Jump to content

Poszukuje właściciela pewniej domeny *.krakow.pl

Recommended Posts

Posted (edited)

***.krakow.pl Tylko mi jej nie kupcie :) Jak myślicie ile koleś będzie chciał za nią?

P.S. Gdzie można kupić subdomene krakow.pl? W home.pl się nie da;P

P.S.2 Mała cenzura:P

Edited by robson_ek
Posted

Jeśli chcesz to tanio odsprzedam wortalstudenta.pl + wortalstudencki.pl (po serwisie, w sieci od 2006r) a nie tam się będziesz w domeny regionalne bawił (imho nie warto) ;-P

Posted
studenci.krakow.pl

Hmmm, zagadaj do kogoś z samorządu studenckiego na PK - jakoś tak coś mi się kojarzy, że mogą coś mieć z nią wspólnego :)

Tylko w cyfronecie: http://cyfronet.pl/

Posted
No właśnie ja z samorządem PK przeprowadzą tą akcje znalezienia właściciela domeny i inne domeny mnie nie interesują.

Myślcie że telefon do Cyfronetu coś da?

Sprawdz PW.

Posted (edited)

Słuchaj Robson_ek , domena i serwis należy do Miasta Krakowa (albo powiązana z Uniwersytetem i organizacjami studenckimi), a więc raczej nie będzie mozliwe jej kupno, samorządy raczej nie spekulują domenami. :)

Edited by MasterofPoland
Posted (edited)
Słuchaj Robson_ek , domena i serwis należy do Miasta Krakowa (albo powiązana z Uniwersytetem i organizacjami studenckimi), a więc raczej nie będzie mozliwe jej kupno, samorządy raczej nie spekulują domenami. :)

Mhm, wszystko juz wiadomo. Włascielem jest samorząd studencki Politechniki Krakowskiej:

http://74.125.95.132/search?q=cache:wh5fZw...lient=firefox-a

Czytaj wyżej... Tylko szukamy osoby która nią zarządza. Mam już jeden kontakt będziemy jutro dzwonić.

Dzięki za wszystko

Edited by robson_ek
Posted
studenci.krakow.pl Tylko mi jej nie kupcie :) Jak myślicie ile koleś będzie chciał za nią?

Robson_ek, wytłumacz mi co miała znaczyć ta wypowiedź, jeżeli "szukasz zarządzającego"? :)

Posted (edited)

Aj tam czepiacie się;P

Chodzi o to że tą sprawą zajął się ktoś inny i po kilku latach (od 2004) przypomnieliśmy sobie o tym i szukamy śladów...:)

Dzięki za info;)

Edited by robson_ek
Posted
Robson_ek, wytłumacz mi co miała znaczyć ta wypowiedź, jeżeli "szukasz zarządzającego"? :)

Wsześniej nie widziałem kogo jest więc chciałem się upewnić, a takie domeny można kupić w cyfronecie:)

• 1 month later...
Posted (edited)

Dokładnie tak. Kraków zabezpieczył się, i tak naprawdę to Miasto wydaje zgodę - przede wszystkim instytucjom publicznym - na używanie swojej nazwy w domenie (słusznie zresztą).

Zresztą, dotyczy to wszystkich "najważniejszych" rozszerzeń, i nazwy "Kraków" w "głównych" językach Świata. Jeszcze tylko z jednym klubem sportowym :P prowadzą negocjacje w sprawie przejęcia domeny "pl".

Edited by yarowa