo same firmy nie rozreklamują rozszerzenia, gdyż raczej wszędzie będą podawać adres swojej właściwej strony

Posted
Mi się pomysł .tel podoba. Ciekawe tylko, kiedy i czy wogóle będzie zintegrowane np. do telefonów :)

Problem w tym, że obecnie raczej telefony się dostosowują do Internetu (po prostu można już bez problemu przeglądać strony w telefonach do tego przystosowanych) a nie Internet do telefonów (vel idea .mobi).

Z drugiej strony wpisanie do telefonu active24.tel w celu połączenia z supportem nie byłoby głupim rozwiązaniem.. Tak więc tak jak piszesz - dużo zależy jak będzie przebiegała ta integracja.

DD

Posted
Przecież już od samego początku było wiadomo, że to będzie tak wyglądać.

gdyby to była funkcjonalność dodatkowa dla abonentów domeny to fajnie, ale tak to moim zdaniem szkoda ładnego TLD

Posted (edited)
Z drugiej strony wpisanie do telefonu active24.tel w celu połączenia z supportem nie byłoby głupim rozwiązaniem.. Tak więc tak jak piszesz - dużo zależy jak będzie przebiegała ta integracja.

tylko nie rozumiem po co komu nowa końcówka. Standaryzację można było zrobić na .name, albo można wprowadzić .web. Wtedy na .web nie trzeba się będzie zastanawiac, czy domena jest po to, by WEB dostosowac do komórki, czy komórkę do Sieci. bo będzie .web, niezaleznie od tego, jak dostepny bedzie Internet.

no i te ceny:

www.europeregistry.com/TEL-Domain

http://triton.imageshack.us/Himg82/scaled....8&ysize=480

DomainMonster.com

http://triton.imageshack.us/Himg82/scaled....8&ysize=480

Edited by umberto
Posted

Trochę za bardzo przesadzili, nawet loga firmy nie będzie można zamieścić. Sporo firm to wykupi teraz po prostu żeby inni nie wykupili po okresie Sunrise. Taki trochę przymusowy zakup. A czy będą wykorzystywane.. zobaczymy.

• 2 weeks later...