Jump to content

Chilli Zet - godz. 12.00 nius o domenach

Recommended Posts

Posted

Aż się zdziwiłem słuchając wiadomości. Oczywiście wzmianka o urlopy.pl za 400.000 EUR. Na rynku preferowane są domeny z branży turystycznej, w dalszej kolejności z zakresu finansów, nieruchomości. :)

Posted
Aż się zdziwiłem słuchając wiadomości. Oczywiście wzmianka o urlopy.pl za 400.000 EUR. Na rynku preferowane są domeny z branży turystycznej, w dalszej kolejności z zakresu finansów, nieruchomości. :)

Mówisz, że podali w EUR? Bo jeśli tak, to muszę im przesłać sprostowanie.. Jak już coś mówią, to chociaż niech to będzie wiarygodna wiadomość ;)

DD

Posted
Sprostowanie to się przyda, ale do "Dziennika", bo przekrecili nazwisko Daniela ;)

Ta, mają poprawić.. :)

DD

Posted
Przykłady: Czar-par.pl poszedł 22 lutego za 25 tys. zł

To potwierdzona informacja czy wydumka? 22 lutego którego roku? Bo tego raczej nie, zmian w whoisie nie ma i na domenie jest "na sprzedaż".

poza tym bez myślnika wersja spada sobie w siną dal - https://www.dropped.pl/info.php?name=czarpar.pl

A tak to super, że piszą i mówią, bo jeśli urlopy.pl poszła za 400 tys. zł to życzenie sobie xxx zł czy niskie x.xxx zł za domenę to chyba jest raczej super promocja jak w Tesco, a nie "pan żeś upadł na głowę". :)

Posted (edited)
I po coś pisał? tak byś sobie przechywcił i sprzedał za 20 k a teraz będzie tłum jak na promocji w Tesco :P

Poza tym warto pochwalic DD za bardzo dobry PR, bo jego akcje niosą domeny pod "strzechy" :) Taki misjonarz domenowy :)

Chyba za 0,20k na przekierowanie dla .com.pl ;-) Przyznaj sam, że ta cena i jeszcze z myślnikiem, nie wygląda wiarygodnie, leżąc, na to wychodzi, w zestawieniu, pomiędzy au.pl i fotografie.pl, no chyba, że to kupił jakiś zwichrowany bogacz wielbiciel tego starego programu z Ibiszem, w sumie kto bogatemu zabroni. ;)

Nie czepiam się Dziennika, ale to może być zwykła kaczka - takie transakcje na tak nic nie znaczące domeny robią tylko bogaci KK pod projekt, a pod domeną nic nie ma, więc nie jest to dla mnie wiarygodne. ;) No chyba, że transakcja nie jest jeszcze sfinalizowana (wtedy nie powinno się jej ogłaszać), a we whois pojawi się Agora. ;-) Wtedy OK, znajdzie się, gdzie jej miejsce. ;)

Edited by thomaso
Posted
Nie czepiam się Dziennika, ale to może być zwykła kaczka - takie transakcje na tak nic nie znaczące domeny robią tylko bogaci KK pod projekt, a pod domeną nic nie ma, więc nie jest to dla mnie wiarygodne. :) No chyba, że transakcja nie jest jeszcze sfinalizowana (wtedy nie powinno się jej ogłaszać), a we whois pojawi się Agora. ;-) Wtedy OK, znajdzie się, gdzie jej miejsce. ;)

Faktycznie - informację o czar-par.pl niestety nie wiem skąd wzięli. Nie wygląda zbyt wiarygodnie. Ale suma sumarum artykuł oceniam bardzo pozytywnie :) Pokazuje, że branża jest prężna, dużo można zarobić, mimo kryzysu się rozwija a zarobić na niej może nawet nastolatek ;)

DD

Posted
Pewnie ustawka na allegro i łykneli czar ninjy ;)

ej ej , a moze to bedzie domena wykorzystana na reaktywacje teleturnieju czar par ????:)

nie zbadane wyroki boskie tak jak nazwy domen i gusta co je kupuja

Posted
Nie czepiam się Dziennika, ale to może być zwykła kaczka.

Mam taką nadzieję, bo już myślałem, że przegapiłem to w swoich raportach i chciałem napisać o tym w zestawieniu z tego tygodnia. Jednak póki nie jest to potwierdzona transakcja będę milczał :)

Ponadto miały być dwa słowa o stowarzyszeniu ;/ Może będzie w kolejnej wersji ;)