Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

iTuning.pl - Ile Waszym zdaniem warta ?

Domena prawie, że sprzedana - chce wiedzieć za ile wy byście ją sprzedali.

Edited by Cortez
Posted (edited)

W sumie czemu nie, fajna bo związana z tuningiem, "i" w tym przypadku tak nie razi nawet bynajmniej mnie. Moim zdaniem domena na czasie, dobra dla sklepu internetowego lub internetowy serwis. A cena wiadomo, jak masz kupca dobrego to sprzedawaj, ciężko powiedzieć za ile bym ją sprzedał. Jak sugerujesz, że masz na nią chętnego to raczej sądzę, że średnie XXX - dolne XXXX, wchodzi w grę :).

Edited by kalion
Posted
Zainteresowany zgłosił się z niską xxx. Była by to moja pierwsza sprzedaż.

Zawsze możesz mu aby było uczciwie zaproponować aukcję allegro... Wystawisz od ceny podanej przez niego, lub troche niższej i niech wygra lepszy :)

Posted (edited)
jeśli wyciągniesz dolne xxx to będzie to b. dobry biznes.

Bardziej się zasugerowałem tym że ma klienta, dlatego dałem wyższą wycenę, zawsze ciężko przewidzieć jak gruby portfel ma kupujący :).

Zawsze możesz mu aby było uczciwie zaproponować aukcję allegro... Wystawisz od ceny podanej przez niego, lub troche niższej i niech wygra lepszy tongue.gif

Gorzej jak się rozmyśli, chociaż rzeczywiście to mógłby być dobry pomysł ;).

Edited by kalion
Posted

Przyznam się, że nie potrafię prowadzić negocjacji, w odróżnieniu od osoby, z którą rozmawiałem. Cena początkowa - 1000zł spadła na 500zł, a w tej chwili wynosi 350zł. Porażka. :huh:

Chyba trzeba się na jakiś kurs wybrać.

Posted
Przyznam się, że nie potrafię prowadzić negocjacji, w odróżnieniu od osoby, z którą rozmawiałem. Cena początkowa - 1000zł spadła na 500zł, a w tej chwili wynosi 350zł. Porażka. :huh:

Chyba trzeba się na jakiś kurs wybrać.

ja bym nie narzekał i puścił za 350 jak jest okazja :) Myślę że domena ma mniej więcej taką wartosć.

Posted (edited)
Przyznam się, że nie potrafię prowadzić negocjacji, w odróżnieniu od osoby, z którą rozmawiałem. Cena początkowa - 1000zł spadła na 500zł, a w tej chwili wynosi 350zł. Porażka.

Szkoda, myślę że z tego łepka jednak dobry psycholog, skoro tak mu dałeś zjechać z ceną. Może jednak za mocno mu popuściłeś, chociaż widzę że zdania są podzielone, ale nie zdziwię się jak pod tym adresem znajdzie się sklep z gadżetami do tuningu.

Edited by kalion
Posted (edited)

Dziś na to wszystko po dwóch tygodniach negocjacji, gdzie omawialiśmy już kwestię przekazania domeny otrzymałem e-mail'a, w którym to Pan Negocjator zrezygnował z zakupu nie podając żadnego powodu owej decyzji.

Do przekazania domeny doszło by już w zeszłym tygodniu gdyby nie zasady panujące w ParkDomen.pl - wymóg cesji w formie papierowej. Wszystko mogło potoczyć się inaczej, ale cóż. Kolejny miesiąc, który kończę pod kreską.

Podsumowując:

Nie doszło do mojej pierwszej sprzedaży. Czy ten 'pierwszy raz' zawsze jest taki trudny ? :huh:

Edited by Cortez
Posted

oj tak się składa, że byłem wcześniejszym właścicielem domeny :huh:

zainteresowanych było kilku jednak niskie propozycje, czekałem na lepsze tak długo, że aż puściłem ją :-)

Posted
Do przekazania domeny doszło by już w zeszłym tygodniu gdyby nie zasady panujące w ParkDomen.pl - wymóg cesji w formie papierowej. Wszystko mogło potoczyć się inaczej, ale cóż. Kolejny miesiąc, który kończę pod kreską.

Kod authinfo nie wystarczał?