Jump to content

Napisy.info w rekach TVN

Recommended Posts

Posted (edited)

Najciekawsze jest to, że TVN przejęła mogła przejąć kontrowersyjny serwis, który za wielu uważany jest za stojący na bakier z prawem, wokół niego kręcił się niezły młyn i były wielokrotne próby jego zamknięcia, tak jak zamknięto na wieki napisy.org. Ciekawe czy teraz Policja ma jakiekolwiek szanse z TVN czy okaże się, że "duży może więcej". :) Sam oczywiście uważam, że tworzenie napisów nie stoi w żaden sposób na bakier z prawem, a jest to element nowatorskiej twórczości, swego czasu jak miałem więcej czasu to też stworzyłem kilka napisów, pewnie gdzieś tam jeszcze leżą w bazie napisy.info, bo bazy napisy.org pewnie już nie ma. :rolleyes:

Edited by thomaso
Posted (edited)
a gdzie jest napisane, że serwis został przejęty? :rolleyes:

Faktycznie wygląda na to, że TVN nie strzelił sobie samobója i nie przejął serwisu. Link kieruje do tego wątku:

http://napisy.info/forum/index.php?showtop...31267&st=20

w którym nic nie ma o zmianie właściciela serwisu. :) Jak widać cudów nie ma, nawet tak duża stacja jak TVN nie pokusiłaby się na położenie łap na "trefnym serwisie". :) A o p. Szklarskim gdzieś już czytałem tylko jakoś nie skojarzyłem go z tym serwisem, krętacz taki trochę. :P

Edited by thomaso