Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam ponownie, proszę powiedzieć gdzie i jak najlepiej sprzedać domenę? mam ich kilka z pl com.pl i eu gdzie można je wystawic jakie są prowizje od sprzedaży a jeśli nie wystawie jakie szanse są że ktoś może odnaleść mnie np jakas firma bo mam daną domenę w jaki sposób moze trafić do mnie jako klient?

Jeszcze jedno pytanie, jeśli posiadam domenę nazwe jakiejś firmy, marki zarejestrowanej tylko z com net lub eu np braży motoryzacyjnej czy mogę używać tej nazwy w swojej domenie z pl lub com.pl ale w zupenie innej branży lub wystawić na sprzedaż sprzedać ją?

Posted

Zanim zdecydujesz się na sprzedaż swoich domen poznaj sprawdź czy masz kody AuthInfo do swoich domen oraz jak przebiega Cesja u Twojego rejestratora... Często kupując domeny w promocji aby uzyskać kod authinfo trzeba zrobić dopłatę lub przedłużyć domenę na kolejny rok.

Domeny możesz oferować tutaj na forum w odpowiednim dziale, na allegro, lub aftermarket. (Jest też sedo.com)

Jeśli masz domenę z pewnej branży nic złego jeśli wyślesz do podobnych firm maila z propozycją odsprzedania domeny :)

Posted

wielkie dzięki za szybką odpowiedz

co to jest własne portfolio? i kody AuthInfo?

co do wysłanania ofety do jakiejs firmy dzieki za dobry pomysł ale niewiem jak już pytałem czy mogę sprzedawać lub uzywać moją domenę z pl jesli jest już taka ale z com

jest też tak że po wpisaniu domeny np xxx.com i net przekierowuje sie na inną nazwe z pl a ja mam tą xxx.pl i com.pl czy moge jej używać w czyms innym czy tez zaproponować sprzedaż jest to zgodne z prawem?

Posted (edited)

Ja przy okazji zapytam, który serwis aukcyjny domen jest największy? SEDO? Który serwis parkingowo-aukcyjny rejestruje domeny?

Edited by x1000