Jump to content

zagubiona kropka po www przed pl

Recommended Posts

Posted

Czy moge miec kłopoty jesli mam wykupioną i zaparkowaną domene wwwJakisserwis.pl JakiśserwisPL.pl tzn. czy własciciel "jakiśserwis.pl" moze podjąć jakieś działania prawne które mogą sie skończyć dla mnie problemami?

Posted

Firmy nie mają czasu na sprawdzanie literówek swoich firmowych domen. Owszem, mogą poprosić Cię o tę domenę a jak będziesz się rzucał bo domena zarabia 10 centów miesięcznie i nie chcesz oddać tak "świetnej" domeny, to wtedy możesz spotkać się w sądzie z firmą. W praktyce coś takiego żeby firma upomniała się o tego typu literówkę, jest bardzo rzadkie( znam tylko jeden przypadek bo sąd to ostateczność) i wielu domainerów sieje panikę, choć domaining parkingowy to wszelkiej maści typosowe TMy zaparkowane na ND lub SEDO.

Sprawdz sobie:

wwwgoogle*pl

wwwonet*pl

wwwallegro*pl

itd.

Posted (edited)

Ja się bardzo często mylę na googlepl na nielaptopowej klawiaturze, minimum kilka razy dziennie, a "inteligentna" Opera mi dokłada .pl automatycznie - wychodzi googlepl.pl :)

Chyba się w końcu przekonam do kino.pl (portalu, bo do domeny to raczej nie trzeba). ;)

Edited by thomaso
  • 1 year later...
Posted

Sorry że odgrzebuje stary wątek, ale

Sprawdz sobie:

wwwgoogle*pl

wwwonet*pl

wwwallegro*pl

itd.

domeny już na żadnym parkingu nie są... więc jak?

Przypadek czy coś się jednak zmieniło.

Rozumiem że jak przyjdzie co do czego to z literówkami znaków towarowych można się pożegnać, coś jeszcze mi grozi (jakieś odszkodowanie?).

Rozpatrujemy przypadek literówka + parking.

Dzięki za odpowiedź.

Posted
Sorry że odgrzebuje stary wątek, ale

domeny już na żadnym parkingu nie są... więc jak?

Przypadek czy coś się jednak zmieniło.

Jesli dobrze pamiętam, był na Wykopie kiedyś wykopany TEN news.

Pewnie parę osób sie po tym trochę przestraszyło i zdjęło co trzeba, aby nie kusić złego.

Domyslam się, że niektóre te wymienione literówki należą m. in. do niektórych osób z tego forum, a dyskusja tez tu była na ten temat :)