Jump to content

Domeny LLLLL.pl (5 takich samych liter)

Recommended Posts

Posted (edited)

Mam cztery domeny składające się z pięciu takich samych liter, dwie wziąłem w darmowej promocji OVH, a resztę w ostatniej promocji Dropped i sprawa wygląda następująco:

Od 2 października 2008:

ccccc - 79 wejść

fffff - 70 wejść

Od 23 marca 2009:

ddddd - 5 wejść

jjjjj - 5 wejść

Czyli średnio 13, 12, 5 i 5 wejść miesięcznie.

Ciekawi mnie skąd te wejścia, czy generują je osoby chcące sprawdzić, czy takie domeny wykorzystuje się, czy może ktoś więcej (klikalność ok. 2-12%, w zależności od domeny i bez żadnych ustawień).

Przyznam szczerze, że gdybym miał zapłacić, to bym ich nie zarejestrował, a tak potraktowałem to jako testy. Teraz ciekawi mnie ten ruch (minimalny, ale mimo wszystko) szczególnie, że pod analogicznymi domenami 4 i 6 znakowymi nic nie ma, a na 26 kombinacji takich domen cztery są moje, a sześć z różnych względów nie jest zarejestrowana (poniżej opisane), czyli 16 jest zarejestrowanych.

Dla wszystkich liter alfabetu angielskiego stan domen wygląda teraz następująco (pominąłem zarejestrowane):

w rezerwacji:

wwwww.pl

"spada" nieprzedłużona lub po rezerwacji:

iiiii.pl

mmmmm.pl

wolne:

uuuuu.pl

ooooo.pl

bbbbb.pl

Edited by jamiko
Guest Michal
Posted

Ja nieraz sobie wpisuję do przeglądarki jakieś tam domeny jak mi się nudzi tylko aby powiedzmy poruszać palcami ;) Trochę to nienormalne ale pewnie nie jestem na tym świecie jedyną osobą z takim świrem :)

Guest Michal
Posted

Ja nieraz sobie wpisuję do przeglądarki jakieś tam domeny jak mi się nudzi tylko aby powiedzmy poruszać palcami ;) Trochę to nienormalne ale pewnie nie jestem na tym świecie jedyną osobą z takim świrem :)

Posted

Dokładnie, z nudów....

Przy okazji wiele można się dowiedzieć na temat powstania ciekawych literówek, które podczas takich testów wychodzą.