Jump to content

Ile MAKSYMALNIE zapłaciłbyś za dodanie wpisu do katalogu organizacji?

Ile MAKSYMALNIE zapłaciłbyś za dodanie wpisu do katalogu?  

22 members have voted

1. 1. Ile MAKSYMALNIE zapłaciłbyś za dodanie wpisu do katalogu?

• 15 zł. rocznie
      4
    • 45 zł. rocznie = 5 groszy dziennie
      1
    • 60 zł. rocznie = 16 groszy dziennie
      2
    • 90 zł. rocznie = 25 groszy dziennie
      3
    • 140 zł. rocznie = 38 groszy dziennie
      1
    • 170 zł. rocznie = 47 groszy dziennie
      0
    • 230 zł. rocznie = 63 grosze dziennie
      1
    • 300 zł. rocznie = 83 grosze dziennie
      1
    • więcej zł.
      1
    • nie byłbym zainteresowany
      8

Recommended Posts

Posted (edited)

Aktualnie kończę pracę nad pewnym katalogiem organizacji pożytku publicznego uprawnionych do otrzymania 1% podatku.

Zastanawiam się na jakim poziomie ustalić wysokość opłat za dodanie podstawowego wpisu.

W związku z tym zapraszam do udziału w małej ankiecie pod tytułem: Ile MAKSYMALNIE zapłaciłbyś za dodanie wpisu do katalogu organizacji?

W ankiecie umieściłem wartości od 15 zł. do 300 zł.

Cechy katalogu:

- autorski skrypt

- przyjemna grafika (autorska)

- piękna domena generująca kilkaset odwiedzin dziennie

- dobre pozycje w Google

Edited by necik
Posted
Myślę, że wszystkie stawki są przesadzone. Chyba, że będzie miał PR10. :)

Do nie będzie zwykły qlweb-owy śmietnik.

Serwis będzie skupiał "firmy" tylko z jednej branży.

Posted

wszystko zależy jak promowany byłby katalog, ile odwiedzin (dlatego np. promocja: pierwsze 3 miesiace 50 PLN, pozniej nawet i 250 na rok niech bedzie, czy cos w tym stylu) - bo jesli katalog ma sobie stac w miejscu i byc tak po prostu, to nie jest to oplacalne, bo nikt nie zauwazy, lub za malo osob go zauwazy.

Posted

Temat jest zły.

Powinieneś napisać o jaki katalog chodzi i wtedy można głosować.

Domyslam się o co chodzi więc zagłosowałem na 90 zł. :)

Na początek myslę, że w ogóle powinny być darmowe. Bo temat dość niszowy ;)

Posted
jesli katalog ma sobie stac w miejscu i byc tak po prostu, to nie jest to oplacalne, bo nikt nie zauwazy, lub za malo osob go zauwazy.

Obecnie 2 pozycja w Google, powalczę o pierwszą.

Sama domena generuje też kilkaset odwiedzin dziennie :)

Posted

Nie wiem, czy organizacje pożytku publicznego będą płacić. Zaznaczyłem 90 zł bo tyle bym sam był w stanie zapłacić znając potencjał (odwiedzalność) domeny. Jednak tylko wtedy gdy oceniałbym, że mam szansę otrzymać ten 1% (zachęcić by wybrali właśnie moją). Można podnieść do 99 złotych :)

Posted
Nie wiem, czy organizacje pożytku publicznego będą płacić. Zaznaczyłem 90 zł bo tyle bym sam był w stanie zapłacić znając potencjał (odwiedzalność) domeny. Jednak tylko wtedy gdy oceniałbym, że mam szansę otrzymać ten 1% (zachęcić by wybrali właśnie moją). Można podnieść do 99 złotych :P

Będą płacić.

Zobacz ile kosztuje to na fundacje.org :) Poza tym dzięki wpisom też pewnie dostają więcej środków bo o niektórych gdyby nie takie katalogi to mało kto słyszał.

#podarujprocent.pl :P

Posted

Wizytówka 97 PLN

Prezentacja 307 PLN

Osobiście gdyby "mój" klub sportowy miał status organizacji pożytku publicznego nie dodałbym go do żadnego serwisu (chyba, że za darmo) bo i tak nie liczyłbym, że zostanie wybrany. A jak już zostanie to przez parę osób :) Jednak mając popularną lub na prawdę działającą w wyższym celu fundacje lub stowarzyszenie na pewno podjął bym decyzję o jej promocji w takich serwisach.