Jump to content

Recommended Posts

Posted

"Telefonizacja" to prawie jak "elektryfikacja miast i wsi" :)

Nie ta klasa, ale zapatrzony w piękną "telefonię" Michala

nie odmówiłem sobie rejestracji ww. skoro była wolna ...

Posted

Zerknąłem sobie do słownika sjp.pl i znalazłem adnotację "znaczenie: brak, dopuszczalna w grach". Google też nie wiele pokazuje, tak samo ilość wyszukiwań na tą frazę jest znikoma. Ponadto nasz kochany kraj już chyba został.. odbyła się w nim telefonizacja (brakło mi odwagi aby pokusić się o odmianę) :)

Słowo brzmi fajnie ale nie znalazłem nic komercyjnego dla tej domeny. Chyba, że słowo ma też inne zastosowanie.

Posted (edited)
[...]' Ponadto nasz kochany kraj już chyba został.. [...]

stelefonizowany :) .

Również wchodzi w grę stopień telefonizacji.

Patrząc na tę domenę, wyobrażam sobie któregoś z operatorów przedstawiającego mapkę Polski, jak chwali się swoimi punktami na tej mapce ;) .

Edited by yarowa
Posted
stelefonizowany :) .

Tak przypuszczałem ;)

Patrząc na tę domenę, wyobrażam sobie któregoś z operatorów przedstawiającego mapkę Polski, jak chwali się swoimi punktami na tej mapce :P .

Tak, tylko trudno mi sobie wyobrazić, że potrzebny będzie do tego odrębny projekt z nową domeną. Przypomniałeś mi domeną taki program/teleturniej wyprodukowany przez TVP Katowice o nazwie "Telefoniada". Gracze wchodzili do budki i z tej budki telefonicznej odpowiadali na pytania. Ot, taki śląsko-swojski program to był. Czasem całą rodziną oglądaliśmy to w niedzielne popołudnia. ;)

W każdym razie, samo słowo niezmiennie mi się podoba, gorzej z zastosowaniem.

Posted
Patrząc na tę domenę, wyobrażam sobie któregoś z operatorów przedstawiającego mapkę Polski, jak chwali się swoimi punktami na tej mapce ;) .

na myśl o "telefonizacji" to raczej mi się włącza polska kronika filmowa z lat 60-tych. ;)

a to mi się z domainingiem skojarzyło :)

Posted (edited)
name='dawidt' date='czw, 06 sie 09' post='211601']

[...]

Tak, tylko trudno mi sobie wyobrazić, że potrzebny będzie do tego odrębny projekt z nową domeną.

Masz rację.

[...] Przypomniałeś mi domeną taki program/teleturniej wyprodukowany przez TVP Katowice o nazwie "Telefoniada". Gracze wchodzili do budki i z tej budki telefonicznej odpowiadali na pytania. Ot, taki śląsko-swojski program to był. Czasem całą rodziną oglądaliśmy to w niedzielne popołudnia. ;)

[...]

Pamiętam :) . Jeszcze w PRL-u z Krakowa ściągałem TV Katowice odpowiednio rozbudowaną anteną. TV Bratysława też zresztą :P .

na myśl o "telefonizacji" to raczej mi się włącza polska kronika filmowa z lat 60-tych. wink.gif

a to mi się z domainingiem skojarzyło biggrin.gif

Fakt ... z domainingiem ;) . Zauważyłem też, że obecny Rząd RP podobnej retoryki używa

(o spekulantach).

Edited by yarowa
Posted
Pamiętam :) . Jeszcze w PRL-u z Krakowa ściągałem TV Katowice odpowiednio rozbudowaną anteną. TV Bratysława też zresztą ;) .

Dzisiejsze produkcje (nie tylko teleturnieje) stawiają na bezwzględny profesjonalizm. Brakuje w nich tego pierwiastka nieobliczalności który był kiedyś. Oczywiście jest miejsce na luz (vide tvn24) ale jest on w dużej mierze wyreżyserowany i jakoś się na to nie nabieram. Z drugiej jednak strony telewizje regionalne dopiero ocierają się o profesjonalizm dzięki czemu czasem jeszcze można wyłapać perełki ;)

Posted
name='dawidt' date='czw, 06 sie 09' post='211606']

[...]'

Brakuje w nich tego pierwiastka nieobliczalności [...]

Tak, też tego szukam. Spontaniczności. Przekaz jest wtedy bardziej wiarygodny. I sympatyczny.

--------------

Dziękuję za wszystkie opinie.

Guest Michal
Posted (edited)

Nadaje się jako nazwa dla strony o telefonach. Osobiście jednak bym jej nie zarejestrował.

Edited by Michal