Jump to content

AfterMarket - program partnerski

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś już korzystał z programu partnerskiego AftermArket?

Zarejestrowałem sobie przed chwilą 2 domeny, przy pomocy swojego formularza z moim refererem, żeby sprawdzić czy to wogóle działa, ponieważ na stronie nie ma żadnego cennika (wysokość prowizji). I okazało się, że żadna prowizja nie została naliczona na moje konto.

Czy ktoś juz w ten sposób osiągnął jakiekolwiek przychody? Nie ma tam nawet żadnej statystyki dotyczącej prób zarejestrowania domeny.

Posted

Prowizje są naliczane od nowych kont założonych z twojego polecenia - nie będą naliczone jeśli klikniesz sam w swój link i na swoim własnym koncie zarejestrujesz domeny ;)

Posted

Ok, czyli jeśli dobrze rozumiem, to jeśli polece osobę która zarejestruje domenę w dropped, wtedy dostaję prowizję tylko od tej pierwszej domeny, niezależnie od tego ile domen ten użytkownik przy pomocy mojego formularza zarejestruje?

Miałem pytać o możliwość wprowadzenia rejestracji wielu domen na raz, ale jeśli odpowiedź na poprzednie pytanie jest twierdząca, to teraz nie widze takiej potrzeby.

Posted

Jak należy rozumieć "od nowych kont"?

Rozumiem, że własne konto jest pomijane, a jeśli klient rejestruje domenę dzisiaj, kolejną jutro - od każdej rejestracji jest naliczana prowizja czy tylko od pierwszej?

Wyjaśniam: klient nie umie się poruszać po panelu AM i wygodnie jest mu rejestrować poprzez formularz "partnerski" na stronie partnera.

Posted
Jeśli klient założy już konto przez formularz, to prowizja są naliczane od wszystkich rejestrowanych i kupowanych domen przez 180 dni.

Szkoda, ze tylko przez 180 dni... Dlaczego nie wieczna prowizja? Jesli wlasciciel strony "sprowadzi" potencjalnego klienta, ktory postanowi inwestowac w domeny, to pewne jest, ze tych rejestracji domen bedzie wiele. Troche jest niefair, ze za rejestracji po uplywie 180 dni polecajacy nie dostaje prowizji:)

Posted

Jestem za tym, ze jesli klient sie rejestruje i w przeciagu 14dni kupuje domene aby byl podpinany pod ta osobe u ktorej zakupil domene - gdyz mozna sie domyslac, ze rejestruje sie on dzieki niemu.

Posted
Jestem za tym, ze jesli klient sie rejestruje i w przeciagu 14dni kupuje domene aby byl podpinany pod ta osobe u ktorej zakupil domene - gdyz mozna sie domyslac, ze rejestruje sie on dzieki niemu.

I to samo jeśli chodzi o sprzedaż (tzn. jeśli rejestruje się aby sprzedać danemu użytkownikowi domenę przez escrow) - miałbym już paru na swoim koncie. ;-)

Posted

Tak piszecie ale ja np. zawsze mam czyszczone cookies po wyjściu w przeglądarki - na mnie byście nie zarobili gdyby wklepał adres po jakimś czasie i zarejestrował parę domen.

Posted (edited)

Z tego co ja zrozumiałem, to nic w ciasteczkach nie jest zapisywane.

Jeśli zarejestrujesz się dokładnie w chwili przejścia ze strony partnera, wtedy masz już swoje konto i można Cie zidentyfikować, żeby odliczyć te 180 dni od daty rejestracji.

Edited by Grzesiek86
Posted (edited)

to byłoby sensowne rozwiązanie, osoby, które sprzedają bezpośrednio lub przez allegro, miałyby dodatkowy powód by korzystać z Escrow, a więc w dłuższym czasie, koszty by sie zwróciły, a każdy nowy klient może nakręcać giełdę na AM

Edited by Andro