Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam :)

Mam mały dylemat- chcę zarejestrować domenę, niestety .pl jest już zaparkowana, dlatego zdecydowałem kupić (a następnie spieniężyć^^) .com bądź .eu. I tu pojawia się moje pytanie- którą opłaca się wybrać, globalną, czy europejską? Na którą może być większe zainteresowanie, czego bardziej oczekiwałby klient? (domena pod stronę o biznesie).

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :P

Emc

Posted

Brałem to pod uwagę, ale po wnikliwej analizie doszedłem do wniosku, że przy odrobinie szczęścia (wystarczy jeden kupiec/licytujący na Allegro) będę mógł ją sprzedać za parę stówek minimum, stąd te wątpliwości. Z byle czym bym nie startował :)

Posted
Brałem to pod uwagę, ale po wnikliwej analizie doszedłem do wniosku, że przy odrobinie szczęścia (wystarczy jeden kupiec/licytujący na Allegro) będę mógł ją sprzedać za parę stówek minimum, stąd te wątpliwości. Z byle czym bym nie startował :)

skoro tak to rejestruj obie :P

Posted
Niby dlaczego? Dlatego, że dużo polskich domeniarzy posiada .eu, czy dlatego, że jesteśmy w uni? W uni też obowiązuje angielski.

angielski keyword zawse bedzie wiecej wart w com niz ue, przynajmniej przez najblizsze kilka lat ;)

Posted
angielski keyword zawse bedzie wiecej wart w com niz ue, przynajmniej przez najblizsze kilka lat ;)

Zdecyduj się, bo piszesz zawsze, a później że najbliższe kilka lat. Jeżeli jednak angielski jest więcej wart to dlaczego nie polski? Podaj mi przykłady, bo ta opinia się powtarza, a jeszcze nie widziałem żeby polskie słowo w domenie .eu było droższe od .com.