Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Przechwycilo mi sie cos takiego.Pod rynek-dlugow.pl dziala serwis ktory bodajze jest wlasnoscia jednej z wiekszych firm windykacyjnych KRUK S.A.Jakie jest Wasze zdanie?.

BTW jesli na forum jest wlasciciel IDN to zapraszam do kontaktu.

Edited by mikepolarny
Posted (edited)
Przechwycilo mi sie cos takiego.Pod rynek-dlugow.pl dziala serwis ktory bodajze jest wlasnoscia jednej z wiekszych firm windykacyjnych KRUK S.A.Jakie jest Wasze zdanie?.

ale jak to rynek długów ??? co to za interes, kto w nim uczestniczxy i jaki jest model biznesowy??

Edited by zyzaczek
Posted
ale jak to rynek długów ??? co to za interes, kto w nim uczestniczxy i jaki jest model biznesowy??

KRUK,PRESCO,Inkaso itd...

Rynek długów to grube xx xxx xxx kupowane w pakietach.

Domena się nie zmarnuje moim zdaniem.

Posted
KRUK,PRESCO,Inkaso itd...

Rynek długów to grube xx xxx xxx kupowane w pakietach.

Domena się nie zmarnuje moim zdaniem.

Nie wydaje mi sie aby firmy windykacyjne na masowa skale handlowały długami, nasuwa sie pytanie w jakim celu robiłyby to ?

Guest Michal
Posted (edited)

Podobno kiedyś handel długami w Polsce był zakazany? Coś się zmieniło?

Nie wydaje mi sie aby firmy windykacyjne na masowa skale handlowały długami, nasuwa sie pytanie w jakim celu robiłyby to ?

Kupujesz dług o "wartości" X za Y gdzie Y < X i go egzekwujesz na własne sposoby. Jak to Ci się uda to zarabiasz.

# długi.pl

Edited by Michal
Posted (edited)

To tak w dwóch zdaniach aby off nie robić

Tak dokapitalizowany Kruk szedł do przodu jak burza. Zbudował nowoczesne call center, zakupił specjalistyczny system informatyczny i zatrudnił ponad 400 pracowników.

Kryzys powoduje, że największym windykatorom wpad-ną do koszyka duże jabłka. Takie jak chociażby zakup w minionym roku przez EGB Invest-ments - należącą do pierwszej dziesiątki firm z tej branży - portfela kredytów do windykacji wartego 1,2 mld zł z Banku Pekao. Dwie największe spółki windykacyjne w Polsce, do których należy ponad połowa rynku, Ultimo i Kruk, kupiły pakiety wierzytelności warte nominalnie odpowiednio: 700 mln zł i 360 mln zł od PKO BP

Edit:

Bold specjalnie dla Mikepolarny :)

Edited by lufthansa
Posted (edited)
To zle Ci sie wydaje.

Byc może, ale watpię, ale oczywiście możesz się wykazać i mnie jakoś przekonać?

Lufthansa a co ma piernikm do wiatraka ? to o czym tam napisano, to to ze firmy windykacyjne wygrywaja przetargi (bo chyba tak to sie odbywa) w Bankach, na wierzytelności i prawo do ich egzekwowania. A ja sie chiałbym dowiedziec po co firma windykacyjna oddaje długi na których moze zarobic , a oddaje je po niższej cenie, firmie knkurencyjnej ?????? te serwisu handel dlugami swiszczą pustkami :)

Szkoda ,ze autor postu zmienia tekst tak ze trudno teraz udowodnic to o co mu chodzilo na wstępie ;)

Edited by zyzaczek
Posted
Szkoda ,ze autor postu zmienia tekst tak ze trudno teraz udowodnic to o co mu chodzilo na wstępie :)

Autor tematu zmienil tresc 1 posta o prosbe kontaktu z wlascicielem IDN do mojej domeny.

Posted
Byc może, ale watpię, ale oczywiście możesz się wykazać i mnie jakoś przekonać?

Lufthansa a co ma piernikm do wiatraka ? to o czym tam napisano, to to ze firmy windykacyjne wygrywaja przetargi (bo chyba tak to sie odbywa) w Bankach, na wierzytelności i prawo do ich egzekwowania. A ja sie chiałbym dowiedziec po co firma windykacyjna oddaje długi na których moze zarobic , a oddaje je po niższej cenie, firmie knkurencyjnej ?????? te serwisu handel dlugami swiszczą pustkami :)

1 Firma windykacyjna długi skupuje a nie oddaje. Btw skąd taki pomysł, że oddaje?

2 Domena ma tak uniwersalne brzmienie, że może być podpięta pod forum, serwis, lub na przekierowanie dla kogoś kto będzie zainteresowany.

Możliwości jest wiele.

Guest Michal
Posted
A ja sie chiałbym dowiedziec po co firma windykacyjna oddaje długi na których moze zarobic , a oddaje je po niższej cenie, firmie knkurencyjnej ??????

Powody są podobne do powodów dla których ktoś sprzedaje komuś akcje.

Posted (edited)

Rynek-dlugow.pl nie jest zainteresowany odkupieniem domeny bez kreseczki - to jakbyś chciał spróbować im sprzedać to warto wiedzieć( ale możesz spróbować za pół roku)

Jak zrobisz pod nią katalog firm windykacyjnych(albo cokolwiek innego związanego z długami) to wtedy będzie coś warta a tak to reg fee.

Edited by domainer