Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ostatnio tak sobie pomyślałem, że skoro człowiek siedzi w tych domenach, czemu nie "wyłowić" czegoś branżowego. I tak oto w me posiadanie wpadła domena BiznesDomenowy.PL

Możliwości wykorzystania domeny:

• blog
  • forum :)
  • artykuły, poradniki, etc
  • dobry tytuł na książkę ;)
  • wyceny domen
  • giełda domen(?)
  • ...

W sumie poza wąskim kręgiem ludzi raczej nikogo ona nie zainteresuje. Chyba, że doczekamy czasów, gdy nagłówki gazet będą "trąbiły": 'zbił majątek na domenach' :) Wtedy to określenie może nabrać bardziej masowego charakteru.

Co myślicie?

Posted
Ostatnio tak sobie pomyślałem, że skoro człowiek siedzi w tych domenach, czemu nie "wyłowić" czegoś branżowego. I tak oto w me posiadanie wpadła domena BiznesDomenowy.PL

Możliwości wykorzystania domeny:

• blog
  • forum :)
  • artykuły, poradniki, etc
  • dobry tytuł na książkę ;)
  • wyceny domen
  • giełda domen(?)
  • ...

W sumie poza wąskim kręgiem ludzi raczej nikogo ona nie zainteresuje. Chyba, że doczekamy czasów, gdy nagłówki gazet będą "trąbiły": 'zbił majątek na domenach' :) Wtedy to określenie może nabrać bardziej masowego charakteru.

Co myślicie?

Moim zdaniem słaba. Dziwnie brzmi.

Posted

Brzmi jak brzmi jednak takie pojęcie jako tako funkcjonuje:

Biznes domenowy jest jedną z bardziej dochodowych i dynamicznie rozwijających się form zarobkowania związanych z funkcjonowaniem Internetu. Ale również jest to pole dla spekulacji atrakcyjnymi adresami stron WWW.

Sex za 12 mln dolarów - domenowy biznes

Domenowy biznes. Przepisy dotyczące rejestracji i obrotu domenami internetowymi

Póki co nie jest może ono jeszcze zbyt popularne, ale wkrótce (a zapewne i już) trzeba będzie używać jakiegoś nazewnictwa dla tej gałęzi biznesu internetowego i chcąc nie chcąc, taka nazwa jakby automatycznie sama się nasuwa... Bynajmniej tak mniemam i tego sobie życzę :)

Posted

jeżeli miałoby to być gramatyczne to powinien być raczej domenowybiznes a nei vice versa.

Tak jak jest to brzmi jak klockowatebudowanie, ni przypiał ni przyłatał.

opln

Posted

Niby dla "domenowy biznes" jest więcej zapytań niż dla "biznes domenowy" jednak na moje oko właśnie ta druga forma lepiej wygląda gdy funkcjonuje sama, nie jako część zdania.

Zasugerowałem się określeniem biznes internetowy i stąd taka kolejność. Oczywiście może i być internetowy biznes. Obie formy są poprawne, kwestia gustu.