Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kupiłem pewną domenę na aukcji, posiadała pokaźny ruch - o dziwo była też klikalność i zarobki. Postanowiłem postawić na szybko serwis i co się okazuje? Że w ciągu kilku dni mam 16 zarejestrowanych użytkowników (najprawdopodobniej jakieś boty). Większość ma założoną skrzynkę e-mail w hotmail.com. Bot, który najpierw klika w reklamę, a potem wie jak się zarejestrować na stronie?

Posted

Możesz wyjaśnić 'klika w reklamę'? Bot sam sobie znajduje forum na Twoim serwerze, nie musi łazić po serwisie. Zarejestrować też się potrafi, a co w tym dziwnego? Podstawowa sprawa przy stawianiu forum, to zabezpieczyć je przed rejestracją spamiarek.

Posted (edited)

wrzuć do rejestracji jakieś proste pytanko po polsku np. stolica Polski :) albo działanie matematyczne, powinno pomóc :P

Edited by eRcu
Posted (edited)

Najpierw domena była na parkingu (odnotowane kliki), potem postawiłem nie forum a serwis na pliggu :)

Przy rejestracji trzeba wprowadzić kod z obrazka :P

Edited by Jarek17
Posted

Boty radzą sobie z captcha. Dobrym rozwiązaniem jest podanie w dodatkowym polu jakiegoś znaku, słowa, jak pisał eRcu. Dobrym sposobem jest też rozdzielenie emaila na 2 pola tekstowe przed i po @

....... @ .......