Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ile Panowie, Waszym zdaniem, da rade z tego wycisnąć? Domena zakupiona jakiś czas temu pod kątem długoterminowej inwestycji, badam teren ;-)

Edited by plw
Posted

Może zainteresowany byłby jakiś klan? Osobiście uwielbiam grac w ta grę wiec mam nadzieje ze znajdzie sie kupiec i domena zostanie odpowiednio zagospodarowana :)

Posted

Uważam podobnie jak koledzy wyżej.

Domena jednoznacznie kojarzy się z Counter-Strike.

Jeżeli chodzi o sprzedaż domeny klanom - raczej wątpię że będą w stanie wyłożyć odpowiednią sumę.

Największe klany mają już własne strony, a mniejsze z reguły liczą na sponsoring.

ew. możesz spróbować otworzyć serwis powiązany tematycznie z grą, np. listy najpopularniejszych serwerów, etc. i zarabiać na reklamach kontekstowych... :)

Posted

Naprawde zycze Ci udanej sprzedazy, ale biorac pod uwage fakt za ile zostala kupiona bedzie o to ciezko - chociaz jak wiadomo w domenach nic nie wiadomo :)

A czy da sie z niej cos wycisnac? To zalezy jak zamierzasz wyciskac :)

Jako dlugofalowa inwestycja powinna sie zwrocic.

POWODZENIA!

Posted

Dziękuję 4 Panom powyżej za komentarze i jednocześnie słowa wsparcia, nie ukrywam od samego początku inwestycja planowana długoterminowo, gorąco liczę, iż się zwróci, nawet w kierunku Countera. Choć nie wykluczam innym rozwiązań :-)

Posted
Counter-Strike

Jednak nie spodziewałbym się kokosów, bo tak na prawdę ten sektor jest już zajęty, a postawienie forum to na pewno nie godny zarobek

Mylisz się. :)

Miałem przez niecały rok swoją sieć serwerów. Wyciągałem z tego nawet 3 stówki miesiecznie, w zasadzie nic nie robiąc. :D

Jeżeli chodzi o sprzedaż domeny klanom - raczej wątpię że będą w stanie wyłożyć odpowiednią sumę.

Największe klany mają już własne strony, a mniejsze z reguły liczą na sponsoring.

Poważne klany mają poważne organizacje za sponsorów. A tych przeciętnych klanów na domenę nie będzie stać, gdyż klanów zwykle nawet na serwer prywatny nie stać. :)

Posted
Z tym że tem myślnik razi. Aczkolwiek mimo to, jakąś wartość ma. :)

te domeny są chyba niedoceniane - z tego co zauważyłem niemal każda ma naturalny ruch ;-)

Posted

Dzięki za wszystkie komentarze. CS.pl to to nie jest, ale myślę, że i tak kupca, o ile sie taki znajdzie, zgolę na okrągła sumę. :)

Posted
Bez przesady.

Dam paznokieć uciąć, że nie będą zainteresowani nawet za 200 PLN netto.

'Żeby wygrać trzeba grać' - jak to reklamuje się Lotto. Zapytać zawsze można.

Posted

Dzięki Cortez za propozycję, ale obawiam się, że ten portal nie byłby skłonny spełnić moich oczekiwań finansowych.

Poza tym, jak wspomniałem na początku, domenę traktuję jako długoterminową inwestycję, znajdzie się kupiec, w porządku, nie znajdzie - niech leżakuje ;-)

Posted
Dzięki Cortez za propozycję, ale obawiam się, że ten portal nie byłby skłonny spełnić moich oczekiwań finansowych.

Poza tym, jak wspomniałem na początku, domenę traktuję jako długoterminową inwestycję, znajdzie się kupiec, w porządku, nie znajdzie - niech leżakuje ;-)

A nie lepiej zagospodarować domenę? :rolleyes:

Posted
A nie lepiej zagospodarować domenę? :rolleyes:

No pewnie, że byłoby lepiej. Niestety, nie mam umiejętności programistycznych.