Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Nurtuje mnie od wczoraj takie pytanie. Czy bywa, że rejestrujecie IDNy z których ofertą następnie zwracacie się do właścicieli nonIDN'ów? Czy takie oferty dochodzą do skutku? Jak mają się ceny IDN'ów? Czy można za dobrego IDN'a zawołać x.xxx?

Tylko proszę bez postów, że IDN'y to dzieło szatana.. :)

Pozdrawiam. ;)

Posted (edited)

dobrym tropem idziesz.. Na IDNy moze uciekac troche ruchu, a z czasem bedzie wiecej jak beda rozpowieszchnione w swiadomosci internautow. Najlepiej posiadac komplet : nonIDN + IDN i glowa spokojna :)

Edited by monty
Posted (edited)
dobrym tropem idziesz..

Dziękuję. :)

Dla osoby poczatkującej, jak ja, to bardzo cenna wskazówka. ;)

Mam na oku pewną domenkę IDN. Pod takim samym adresem lecz bez IDN istnieje już strona. Strona jest własnością firmy oferujacej usługi webmasterskie.

Warto rejestrować IDN'a i pisać do nich ofertę z propozycją sprzedaży odpowiednika w IDN'ie dla ich nonIDN'a? ;)

Edited by sz3kla
Posted

No wsumie tak. Wielkich pieniędzy nie ryzykuję. Generalnie fraza jest wg. mnie dość dobra. Fakt, że jest na nią założona opcja, chyba to potwierdza. :)

Może i zaryzykuję. ;)

Posted
Czy bywa, że rejestrujecie IDNy z których ofertą następnie zwracacie się do właścicieli nonIDN'ów? Czy takie oferty dochodzą do skutku?

Jakiś czas temu sprzedałem IDN słodyczereklamowe*pl + domena z myślnikiem, właścicielowi nonIDN. :)

Pierwszą domeną jaką w życiu sprzedałem był IDN. ;)

Posted
Pierwszą domeną jaką w życiu sprzedałem był IDN.

Gratuluję. :)

A możesz zdradzić za ile? Jeżeli nie chcesz się chwalić publicznie, to może być PW. ;)

Posted
A możesz zdradzić za ile? Jeżeli nie chcesz się chwalić publicznie, to może być PW. :)

Ani na PW, ani publicznie. ;)

Jak sprzedam IDN strzały*pl, to się pochwalę. Domena ma nawet ciekawy ruch, około 350 odsłon miesięcznie.

Jak już pisałem w innym wątku, zaobserwowałem wzrost zainteresowanie odbiorców końcowych domenami IDN.

Posted
Ani na PW, ani publicznie.

No cóż, szanuję to. ;)

Jak już pisałem w innym wątku, zaobserwowałem wzrost zainteresowanie odbiorców końcowych domenami IDN.

Dobrze wiedzieć, w takim razie jednak zainwestuje w tą domenkę. Przy czym nie będe szalał z ceną. Spróbuję to rozegrać tak żeby dobrze zarobić, ale i nie wystraszyć klienta. :)

Na zapytanie o tą frazę google podaje ~3.5mln wyników.

To oczywiście ładny pojedyczny wyraz.

Myślę że spokojnie mogę zawołać wysokie xxx?

Co Wy na to ? ;)

Posted
Rozumiem, że do zaparkowania wyłącznie w celu sprawdzenia ruchu, mogę wykorzystać parking PPD.pl ?

Zaparkuj gdzie chcesz. :rolleyes: Nie powinno być dużych różnic w ruchu. :angry:

Posted

Tak tak rozumiem. Z tym że spytałem boz tego co widziałem to parking w PPD jest bardzo prosty, a i licznik wejsc nie liczy unikalnych ip, lecz kazde wejscie/odświeżenie. :rolleyes:

Posted
Tak tak rozumiem. Z tym że spytałem boz tego co widziałem to parking w PPD jest bardzo prosty, a i licznik wejsc nie liczy unikalnych ip, lecz kazde wejscie/odświeżenie. :rolleyes:

Zrób jak chcesz, to temat o domenach IDN, a nie o PDD. :):angry:

Posted

Jasne. :angry:

Więc zarejestruje domenkę, zaparkuje i zobaczymy jaki będzie ruch.

Zresztą bez względu na ruch, do faceta i tak wyslę oferte. A ruch jedynie pomoże mi ją wycenić. :rolleyes: