Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
Jaka jest średnia wartość domen 3literowych.pl bez literek XYVQ na dzień dzisiejszy?

Nie wiem, jaka jest wartość na dziś dzień, ale wiem, jaka będzie za 5 lat ;-)

Ja swoje trzymam ;-)

A na poważnie - wszystko zależy od jakości danej 3literówki - o tych ze znaczebiem itp. nie wspominam. Jeżeli pytasz o zwykłą xyz.pl bez niepożądanych znaków, 300-400 zł.

Edited by plw
Posted
Nie wiem, jaka jest wartość na dziś dzień, ale wiem, jaka będzie za 5 lat ;-)

Ja swoje trzymam ;-)

A na poważnie - wszystko zależy od jakości danej 3literówki - o tych ze znaczebiem itp. nie wspominam. Jeżeli pytasz o zwykłą xyz.pl bez niepożądanych znaków, 300-400 zł.

według mnie troszke zaniżyłeś, poniżej 400zł trudno kupić jakąkolwiek 3literówke, zdarza się ale to już resztki.

Posted
według mnie troszke zaniżyłeś, poniżej 400zł trudno kupić jakąkolwiek 3literówke, zdarza się ale to już resztki.

ciągle się zdarza:

aukcja z dzisiaj

a niedawno także fau.pl za 310zł na AM

Posted (edited)
szkoda tylko, że oferty pana Marka na domeny są stanowczo za niskie :)

Hehe, na kupno na Aftermarket chyba, dać w licytacji 1200 zł na dropped.pl za jedną z 3-literówek i jeszcze nie wygrać, dla mnie to był jakiś skrajny kosmos albo się nie znam i wiele jeszcze się muszę nauczyć. :) No ale kto bogatemu zabroni. :)

Edited by thomaso
Posted
Hehe, na kupno na Aftermarket chyba, dać w licytacji 1200 zł na dropped.pl za jedną z 3-literówek i jeszcze nie wygrać, dla mnie to był jakiś skrajny kosmos albo się nie znam i wiele jeszcze się muszę nauczyć. :) No ale kto bogatemu zabroni. :)

nie widziałem tej aukcji, która trzyliterówka tak drogo poszła?

Posted (edited)

sfd: Moje odczucia, co do domen xyz.pl (bez niepożądanych liter) są takie, że widać ich duży potencjał, co jest tożsame z brakiem ich w wolnej rejestracji od 'pewnego' czasu, a także z systematycznie rosnącymi wartościami ich sprzedaży. Jakkolwiek, wiele (większość?) transakcji odbywa się na rynku stricte domeniarskim, to kwestią czasu jest ich zagospodarowywanie przez inne podmioty, vide rynek domen xyz w .com.

edit: każdą w końcu można rozszyfrować jako skrót czegoś ;)

Edited by plw
Posted

Domeny 3literowe z tego co widzę są aktualnie najbardziej ruchliwym towarem wśród domen.

Według mnie jest to również najlepsza pewna inwestycja na dzień dzisiejszy.

Wątpię żeby coś dało więcej zysku, bo niby co? złoto? akcje? lokata? fundusze? a może ZUS?

Zysk rzędu 60% rocznie jest osiągalny jedynie podczas hossy na akcjach, tylko że z tej hossy nici na dzień dzisiejszy.

Są oczywiście różne możliwości osiągania nawet wyższych stóp zwrotu, tyle że ciągną one za sobę spore ryzyko