Jump to content

mbank podnosi oprocentowanie limitu kredytowego

Recommended Posts

Posted (edited)

Dzis zaskoczyla mnie wiadomosc w panelu mbanku.

Po ostatnio, glosnej akcji zoprocentowaniem kredytow hipotecznych teraz dochodzi drastyczna zmiana oprocentowanie limitu kredytowego w koncie dla mikro firm.

Dotychczasowe oprocentowanie 11,70% dla Klientów już korzystających z limitu kredytowego w wysokości powyżej 20 000 PLN pozostaje bez zmian.

Przy wartości limitu do 20 000 PLN zostaje zmienione na 17%.

Ale to jeszcze nic, pomyslalem wiec ze zwieksze limit do 20tys, a nizej pisza:

Z dniem 1 czerwca 2009 roku zostaje wprowadzona prowizja za niewykorzystany limit kredytowy w wysokości 3% w skali roku

Takiego punktu jeszcze nie spotkalem w zadnym banku.

Mbank byl naprawde kiedy taki, teraz to juz skubią ludzi na wszystkim.

http://www.mbank.pl/blog/artykul.html?id=369

Edited by ryskadow
Posted
Przy wartości limitu do 20 000 PLN zostaje zmienione na 17%. Powinno być napisane podwyższone. Sam to napisałeś czy cytowałeś ich "socjotechnikę" ?

Z dniem 1 czerwca 2009 roku zostaje wprowadzona prowizja za niewykorzystany limit kredytowy w wysokości 3% w skali roku

Ale to dotyczy sytuacji gdy wogóle nie ruszysz limitu kredytowego czy różnicy?

Tak czy siak do bani.

Posted

mysle ze jak korzystasz z linii to placisz 17% od wykorzystanej czesci i 3% od nie wykorzystanej.

czyli jak dobrze licze, gdy ma sie limit 20tys i z tego 10 tys wykorzystuje to :

zaplacisz 1700zl rocznie za korzystanie i 300zl za nie wykorzystany limit czyli 2000zl rocznie

a wczesniej bylo o polowe mniej, lub sporo mniej gdy ten limit wykorzystywalo sie okazjonalnie.

Najgorsze jest to ze namawiali mnie pod koniec do zmiany limitu na duzo wyzszy. Teraz napewno zamkne u nich ten limit.

Znacie jakies banki ktore udzielaja limitu w koncie dla mikrofirm z oprocentowaneim opartym na wibrze a nie wymysle prezesa banku?

Posted
mysle ze jak korzystasz z linii to placisz 17% od wykorzystanej czesci i 3% od nie wykorzystanej.

Też tak pomyślałem, więc tak naprawdę w całkowitym rozrachunku by wychodziło więcej niż 17%

Posted
Dzis zaskoczyla mnie wiadomosc w panelu mbanku.

A wysłali Ci informacje o zmianie pocztą tradycyjną? W panelu to oni sobie mogą pisać...

mBank po odejściu Lachowskiego stoczył się na psy. Niemcy chcą klientów wycisnąć jak cytryny. Mam nadzieje, że nie rozniesie się to także na Multibank. :)

Posted
A wysłali Ci informacje o zmianie pocztą tradycyjną? W panelu to oni sobie mogą pisać...

tylko panel, ale juz widze ze oprocentowanie limitu jest przestawione na 17%

Posted

No cóż Panowie - taka jest prawda, odkąd Pan Lachowski przeniósł się do mojego ukochanego Widzewa, mBank sie straszliwie spsił. Oprocentowanie lokat maja na poziomie najgorszych bankozaurów, a opłat coraz więcej.

Ja osobiście lokatę już przeniosłem do Allianza, konto firmowe zostawiam tylko ze względu na zerowe utrzymanie, ale jak i tutaj pocisną - bye bye mBank.

Posted

a jeszcze wczoraj chwalilem mBnak, dzis juz tego nie zrobie. ciekawe tylko kiedy inni pojda w ich slady, bo jak znam banki to im sie to spodoba, niestety.

najlepsze w tym wszystkim bedzie to ze beda przekonywac klientow ze to dla ich dobra , ech